Anima't! Ves a conèixer la Segarra!!!

La Segarra? Em sona, sí, sé on és però no hi he estat mai!
Fins aquest passat mes de novembre nosaltres contestàvem indecisos de no saber massa què dir al respecte de la Segarra, no sabíem el que s'amagava en aquesta comarca de Ponent gairebé oblidada, ni de la Segarra, ni del seu entorn en sabíem massa res.

 cartell de la ruta dels Castells del Sió al Centre d'Interpretació al castell de Concabella
  
Ara, en canvi, després d'haver-hi passat un cap de setmana, amb gent tant coneixedora de la zona com en Jaume Moya, sí que sabem què dir-ne. La Segarra és una comarca de l'interior de Catalunya, una comarca mancada de platja i neu, ben cert, però rica, molt rica en cultura, castells, petits poblets rurals amb multitud de camps de cereals i uns paisatges que enamoren a primera vista miri on es miri.

Hem descobert una terra que gira al voltant del conreu, hem descobert la comarca amb més castells per quilòmetre quadrat, amb unes llegendes sensacionals, una comarca amb uns paratges per recórrer a peu o amb bicicleta inimagibles, una gent encantadora i un ritme de vida que t'atrapa des del primer moment en què hi poses un peu.
 
vista de la torre del Castell de l'Aranyó, on nasqué l'escriptor Manuel de Pedrolo
 
Quan diuen que la Segarra té el seu propi ritme també és veritat, es tracta d'una comarca tranquil·la, on tot passa amb una lentitud extrema, sense estrés, sense nervis, aquí es respira pau i molta calma.

En Jaume Moya, dels Camins de Sikarra i un segarrenc de cap a peus, ens va acompanyar en aquesta visita per la Segarra, fugaç però intensa, mostrant-nos racons per no oblidar, ensenyant-nos, no tots, però uns quants castells de la ruta dels Castells de Sió, acompanyant sempre el moment amb una bona lectura, algunes cites d'autors nascuts en aquest petit i bonic racó de Catalunya, com per exemple Manuel de Pedrolo o Joan Margarit. En Jaume també ens va contar algunes de les llegendes que corren relacionades amb ànimes encara vives que s'amaguen en alguns dels castells que vàrem tenir la sort de visitar. Si voleu tenir una crònica exhaustiva de la nostra visita a la comarca de la Segarra us deixem l'enllaç del blogger Carles Rué, nou festeig amb la Segarra!
 
imatge de l'exterior del Castell de les Pallargues 
 
Però no tot el que envolta la Segarra són castells, paisatge i literatura, a la Segarra també hi ha una molt bona oferta gastronòmica, i nosaltres no podíem marxar-ne sense testimoniar-ho, i és per això que vam dinar al restaurant La redolta, al vell mig de Florejacs, on es troba aquest restaurant que ofereix una cuina tradicional i històrica, no podeu marxar de la Segarra sense passar-vos per aquest restaurant, on vam provar un allioli de codony!

coca de recapte a cal Fassina Mercadé

I després de la visita al Museu i al parc arqueològic de l'antiga ciutat romana del Iesso a Guissona,  vam rematar-ho anant a sopar a cal Fassina Mercadé a la mateixa Guissona, just al costat de Cal Petit de ca l'Eril, una bodega on s'ofereixen tastets, i pots seure i menjar, a més a més de provar els seus licors artesanals d'eleboració pròpia com la famosa ratafia de nous "Les Voltes". Una vegada entaulats, també vam poder fer un tast dels vins de la zona, i cada vegada de més anomenada, la D.O. de Costers del Segre, així que li donarem una molt bona reputació vinícola, gràcies als tastets dels vins ecològics del Celler Comalats i el Celler Analec.

i la ratafia "Les Voltes"!!! 
 
A la Segarra ens hem allotjat a la casa rural "La Collita" a la Vallferosa, si teniu pensat passar uns quants dies per aquesta zona, no ho dubteu ni un moment, us hi sentireu com a casa, i us deleiteran amb uns esmorzars memorables, tenen diferents tipologies d'estances en cases rurals.
 
I creiem que no hi ha hagut millor manera de dir adéu a aquesta comarca, fins fa ben poc oblidada per nosaltres, que visitant Montfalcó Murallat.
 
un balcó de la bonica vila closa de Montfalcó Murallat 
 
Esperem que ara que s'acosten les festes de Setmana Santa, tingueu ganes de descobrir una mica Catalunya i que amb aquestes cites us entrin ganes de visitar la Segarra! No us en penedireu!!

 
Camins de Sikarra, l'empresa cultural segarrenca per excel·lència, si voleu contractar una visita guiada per la Segarra o concertar una visita al castell de Sitges, poseu-vos en contacte amb en Jaume o altrament, Giliet de Florejacs.

participants a la Trobada de bloggers i periodistes especialitzats en turisme de La Segarra
 
La Segarra és plena de poblacions i racons entranyables que valen la pena deixar-s'hi caure!! Nosaltres vam tenir la oportunitat de conèixer-ne una petita part en motiu de la Trobada de Bloggers i Periodistes de La Segarra, 29 i 30 de novembre de 2012, en agraïment a Camins de Sikarra i al Consell Comarcal de la Segarra per haver-nos convidat!
 
"De la pedra al núvol"

Tailàndia, la ruta

RUTA DEL VIATGE I ITINERARI:

Mostra Tailàndia en un mapa més gran


- TAILÀNDIA, 34 DIES EN RUTA -
nord i sud, mar i muntanya

Un viatge fascinant que iniciem a les platges del sud, a Koh Lanta i Ko Phi Phi, i després des de la ciutat de Bangkok, moderna i tradicional a la vegada, a les selves del nord del país, caminant entre elefants i tigres, per entre poblets de minories ètniques. I finalment retornem al sud, aquesta vegada a Koh Tao per bussejar i meravellar-nos del fons marí tropical.

DIETARI DEL VIATGE:
01/01/2012. Delhi/Índia- Bangkok
02/01/2012. Bangkok (visita de la  ciutat)
03/01/2012. Bangkok - Ratchaburi (mercat flotant Damnoen Saduak)
04/01/2012. Bangkok (visita de la ciutat)
                    (Bangkok - Koh Lanta, bus nocturn)
05/01/2012. Koh Lanta
06/01/2012. Koh Lanta (Platges i visita a l'Old Town)
07/01/2012. Koh Lanta (roadtrip per les platges de la illa)
08/01/2012. Koh Lanta - illes Koh Phi Phi i Koh Phi Phi Le
09/01/2012. Koh Lanta - illa de Koh Rok
10/01/2012. Koh Lanta (roadtrip per les platges de la illa)
11/01/2012. Koh Lanta - Krabi
12/01/2012. Krabi - Ao Nang- Railay
13/01/2012. Krabi (visita al  temple Wat Tham Sua)
14/01/2012. Krabi
                    (Krabi - Bangkok, bus nocturn)
15/01/2012. Bangkok - Sukhothai
16/01/2012. Sukhothai (visita a la ciutat antiga)
17/01/2012. Sukhothai - Chiang Mai
18/01/2012. Chiang Mai (visita de la ciutat)
19/01/2012. Chiang Mai (excursió amb elefant, bamboo rafting i trekking per la selva)
20/01/2012. Chiang Mai (visita al temple Wat Doi Suthep i al Tiger Kingdom)
21/01/2012. Chiang Mai (visita de la ciutat)
22/01/2012. Chiang Mai - Chiang Khong - Huay Xai (Laos)


En la nostra segona estada a Tailàndia després de viatjar per Laos, Vietnam i Cambodja:

01/03/2012. Cambodja - Bangkok
02/03/2012. Bangkok (tràmits visat Myanmar)
                    (Bangkok - Koh Tao, bus/vaixell nocturn)
03/03/2012. Koh Tao (curs Open Water Diver)
04/03/2012. Koh Tao (curs Open Water Diver)
05/03/2012. Koh Tao (curs Open Water Diver)
06/03/2012. Koh Tao (curs Open Water Diver)
07/03/2012. Koh Tao
08/03/2012. Koh Tao (curs Advanced Open Water Diver)
09/03/2012. Koh Tao (curs Advanced Open Water Diver)
                    (Koh Tao - Bangkok, vaixell/bus nocturn)
10/03/2012. Bangkok
11/03/2012. Bangkok
12/03/2012. Bangkok - Myanmar



ELS POSTS. I aquestes són les entrades que hem fet durant la nostra estada a Tailàndia:
  • Taiàndia, anem a la platgeta!!!, arribem a Tailàndia el dia 1 de gener i així és com nosaltres comencem el nou any, fent camí a les platges de la Costa d'Andaman. Abans, però, vam estar-nos un dia a la capital per familiaritzar-nos amb aquest nou país i per conèixer el mercat flotant de Damnoen Saduak.
  • The Beach, Koh Phi Phi, formada per Phi Phi Don i Phi Phi Le, són considerades de les millors illes del rànking de les Top 10 del món.
  • Koh Rok, un paradís per l'snorkel, Koh Rok és una illeta de la costa d'Andaman al sud de Tailàndia i tocant a Malàsia, considerada dels millors llocs per fer snorkel i diving.
  • Koh Lanta, ara com ara si algú ens preguntés quin destí del nostre gran viatge repetiríem, ràpidament contestaríem la, tranquil·la i no gens massificada, illa de Koh Lanta, només pel fet de tenir una platja per gairebé tu sol ja val la pena visitar-la!!!!
  • Krabi i Railay, aquesta ha estat la nostra última parada al sud de Tailàndia, ideal per gaudir dels seus mercats i de la vida al carrer.
  • Recordant les platgetes..., breu resum i fotos de la nostra estada a les platges del sud del país.
  • De buda a buda, Sukhothai,  en aquesta ciutat antiga és on es troba l'orígen de l'art típicament tailandès, que es caracteritza per la seva escultura, concretament amb la representació de buda, el seu rostre ovalat, el somriure, el nas allargat i els ulls mig tancats, un cànon que des de llavors ha marcat l'art del país.

EL POST FINAL. Les nostres sensacions, reflexions, etc., sobre la nostra estada a Tailàndia:
  • Última etapa Thai, Chiang Mai, un dia vam aprofitar per visitar la pròpia ciutat, el segon dia vam emprendre un tour turístic per poder anar amb elefant, típica activitat turísitca, i en teníem moltes ganes, i el tercer dia vam agafar una motocicleta per explorar els voltants.

SUBMARINISME. La nostra segona estada a Tailàndia va ser per iniciar-nos en el submarinisme!
  • Koh Tao, el paradís del diving, la nostra última estada a Tailàndia ha estat per treure'ns el visat  de Myanmar i hem aprofitat per arribar-nos a Koh Tao per treure'ns el curs de submarinisme, l'Open Water, i ens hem enganxat al submarinisme. Ja ho veieu, res d'exploracions, almenys terrestres, però hem descobert el fons marí i hem quedat enamorats. 

FOTOS, VÍDEOS, ALLOTJAMENTS I PRESSUPOST. Us deixem els següents enllaços d'interès:

Myanmar, la ruta

RUTA DEL VIATGE I ITINERARI:

Mostra Myanmar en un mapa més gran sdfvga

- MYANMAR, 18 DIES EN RUTA -
r u t a   e s s e n c i a l

Un destí paradisíac del sud-est asiàtic controlat per un règim despòtic i grotesc que manté el país aïllat de la resta del món, però que enamora. Myanmar es a dia d'avui continua absent d'influència estrangera amb una gent extraordinària i uns meravellosos paisatges.

DIETARI DEL VIATGE:
12/03/2012. Bangkok/Tailàndia - Yangón
13/03/2012. Yangón
                    (Yangón - Mandalay, bus nocturn)
14/03/2012. Mandalay (Ubein Bridge, Mandalay Hill)
15/03/2012. Mandalay (Mingun, Sangain Hill)
16/03/2012. Mandalay - Bagan
17/03/2012. Bagan (Cycling Temples of Bagan)
18/03/2012. Bagan (Temples of Bagan)
19/03/2012. Bagan (Cycling Temples of Bagan)
20/03/2012. Bagan - Kalaw
21/03/2012. Trekking Kalaw to Inle Lake (3d/2n)
22/03/2012. Trekking Kalaw to Inle Lake (3d/2n)
23/03/2012. Trekking Kalaw to Inle Lake - Inle Lake
24/03/2012. Inle Lake
25/03/2012. Inle Lake (boat trip to Indein)
26/03/2012. Inle Lake (cycle trip)
27/03/2012. Inle Lake
                    (Inle Lake - Yangón, bus nocturn)
28/03/2012. Yangón (Shwedagon Pagoda)
29/03/2012. Yangón - Kuala Lumpur/Malàisia
 
<<<<<<<< TAILÀNDIA - MALÀISIA >>>>>>>>


ELS POSTS. I aquestes són les entrades que hem fet durant la nostra estada a Myanmar:
  • Les primeres impressions de Myanmar, només arribar percebem que aquest país és molt diferent a la resta dels països del sud-est asiàtic, però també amb moltes semblances. Arribem a un aeroport petit però modern, les polícies d'immigració ens reben amb la cara pintada de blanc i els homes es passegen amb faldilla... continua llegint.
  • El canvi de moneda, Myanmar és un país governat per un règim militar amb un fort boicot internacional, la qual cosa el manté aïllat del món, malgrat el silenci de la Xina i la Índia i els dòlars de Tailàndia per la compra del gas birmà. A Myanmar no hi ha possibilitat d'extreure diners en efectiu ja que no hi ha cap caixer o banc que acceptin targes....
  • Ubein Bridge i voltants de Mandalay, a Mandalay hi passem dos dies i creiem que suficients per veure el més important, dels voltants hem visitat el famós pont d'U Bein a Amarapura, el poblet de Mingun i hem pujat a la muntanya de Sagaing per contemplar uns quants centernars d'estupes. 
  • Els temples de Bagan, es diu que si es reunissin totes les catedrals medievals d'Europa a la illa de Manhattan i encara se n'afegissin unes quantes més, s'aconseguiria el fascinant paisatge que trobem als temples de Bagan, centenars i centenars de temples, ni més ni menys que 4.400.
  • De trekking per Myanmar, de Kalaw al llac Inle, nosaltres hem decidit fer el trekking de tres dies i dues nits, una nit l'hem passat a una població de la tribu dels Pao, en una homestay, i la segona nit ha estat en un monestir.
  • La vida al llac Inle, un llac envoltat de muntanyes habitades per diferents ètnies, que alguna d'elles hem vist al llarg del trekking, pobles flotants i on la vida gira al voltant de la pesca i els mercats que van canviant cada dia de poble. En fi, com viure al damunt d'un llac!

EL POST FINAL. Les nostres sensacions, reflexions, etc., sobre la nostra estada a Myanmar:
  • Myanmar, un país autèntic, sens dubte un país que recomanem per la seva autenticitat i a poder ser recomanem visitar-lo abans no s'hi produeixin massa canvis, és ben cert que els necessita, però possiblement, si som egoistes, li treurà l'encant i la innocència que avui dia encara s´hi pot trobar.
 
FOTOS, VÍDEOS, ALLOTJAMENTS I PRESSUPOST. Us deixem els següents enllaços d'interès: