Pressupost Volta al Món

A continuació detallem la despesa mitjana per persona a cada país on hem estat durant la nostra Volta al Món. En aquest pressupost hi tenim en compte totes les despeses possibles, ja siguin alimentàries, allotjaments, excursions, transports, higiène... L'única despesa que hem exclòs ha estat el submarinisme, que l'hem indicat en un apartat específic.
 1. Nepal: amb 22 dies ens hem gastat 13,75€ persona/dia
 2. Índia: amb 29 dies ens hem gastat 11,55€ persona/dia
 3. Tailàndia: en total hi hem estat 34 dies, repartits en dues estades i amb una despesa mitjana molt diferent entre una i altra degut al curs de submarinisme, que no hem tingut en compte per a fer el pressupost. Durant la nostra primera estada hi hem estat 22 dies, en la qual ens hem gastat 19,75€ persona/dia i durant la nostra segona estada, que ha estat bàsicament per fer-hi el curs de submarinisme, hi hem estat 11 dies i ens hi hem gastat 11,70€ persona/dia.
 4. Laos: amb 16 dies ens hem gastat 14,88€ persona/dia
 5. Vietnam: amb 18 dies ens hem gastat 15,52€ persona/dia
 6. Cambodja: amb 8 dies ens hem gastat 15,64€ persona/dia
 7. Myanmar: amb 18 dies ens hem gastat 15,28€ persona/dia
 8. Malàisia: hem estat 3 dies a Kuala Lumpur i ens hem gastat 16,16€ persona/dia
 9. Filipines: amb 30 dies ens hem gastat 15,63€ persona/dia
 10. Hong Kong: amb 5 dies ens hem gastat 24,61€ persona/dia
 11. Xina: amb 25 dies ens hem gastat 21,71€ persona/dia
 12. Singapur: amb 3 dies ens hem gastat 15,43€ persona/dia
 13. Indonèsia: amb 17 dies ens hem gastat 16,41€ persona/dia
 14. Austràlia: hem estat 4 dies a Sydney i ens hem gastat 34,75€ persona/dia
 15. Fiji: amb 14 dies ens hem gastat 62,99€ persona/dia
 16. Nova Zelanda: hem estat 4 dies a Auckland i ens hem gastat 24,83€ persona/dia
 17. Perú: amb 24 dies ens hem gastat 24,40€ persona/dia
 18. Bolívia: amb 35 dies ens hem gastat 26,70€ persona/dia. Estan inclosos tots els transports interns inclosos els vols interns de la Paz a Rurrenabaque.
 19. Argentina: amb 38 dies ens hem gastat 32,73€ persona/dia. Ens hem allotjat un total de 12 dies a casa d'amics i couchsurfing. Argentina no és un país car, tot hi que els últims anys està patint una inflació desmesurada, el que és una vergonya són els preus dels transports, són caríssims. En transport hem destinat un 55% del total de la nostra despesa en aquest país, i el 45% restant en allotjament, menjar i activitats, així que si no teniu problema recomanem fer autostop, sobretot a la Patagònia, cosa que nosaltres no hem gosat. I separant l'etapa Patagònica de la resta del país, el promig diari a la Patagònia ha estat de 47,10€ persona/dia amb 18 dies, i a la resta d'Argentina ha estat de 22,02€ persona/dia amb 20 dies. Estan inclosos tots els transports interns inclosos els vols del Calafate a Ushuaia.
 20. Uruguai: amb 8 dies ens hem gastat 20,09€ persona/dia, no inclou els ferrys de Buenos Aires a Colonia del Sacramento, de 31'91€ i 33'44€, anada i tornada respectivament. De les 7 nits que hem fet a Uruguai, 5 les hem fet a casa de couchsurfing. :-p
 21. Xile: amb 24 dies ens hem gastat 31,32€ persona/dia. Ens hem allotjat un total de 6 nits a casa d'amics. Inclou el Navimag de Puerto Natales a Puerto Montt.
 22. Illa de Pasqua: amb 6 dies ens hem gastat 22,49€ persona/dia
 23. Anglaterra: amb 6 dies ens hem gastat 29,80€ persona/dia

Així que esperem que sigui d'utilitat per a futurs viatgers, indicar-vos que la mitjana diària per país, hi ha totes les despeses diàries excepte els Visats. Per si algú encara no ha agafat la calculadora, ens vam gastar per menjar, beure, dormir, transport, entrades i activitats, excepte el submarinisme:  8.752 €, que surt a una mitja total de 23'50 € diaris durant els 372 dies de viatge!


Resum per continents

Una altra dada que considerem molt bona per tal de poder planificar un pressupost de Volta al Món és la despesa mitjana per continent. El continent més econòmic per excel·lència és Àsia, el qual ens té el cor robat, Oceania, per les seves magnífiques illes, i Amèrica del Sud, pel seu esperit indígena i revolucionari, i per descomptat la Patagònia.

Àsia amb un promig final de 15,96€ persona/dia
Oceania amb un promig final de 44,83€ persona/dia
Amèrica del Sud amb un promig final de 28,53€ persona/dia
Europa amb un promig final de 29,80€ persona/dia


Els Visats

També cal sumar a les despeses el cost dels Visats que dependran dels països que visiteu, en el nostre cas va suposar una despesa total per persona de 323€ en visats, el que incrementaria el pressupost diari de la Volta al Món en 0'86€. Adjuntem la despesa dels visats per país:

Visat de Nepal, 40$, a l'arribada a l'aeroport de Kathmandu,
Visat de l'Índia, 75€, tramitat des de casa abans d'iniciar el viatge,
Visat de Laos, 35$, pagat a la frontera terrestre de Chiang Khong/Huay Xai (Tailàndia i Laos),
Visat de Vietnam, 60$, tramitat per una agència a Luang Prabang,
Visat de Cambodja, 25$, pagat a la frontera terrestre de Vietnam a Cambodja,
Visat de Myanmar, 1.750 bht, tramitat des de una agència de Bangkok,
Visat de Xina, 200$HK, visat tramitat a l'ambaixada Xina de Hong Kong,
Visat d'Indonèsia, 25$, a l'arribada a l'aeroport, i també 150.000 rp, taxa de sortida del país a l'aeroport internacional,
Austràlia, 40$, tramitat per internet.
El nostre pas per Amèrica del Sud no ha suposat cap despesa en visats.


L'assegurança mèdica

I ja per acabar en despeses faltaria afegir el cost de l'Assegurança Mèdica de viatge que van ser 153€ per persona i any. Nosaltres vam utilitzar l'assegurança Ocaso que tenia cobertura anual i era una ganga, malauradament ara mateix ja no existeix. Per tant, aconsellem plenament la contractació d'una assegurança, en el nostre cas IATI Seguros, tan si és per una Volta al Món com per unes vacances. A través d'aquest enllaç obtindreu un val de descomple del 5% o també a través de la icona lateral del nostre bloc.


Submarinisme

Tal com indiquem a la capçalera, cal tenir en compte el submarinisme com a extres al llarg del nostre viatge, com els cursos Open Water Diver i Advanced Open Water Diver (PADI), i les immersions posteriors, amb una totalitat de 22 immersions al llarg de la Volta al Món a: Tailàndia, Filipines, Indonèsia, Fiji i Illa de Pasqua. Que ha suposat un total extra de 804,71€ sub/persona.


Vols RTW i altres

L’única despesa més descontrolada en el nostre cas creiem que han estat la quantitat de vols que vam agafar, però també va fer que tinguéssim una gran diversitat d’experiències en llocs diferents. Com la trobada amb uns amics a Filipines, va suposar un increment en el pressupost. I com no, acabar el viatge a Illa de Pasqua! Ja


Com podeu veure la taula de la despesa dels vols RTW i altres vols extres per canviar de país com, Delhi-Bkk, anar a Myanmar o Filipines, saltar a Indonèsia o l'Illa de Pasqua. La mitjana per països compren totes les despeses diàries que haguem pogut tenir d'allotjament, transport, alimentació, activitats, etc, des del moment que entrem en aquell país fins que en sortim. Per tant, estan inclosos tots els transports interns inclosos avions en casos necessaris.

El transport creiem és el cost més variable d'un RTW, segons cada persona, segons la ruta escollida i la possibilitat d'encadenar els diferents països. En el nostre cas, ens ha tocat agafar més avions dels que hauríem imaginat, però ha estat fruit de la improvisació.

I per últim, un consell viatger, intenta que el viatge sigui variat, de lo contrari l’efecte sorpresa no serà tan gran.

23 comentaris:

 1. Anònim5/12/12

  Si no es molt demanar, quin ha sigut el gastos total del viatge per persona??
  Es x seguir el nostre estalvi....jeje
  Un petunet
  Núria

  ResponElimina
 2. Bones Núria, jeje... doncs, ho tens aquí tot detallat, només falta multiplicar!
  Però per si de cas, quan vulgueu fem el cafetó pendent i us expliquem tots els detalls.
  Una abraçada,
  Txell i Xavi

  ResponElimina
 3. Hola!!! quan us va costar el curs de open water a Koh Tao? Una abraçada,

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Eva!!!! Doncs nosaltres l'Open Water vam aconseguir-lo per 8700 baths, uns 220€/pax, amb 4 nits d'allotjament inclòs, i l'Advanced per 7650 baths, uns 195€/pax, amb el busseig nocturn inclòs i 2 nits d'allotjament. Per cert, el Ban's Diving és molt recomanable. ;-)
   Que vagin bé els preparatius, us anirem seguint!
   Una abraçada!!!!
   Txell i Xavi

   Elimina
 4. Moltes gràcies!! Ho tindrem en compte, encara no sabem si ho farem però anem recabant informació abans de marar ;)

  ResponElimina
 5. Estoy viajando por Asia en estos momentos y veo que hay una gran diferencia en el presupuesto si viajas sola o viajas en pareja, ya que aunque especificais los gastos por persona, no significa que viajando solo sea ese el gasto, pues el mero hecho de repartir el precio de una habitación entre dos, baja considerablemente el presupuesto. Esto lo aclaro para posibles viajeros solitarios.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Begoña!

   Tens tota la raó amb el que comentes, ja que nosaltres ens allotjat pràcticament a tota Àsia en habitacions dobles i el cost el dividim entre dos. Menys a Singapur que vam compartir habitació, de totes formes creiem que la millor forma de viatjar econòmicament sola és compartint habitació, normalment surt millor que habitació privada i es la forma d'entrar en contacte amb més viatges!

   Nosaltres per rebaixar les costos d'allotjament també hem compartit habitació moltes vegades, sobretat a sud-amèrica, especialmente a Argentina, i també a Fiji i Australia!

   Aquí només hem volgut deixar reflexada la nostra experiència, una més, coneixem altres viatgers que s'han gastat molt menys i d'altres que s'han gastat molt més!

   Molta sort!!!
   I salut i viatges!!!!!

   Xavi i Txell

   Elimina
 6. bones!!magradaria saber si els visats tb entren dins el pressupost??
  graciesss

  ResponElimina
 7. Hola!!Me uno a la pregunta de Sonia. ¿Está el coste de visados incluido en el presupuesto? :)
  Un saludo!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Sonia y Eva!

   Tenia pendiente revisar el PRESUPUESTO DE LA VUELTA AL MUNDO:

   Para futuros viajeros indicamos nuestra media diaria por país, con todos los gastos diarios incluidos. Por si alguien todavía no ha cogido calculadora nos gastamos diariamente para alojarnos, comer, beber, movernos y todas las actividades excepto el submarinismo: 8.752 € GASTOS DIARIOS, que sale una media diaria de 23'50 €.

   En el coste mencionado no están incluidos los VISADOS que nos costaron 323 € en total por pax, lo que incrementaría el presupuesto diario en 0'86 €. Con el siguiente coste de visados por país:

   * Nepal 40$, a la llegada al aeropuerto,
   * India 75€, tramitado des de casa antes de salir,
   * Laos 35$, pagado en la frontera terrestre,
   * Vietnam 60$, tramitado por agencia en Luang Prabang,
   * Cambodja 25$, pagado en la frontera terrestre,
   * Myanmar 1.750bht, tramitado por agencia en BKK,
   * China 200$HK, tramitado en la embajada China en HK,
   * Indonesia 25$, al llegar al aeropuerto,
   * Indonesia 150.000rp, tasa salida aeropuerto internacional,
   * Australia 40$, tramitado por internet.

   Y solo faltaria añadir el coste del SEGURO MEDICO que fueron 153€ por pax/año.
   Y ya indicamos el coste del SUBMARINISMO 805 €/año por 21 inmersiones

   Espero que os sea de ayuda!!

   Txell i Xavi

   Elimina
  2. Muchas gracias, chicos :) Tomo nota!! Los datos que tenéis son de gran utilidad :)
   Un saludo!!

   Elimina
 8. Nois!! i per acabar amb els nostres dubtes,... els trasllats de vols estan dins també?? per exemple el vol d'entrada i sortida de myanmar o creuar " el charco"? :)
  Gràcies

  ResponElimina
  Respostes
  1. Bon dia nois,

   Ostres!!! No!!! Els vols teniu raó que enlloc ho hem especificat, però, naturalment amb aquestes despeses no estan inclosos els vols RTW i altres vols extres per canviar de país com, Delhi-Bkk, anar a Myanmar o Filipines, saltar a Indonèsia o l'Illa de Pasqua.

   La mitjana per països compren totes les despeses diàries que haguem pogut tenir d'allotjament, transport, alimentació, activitats, etc, des del moment que entrem en aquell país fins que en sortim!! Per tant, estan inclosos tots els transports interns inclosos avions en casos necessaris, però únics vols interns de països que hem agafat són El Calafate-Ushuaia (anada i tornada) i aquests sí que estan inclosos a la mitjana del país.

   Tot i que per agafar-te un temps sabàtic aquest cost és el més variable, segons cada persona, ja es vulgui moure sempre per terra, més lentament, o per aire, ràpidament... i també hi juga una mica la sort i previsió a l'hora de comprar els vols.

   Una vegada entrats en un nou país hem viatjat, creiem, tranquil·lament i sense presses. i possiblement hem deixat moltes coses per conèixer i visitar. L'únic país en el quan ens vam moure realment ràpid va ser Xina, degut a la limitació de 30 dies del visat i la immensitat del país!. L'altre seria Vietnam, ja que no ens va acabar d'agradar i vam decidir sortir-ne ràpid!

   A veure si una estoneta actualitzem el blog amb els vols utilitzats!

   Qualsevol dubte!
   Aquí estem, esperem que us serveixi d'ajuda!

   Una abraçada i bon viatge,
   Txell i Xavi

   Elimina
 9. Buff!! Vaya pasada de experiencia, acabo de leer vuestra entrevista en Se hace camino y he llegado hasta aquí (curiosidades viajeras) y es que el resumen de la experiencia es acojonante (con perdón). Os envidio chicos, me encantaría poder algún dia hacer algo parecido, dejarlo todoy decir ciao!!me piro!! De momento me conformaría con unos meses de viaje, quizás todo un año me parece (por ahora) demasiado tiempo. Y mi destino sería Sudeste asiático sin duda, barato y bonito y no se que tiene que a la gente le engancha. Un saludo pareja!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola chicos!

   Totalmente cierto, Asia engancha! ¿Será por su exotismo? No lo sabemos, pero si el sudeste asiático es vuestro sueño, es lo que queréis y lo tenéis claro… ¡adelante!
   Sois dueños de vuestras vidas y aún más de vuestras decisiones y sin duda alguna será de las mejores que habréis tomado!

   Desde aquí os animamos a nunca dejar de perseguir los sueños porqué lo sueños están para hacerse realidad algún día!!!

   Abrazos viajeros!
   Txell i Xavi

   Elimina
 10. Hola nois!!

  Estem planificant una "volta al món" per Asia i ens vindrà molt bé tota aquesta informació. Però us volia preguntar amb qui vau fer l'assegurança médica i si la vau haver d'usar. A priori, és el que més hem fa pujar el pressupost.

  Gràcies!

  Una abraçada!

  Lluis (Més Enllà)

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Lluís!

   Que xulo això de preparar un temps sabàtic, ja sigui Round the World o per Àsia, ens encanta Àsia!

   Respecte l'assegurança, pensàvem que ja ho havíem penjat al blog, i ara buscant, no ho he sabut trobar-ho! Doncs, us expliquem, com diem en aquest apartat el cost per pax/any ha estat de 153€/any. Vam utilitzar seguro OCASO ORO que cobreix l'assitència mèdica durant un any al voltant del món. Et deixo l'enllaç:

   http://www.ocaso.es/web_app/jsp/asistenciaViajeOcasoOroPlusCalcularPrecio.jsp?wpProducto=Asistencia-en-Viaje---Ocaso-Oro&wpFamilia=Decesos&idioma=es

   Si no recordem malament, 120€/pax en Xavi i 180€/pax la Txell, ja que la diferència de ser major o menor de 30 anys, els preus van en trams de 20-30a, de 30-40a, etc...

   I sí! la vam utilitzar a Tailàndia i n'estem molt contents. Concretament la vam utilitzar a Chang Mai. Ens van visitar ràpid i sense pagar ni un duro!

   Molts ànims i molt bon viatge!
   Qualsevol cosa ja ho sabeu, estem apropet!

   Una abraçada!
   Txell i Xavi

   Elimina
  2. Moltes gràcies!!!

   L'havia vist aquesta assegurança però no sabia de ningú que l'hagués contractat/usat!!

   Sobre el viatge, estem en la etapa planificació, i si tot va bé a l'octubre marxarem a India on esperem estar uns quants mesos!

   Una abraçada!

   Lluis

   Elimina
  3. Bones,

   Doncs nosaltres la vam treure entre d'altres dels Mochileando Àsia, que ara es diuen Mochileando Mundo! I algun altre blog que també l'havia utilitzat, nosaltres no en tenim cap queixa!

   A més a més portàvem l'assegurança de la FEEC per quan feiem muntanya, en principi sempre estàvem coberts!

   Molta sort!!! i bon viatge!
   Txell i Xavi

   Elimina
 11. Hola chicos, yo, como Regina, vengo del blog de Gonza, se hace camino al andar... también estoy planificando un largo viaje y bueno, se ve que por el idioma no había entrado antes (gracias google translator por hacerlo posible) jaja

  Nosotros también tenemos un mega excel con todos gastos, en función de lo que estimamos que podríamos gastar por país y por concepto... y veo que en mucho paises en los que nosotros estimamos mucho ustedes han gastado mucho menos (y genial, me tranquiliza jejeje...)

  Gracias por la data y me apena que hayan tenido esa experiencia en Argentina, mi país, la verdad es que es un bajón el tema de la inflación... ya a nosotros mismos nos conviene viajar afuera del país que dentro. Una vergüenza... (por mi mejor así mi familia me viene a visitar más seguido acá a España jejeje) ;)

  Besos y gracias again ;)

  ResponElimina
  Respostes
  1. Bienvenida al blog Flor!!!

   Buff…. Éste excel os será el milagro de vuestro viaje y si ya tenéis el excel hecho será que también hay fecha a la vista? Entonces aquí tenéis dos nuevos seguidores para vuestras aventuras por el mundo!

   Por cierto, podéis estar muy tranquilos, en Asia se vive con muy poco y ahí aprendes con lo poco que uno puede vivir para ser feliz!

   Y vergüenza para nada… Argentina nos encantó, con corralito o sin nos hubiera gustado igual, así que esperamos algún día poder volver a poner los pies en tierra de tangos y asados!

   Besos y que viva google entonces!
   Txell i Xavi

   Elimina
 12. Buenas, alucino con el pedazo de viaje. La verdad que no había encontrado un blog donde comentaran los gastos por día en cada pais, cosa que me parece interesante. Y pensando en lo de la vuelta al mundo, la verdad que requerirá meses y meses de preparación.

  ResponElimina