Budapest, descobrint l'Europa de l'est!

Budapest ens ha encantat! Ens ha semblat una ciutat molt jove i dinàmica. Una ciutat amb molta història reflectida a les façanes dels seus edificis, unes façanes envellides, que li dónen un aire de decadència. Malgrat tot ens sembla una ciutat que està despertant, una ciutat que recomanem de totes totes a futurs viatgers!

 les sabates davant el riu Danubi tot recordant la matança de jueus durant la IIa Guerra Mundial 

Aquest ha estat el nostre retorn a l'Europa de l'Est, l'antiga divisió europea marcada pel bloc capitalista envers el bloc comunista durant la guerra Freda!

A nosaltres ens ha agradat i ens ha recordat el Berlin de fa uns anys, l'antic Bloc de l'Est. En total han estat 4 dies, de l'11 al 15 de setembre, tot i que el dia 15 teníem el vol de tornada a primera hora del matí. Temps suficient per conèixer aquesta bonica ciutat.

la Nyugati Railway Station, un edifici singular, construida per la companyia Eiffel

Budapest és la Capital i la ciutat més poblada d’Hungria i coneguda com la perla del Danubi.

El Danubi separa la ciutat de Budapest en dues zones molt diferenciades, a cada marge del Danubi: Buda, antigament on residia la reialesa i podríem dir que és la part més elegant, amb el mont Gellért i el districte del castell, i Pest, el cor de la ciutat, i a parer nostre el més autèntic, on trobaràs les zones més animades i la majoria d'atraccions turístiques, com el Parlament hongarès, la basílica de Sant Esteve, el carrer Vaci, l'avinguda Andrassy, la Plaça dels Herois, etc.

Budapest és considerada una de les ciutats més boniques d’Europa, comparable amb Viena i Praga, i es diu que s’han de visitar aquestes tres capitals europees. Nosaltres no hem estat a Viena, però Budapest ens ha sorprès gratament.

des del mirador del Baluard dels Pescadors sobre el Danubi

el Parlament Hongarès al marge del Danubi

Budapest és una ciutat amb molta vida, la seva gent és oberta i l’afluència de turisme encara no ha disparat els preus, llevat dels pocs llocs on es concentra, majoritàriament al voltant del carrer Váci Utca.

La nostra visita ha estat curta, però com sempre intensa. Teníem quatre dies i feia temps que ens rondava pel cap escapar-nos per algun país de l’est, i només ens ha calgut disposar dels dies i trobar un vol molt econòmic a Budapest per tornar-nos a carregar la motxilla  a l’esquena, potser 4 dies són els ideals per conèixer la capital hongaresa.

També vam gaudir de les seves aigües, Budapest és coneguda com la Ciutat dels Balnearis, les seves aigües termals ja eren utilitzades per tractar malalties en èpoques romanes, posteriorment en l'època otomana i fins l'actualitat. Però això i molt més us ho explicarem en els següents postos!

3 comentaris:

  1. Un viatge perfecte per fer-ho en quatre dies! Un dels llocs que més ens van agradar van ser els seus balnearis, ideals per relaxar-te tot un dia. Tant de bo tinguéssim aquí llocs així tan econòmics! :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones Enric i Cèlia!!!
      Teniu raó, un bon bany relaxant és de lo millor de Budapest, i també l'ambient, és veu una ciutat jove! Ens va encantar!

      Una forta abraçada!
      Txell i Xavi

      Elimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina