Fi d'any 2010 a Cadaqués...

Aquest fi d'any vam decidir passar-lo a Cadaqués, i així disfrutar d'uns dies de relax i aprofitar per desperdir-nos-hi de l'any.


Cadaqués, el poble més oriental del Principat de Catalunya, situat a la costa de llevant del Cap de Creus, a l'Alt Empordà, és conegut arreu pel seu lligam amb Pablo Picasso i Salvador Dalí.
 
 
Nosaltres hem disfrutat aquests 4 dies fantàstics en un paratge de mar immillorable. El temps ens ha deixat fer de les nostres i hem disfrutat de llargues estones de lectura davant la platja.

Hem caminat pel camí de ronda i hem tornat a Cadaqués quan ja es feia de fosc, per admirar aquest místic poble del nord-est de Catalunya.

La benvinguda al nou any ho hem celebrat anant a l'Aplec del Sol Ixent al Far del Cap de Creus.
 

Des d'allà, hem pogut veure el naixement del primer dia de l'any del Principat amb una ballada de sardanes, amb música de cobla i xocolatada popular per veure sortir els primers raigs de sol del país. Francament, molt bonic, i una forma diferent de començar el nou any.
 
 

Una altra activitat que es dur a terme el primer dia de l'any és el primer bany de l'any. Nosaltres ens hi haguéssim animat a no ser pel fred que hi feia.

També hem aprofitat per visitar el Cap de Creus i la població de Port de la Selva.

On dormir? A l'Hostalet de Cadaqués, un hostal recomanable, obert recentment i ben situat, amb unes habitacions molt correctes per passar-hi uns dies.

On menjar? Al restaurant Casa Anita, ubicat davant l'Hostalet de Cadaqués, nosaltres hi vam anar aconsellats per uns bons amics i, la veritat, l'experiència fantàstica. Un restaurant on no disposen de carta, sinó el que et canta en "Juanito", segons els productes frescos dels quals disposa aquell dia. Molt recomanables: uns entrants de torradetes amb anxoves i uns espàrrecs verds, i de segon unes gambes vermelles i un peix a compartir (dorada, llobarro, llenguado, turbot, etc.) segons les vostres preferències, tot acompanyat amb un bon vi blanc, i per acabar probar qualsevol de les postres casolanes: crema catalana, gelat de mascarpone amb figues o mató amb poma, i finalment passar a Anita Nit a fer els cafès (estil Ferran Adrià, ;-)) i unes copes. Tot amb la simpatia del sr. Juanito i un servei en general molt correcte. És aconsellable reservar en temporada alta, 972 25 84 71.

On fer una copa? Al Café Tropical, ubicat al carrer Miquel Rosset, la part alta del carrer Rosset es troba la gran part de l'ambient nocturn de Cadaqués.

On fer un cafè? Entre molts cafès amb encant, és recomenable passar pel Cafe de la Havana.

1 comentari:

  1. Hola Txell y Xavi !!!

    Muchas gracias por el comentario en lovelyplanet. Nos hizo mucha ilusion. Ademas, viendo vuestra web hemos podido seguir algunos de los consejos, que nos estan viniendo muy bien en New Zealand.

    Nosotros os seguiremos a partir de ahora. Vagi be !!

    ResponElimina