Kia Ora New Zealand

Encara falta, però cada vegada ens hi anem apropant més i tenint en compte que, entre una cosa i una altra, l'estiu passa volant, nosaltres ja anem posant fil a l'agulla.
Més o menys ja ens hem marcat la ruta, com sempre, caldrà veure si el temps ens permetrà seguir-la tal i com tenim previst.

Ja sabem que passarem 7 dies a la illa nord i 13 a la illa sud. Tenim reservat el ferry per travessar d'una a l'altra a primera hora del matí, per aquestes coses d'aprofitar el dia quant més millor. 
Gràcies al blog de la volta al món del Pablo i la Elena, i la informació que hi tenen sobre NZ, ens hem decantat pel mateix hotel que han estat ells a Christchurch, L'Hotel So, un hotel cèntric, acollidor i econòmic.
Ara com ara ens falta tancar l'hotel d'Auckland i, em sembla que, preparar les maletes i marxar....

I bé, la ruta pretén ser la següent:

Mostra Nova Zelanda en un mapa més gran

Com hem dit això només són intencions. Hi ha zones que les deixem una mica a l'aire i en funció del què tinguem ganes de fer en aquell moment.

D'Auckland anirem direcció Rotorua per conèixer de més a prop la cultura maori i disfrutar de la zona geotermal més important de Nova Zelanda, amb els seus guèisers i piscines d'aigua de fang. Qui sap si podrem veure un hangi en viu i directe... De Rotorua baixarem fins a Tongariro National Park, les terres de Mordor, i no per fer el trekking més famós del món, ja que gairebé segur la neu no ens ho permetrà, alguna o altra alternativa trobarem, però del que estem segurs és de poder explorar les meravelles volcàniques del país. De Tongariro ens anirem dirigint fins a Wellington i ho intentarem fer per la costa est, per disfrutar d'un bon vinillo a la regió vinícola de Hawke's Bay. A Wellington, on es diu que hi ha la millor vida nocturna del país, agafarem el ferry per travessar el famós Estret de Cook.

Arribem a la illa sud per Picton. D'aquí no tenim massa clar si anirem cap a Kaikoura, per veure balenes, dofins i llagostins en el seu hàbitat natural o bé tirarem cap a l'Abel Tasman National Park, amb les seves platges de sorra daurada i aigües blau turquesa... vaja, tot un espectacle per la vista. Si anem a Kaikoura ho farem per la regió vinícola de Marlborough, i no deixarem de provar el sauvignon blanc més conegut internacionalment.
La intenció és baixar l'illa per la costa oest i així poder veure les glaceres Franz Josef i Fox. Si la butxaca ens ho permet volarem el Fox Glacier amb helicòpter i aprofitarem per sobrevolar el Mont Cook, el pic més alt de Nova Zelanda. Anirem baixant fins Queenstown, ciutat pionera en esports d'aventura i on s'ha inventat el puenting. De Queenstown en dirigirem cap a Te Anau per matinar i fer un creuer en vaixell pel majestuós Milford Sound i disfrutar de la bellesa dels seus fiords. De Te Anau també ens sorgeixen dubtes, no tenim clar si seguirem per avall cap a Catlins, per poder explorar carreteres rurals i escarpades junt al mar, o bé tirarem directament cap a la Península de Otago, Dunedín, per poder veure pingüins, foques i lleons marins.

Tenim un repte que és veure un kiwi salvatge.... i perquè no en quedin dubtes, si el veiem, Eva i Aleix, ho deixem per escrit, us enviarem una foto.

9 comentaris:

  1. Hola chicos!! Gracias por las gracias, jejeje. Si estais mirando hotel en Auckland, miraros el hotel "All Seasons", que esta genial y si pillais un ticket de descuento os saldrá por 69NZ$, y sin ticket os sale a 89NZ$, pero esta realmente genial, muy muy centrico, muy muy limpio y realmente genial. El hotel So os va a encantar, es una pasada, de diseño y muy tranquilo y a 2 minutos de la catedral y el iSite. Os deseamos lo mejor de lo mejor, seguro que NZ os encanta!! Suerteeee!!!
    Elena y Pablo.

    ResponElimina
  2. Ei parella!!!!
    Quin planning!!! Voleu dir que 13 dies per fer tot el que voleu fer a l'illa sud són suficients??? Són molts quilòmetres!!!! Bé, segur que sobre la marxa ja anireu prenent aquestes decisions!!!

    Una abraçada!!!
    Marc i Mireia

    ResponElimina
  3. jajaja... potser si que som una mica flipats.... mmm.... segur que haurem de retallar i el més probable és que deixem de banda Catlins!!!!!

    "Abrasus"

    ResponElimina
  4. Hola nois! gracies per els vostres comentaris d'ànims! ara ja fa unes 3 setmanes que hem tornat i la veritat és encara estem una mica als núvols...per cert, el vostre viatge pinta molt bé, nosaltres ens vam quedar amb les ganes de visitar NZ

    ResponElimina
  5. Jajaja...

    Si si!, tenim un tracte, si veieu un kiwi salvatge i en teniu proves, us convidem a unes cerveses...i si no tambe!

    ResponElimina
  6. doncs jo hi compto arribar a mitjans d'agost i encara no m'he mirat res, o sigui que començaré a partir de la vostra ruta :)

    Una abraçada!!

    ResponElimina
  7. Quin tros d'itinerari que teniu planejat! completissim!

    I llavors aneu a l'estiu (nostre)? pero alla serà hivern oi? Quin fred!

    I a on llogueu la VAN? per quant us surt? a mi m'han parlat d'un sistema anomenat RELOCATION, nuse si el coneixeu pero molt resumit consisteix en:
    com la ruta que fa tothom es de nord a sud, a l'illa sud s'acumulen les furgonetes. llavors la idea es anar d sud a nord amb la furgo i es veu que surt tirat! pero be la veritat es que només m'ho han comentat. Jo no he vist cap web oficial a google on s'expliqui aixo del relocation...

    Records parella,
    Carles

    ResponElimina
  8. Francesc! que bo... així que serem la teva guia inicial... no ens facis gaire cas, ja saps que la millor informació s'obté insitu!!! No t'oblidis de donar-nos algun consell imprescindible! ;-)

    Carles! Setembre és inici de primavera... però segur que tu estaràs molt millor aquí, i més tenint en compte que a l'octubre és l'inici del vostre gran viatge, oi?? La caravana l'hem llogat amb Maui. I sí, d'això que ens dius n'havíem sentit parlar, crec que el Pablo y la Elena ho han fet així.

    Una abraçada a tots!

    ResponElimina
  9. Hola parella!!!
    Quina xulada Nova Zelanda!!Nosaltres aquest cop no hi anem però l'any passat varem passar 3 setmanetes així que si teniu algún dubte ja sabeu ;). Quan hi aneu?
    Perquè us feu una idea nosaltres vam destinar gairebé les 3 setmanes a la costa oest de l'illa sud. Com diu la Mireia són molts km i el límit de velocitat no és gaire alt així que condiureu moltes hores!!!
    Us recomanem el Milford Track (impressionant trekking de 3 dies), el P.N. Abel Tasman (una passada) i els glaciars.
    De l'illa nord només vam veure Auckland i Bay of Islands ;(, haurem de tornar algun dia per rematar-ho!!!jejeje!
    Qualsevol cosa ja sabeu...
    El nostre mail és rodantelmon@gmail.com
    Una abraçada!!

    ResponElimina