Welcome to Bahamas!

Sense haver-ho planejat ens trobem volant direcció a Nassau, la capital de les Bahames a l'illa de New Providence, un petit país insular del carib que a molts us sonarà però que potser haureu de buscar en el mapa per ubicar-lo, el mateix vam fer nosaltres quan els nostres amics ens van dir que un cop a Miami podríem anar a passar uns dies als Cayos de Florida, als Everglades o arribar-nos a les Bahames! ...no cal que us expliquem quin vam triar... :)

una foto per anar fent boca, els estem de vacances amb la Paula i en Michael


Al final els nostres amics també es van apuntar a la nostra aventura i així vam poder gaudir tots plegats d'aquest magnífic país, format per 700 illes i unes aigües cristal·lines espectaculars, tal com us ensenyarem més endavant.

Arribats a primera hora a Bahames agafem un cotxe de lloguer per poder explorar la illa, abans de res demanem a l'agència on lloguem el cotxe un lloc per poder esmorzar camí del centre de la ciutat. Ens aconsellen un petit bar-restaurant de carretera, el Nesbitt's, un lloc ben local on esmorzem contundentment una veggie omelette with Johnie cake i un cheese sandwich... per començar amb forces el #BahamasTrip!

esmorzant al Nesbitt's a la nostra arribada a les Bahames!

Cal dir que vam tenir un ensurt quan a quarts de sis del matí, camí de l'aeroport de Fort Lauderdale, tenim un flat tire, el que seria un vulgar rebenton, que gairebé ens fa perdre l'avió! :) Arribem al mostrador sense temps de fer el check-in perquè ja han tancat la recollida d'equipatge, així que hem de llençar les cremes solars i aftersuns que havíem comprat el dia abans al passar el control de seguretat de l'aeroport... grrrrr.... adéu 30$!

diferents moments del matí, 'rebenton' inclós, vistes sobre Miami i vistes de les Bimini Islands (Bahames)

les vistes del vol, sobrevolant el nord de la illa de Andros

Camí al centre de Nassau ja divisem les primeres platges de color turquesa, ja tenim ganes de banyar-nos-hi, però no portem el banyador posat :(. Esperarem l'endemà, doncs el primer dia hem llogat un cotxe per evitar el taxi a l'aeroport ja que no hi ha transport públic fins al mateix. De pas tenim lloc on guardar les maletes mentre no fem el check-in a l'allotjament, ja que cada hora que arribes abans et cobren 20$, així que decidim explorar la illa i també aprofitarem per carregar la nevera i fer les compres al supermercat pels següents dies.

caminant per la Cable Beach... i com heu pogut comprovar disposem d'una nova joguina la GoPro, gràcies Juanjo! ;)

Després d'esmorzar ens acabem d'arribar al centre de Nassau, just al costat del port on diàriament arriben milers de creueristes, i que per sort vam descartar aquesta opció per arribar a les Bahames, així hem pogut gaudir de la illa durant 5 dies, de l'altra manera només l'haguéssim trepitjat unes poques hores.

Prenem contacte amb la capital de les Bahames tot passejant pel fotogènic centre, amb les seves cases colonials de color rosa i tons pastels, especialment els edificis governamentals situats a la Plaça del Parlament, la The House of Assembly, The Senate i The Supreme Court de les Bahames. Els carrers del centre són recorreguts diàriament per milers de turistes, per comprar, menjar i fer turisme. La part més concorreguda és el carrer Bay Street i el Woodes Rogers Walk, situat en paral·lel davant el port, entre ells trobem l'Straw Market, l'antic mercat de la palla, el mercat local on pots trobar tot tipus de souvenirs fets a màarticles com barrets de palla, bosses, estores, nines, joieria de petxinesl i talles de fusta, no sense abans negociar, és clar...

el Downtown Nassau a les 18,30h quan tots els creueristes són fora, aquí sense trànsit celebraven el dia del autisme...

marxa de sensibilització contra l'autisme al centre de Nassau 

al voltant dels edificis governamentals de Bahames

el Bay Street, al centre de Nassau al davant del Mercat de la Palla (Straw Market)

No ens hem volgut perdre la fàbrica de puros cubans, la Graycliff Cigar Co, així que no hem dubtat ni un moment en anar a veure com els enrotllen i fabriquen al més pur estil cubà. El centre turístic de Nassau es concentra en unes poques quadres, i es va apagant gradualment convertint-se en zones residencials, així que en poc temps ho tenim vist.

fulles de tabac assecant-se a a la fàbrica Graycliff Cigar Co 



treballadors fent els cigars (foto de la pàgina oficial de Graycliff Cigar Co)

Després d'un parell d'hores tornem a enfilar-nos al cotxe per explorar el sud de l'illa i ens arribem fins a la South Beach en plena marea baixa. En aquesta part de la illa no hi arriben els turistes i estem sols. No hi veiem cap restaurant, només zones residencials, preguntem on menjar i ens indiquen un local de menjar per emportar, el JJ's take-away. A part d'hamburgueses i pollastres, veiem que tenen a la carta sandvitxos de Conch i ens en demanem un. El Conch és un mol·lusc típic de les Bahames, un cargol reina en català correcte, o una almeja gegant que extreuen d'una mena de cargol de mar. Per cert, boníssim!!

vistes des del Brown's Point a l'oest de Nassau

la Cabbage Beach a la Paradise Island

Acabats de dinar, intentem arribar-nos a la Reserva Natural Bonefish Pond però tots els carrers semblen iguals i estan mal indicats i finalment preferim buscar un supermercat per carregar la nevera abans no ens tanquin i arribar a l'allotjament quan abans millor.

Un cop instal·lats preparem el primer sopar, que no podia ser un altre que una bona truita de patates! Ens encanta cuinar, i sempre ens rendim a la facilitat de trobar els ingredients més internacionals: ous, patates i cebes... res de complicacions! voilà!


 
fotos tot preparant la truita de patates i les cerveses bahamenyes: kalik o sands! :p

Un cop visitat el centre de Nassau us preguntareu, -I què hi heu fet a les Bahames?- Resumint i en poques paraules han estat 5 dies de relax, descans, on poder gaudir del paradís i amb bona companyia.

No teníem masses dies, però creiem que els hem sabut aprofitar. El primer dia el vam dedicar a conèixer una mica la illa, una primera presa de contacte. El segon dia d'arribar a les Bahames el vam destinar a bussejar, per descobrir les seves aigües i el seu fons marí. Després d'un dia de busseig, del que ja en parlarem més endavant,  vam destinar el tercer dia a descansar i a conèixer la que diuen és la platja més bonica de Nassau, la Cable Beach.



explorant el fons marí de les Bahames amb el Centre de Busseig: Stuart Cove's 

us ho explicarem en un altre post!

Després de passar-nos per l'Starby :), ens enfilem al bus nº10 que surt del Downtown. Un cop a la platja va ser qüestió de buscar una palmera i passar-hi unes hores rostint-nos al sol, i de tant en tant refrescar-nos a l'aigua. La tornada la vam fer caminant pel passeig costaner fins al downtown, parant a fer un mos al Fish Fry de l’Arawak Cay. És una zona plena de casetes de fusta, totes de diferentes colors, i cada una d’elles és un restaurant. No n’hi ha de millors ni pitjors, es tracta de remenar i buscar el que més li agradi a un. Recomanem menjar la Conch Salad, boníssima i un plat local.

el tercer dia ens trobem el Primer Ministre de Bahamas, Perry Christie (foto mòbil)

i una altra foto amb la perspectiva de la nova joguina, amb una visió de 170º

amb el bus nº10 direcció a la Cable Beach ple de bahamenys

la platja de Goodman's Bay encara sense urbanitzar una de les preferides pels locals juntament amb la Saunders

fent un banyet a la Cable Beach

El quart dia el vam destinar a visitar les Exumes, teníem clar que un viatge a les Bahames requeria trepitjar-les, sobretot després de veure Españoles en el Mundo: Bahamas!

L'excursió a les Exumes va ser un gran encert. Vam poder veure una aigua cristal·lina impressionant, taurons, mantes, peixos de mil colors, vam alimentar iguanes, i més coses que us explicarem en un altre post! Va ser increïble!

un petit avançament de la fauna de les Exumes! :p

a la platja de les iguanes

una de les 360 illes del districte de les Exumes, no hi ha paraules...

I, finalment, l'últim dia el vam guardar per visitar un altre dels símbols, potser la imatge més coneguda de Bahames és el complex hoteler i turístic de la Paradise Island, especialment l'Atlantis, i on acaben la majoria de turistes que trepitgen el país. L'Atlantis és un gran hotel conegut per tenir un dels Parcs Aquàtics més espectaculars del món: l'Aquaventure Water Park, al que pots accedir pagant el mòdic preu de 110$ (no cal que us diem que no hi vam entrar), també és conegut pels seus casinos i per tenir un dels aquàriums més grans del món. Nosaltres ens vam quedar a la platja pública de la Paradise Island, la Cabbage Beach, però preferim, sense gaires contemplacions, l’altra part de la illa on no hi arriben les grans masses.

foto des del pont d'accés a la Paradise Island, semblen de mentida, però són villes del complex hoteler

vista aèria de l'Atlantis i del complex hoteler de la Paradise Island (by Mr. Google)

Cabbage Beach, també anomenada West Beach, la platja de sorra blanca de la Paradise Island

No podíem marxar sense repetir a l'Arawak Cay, en aquest colorit poble de barraques de marisc, conegut pels vilatans com a Fish Fry. Un no pot marxar de Nassau sense passar per aquí, a un quilòmetre i mig a l'oest del centre i a mig camí de la Cable Beach. Aquí podràs gaudir de conch fritters (uns bunyols de Conch), fried snapper (peix fregit) i un Sky Juice, la traducció seria "Suc del Cel" o també "Suc dels Déus" ja que ens va encantar. L'Sky Juice és un còctel fet a base d'aigua de coco i ginebra. :p

parada per refrescar-nos i provar uns Conch Fritters!

la zona del Fish Fry de l'Arawak Cay

Aquest cop vam acabar al Twin Brothers, un dels establiments més grans, però qualsevol pot ser bo, només cal seguir on va la gent local i veure com preparen una Conch Salad mentre fan una demostració d'habilitat amb el ganivet mentre et preparen en directe l'amanida típica de les Bahames. I com no, gaudeix d'una de les cerveses locals, una Kalik ben freda o una cervesa Sands.

més cosetes sobre les Bahames en els propers postos!!! :p

10 comentaris:

  1. Ei! Trobada amb el Primer Ministre!
    Ja ho diem nosaltres que sou molt grans... ;)

    Quina enveja veure-us amb màniga curta. Un viatget així, quan aquí encara anàvem en màniga llarga, és tot un luxe! Quines dentetes les fotos de les platges... En volem més! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. jeje... casualitats de la vida! Arribats al centre per agafar el bus d'anar a la platja veiem una petita aglomeració de gent i resulta ser el primer ministre! :)

      Això només podria passar a les Bahames!!! donava molt bon rotllo entre els escolars... Cal dir que Bahames hi ha menys població que Terrassa i Sabadell juntes! Són 370.000 habitants i el 70% viuen a la capital!

      Va continuarem explicant-vos més cosetes en propers postos!!

      Una forta abraçada,
      Txell i Xavi

      Elimina
  2. Buff!!! Con lo malo que hace últimamente me muero de envidia con este viaje!!
    Vaya auténtica pasada de post, de viaje, de fotos y de playa!! Mucha envidia pa el body!!
    Un saludote pareja ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Regina!!
      Gracias por el comentario, aunque un post en sitio como este se hace solo.
      La verdad que volveríamos a ir sin pensarlo dos veces!
      Un abrazo!
      Txell i Xavi

      Elimina
  3. Uau! Bahames! Quina passada...!

    ResponElimina
    Respostes
    1. jeje!!! I tant!
      Fa dies que tenim pendent penjar el post del submarinisme.... a veure si avui ho enllestim!!!

      Una forta abraçada,
      Elisabet

      Elimina
  4. Quina pasada les bahames no!?!?! i quines fotos que fa la GoPro!! Amazing!
    Això si, ens hem quedat amb les ganes de veure com es això d'un "Conch" jajaja en serio està bo?

    Volem el següent post! volem veure les Exumes!!!

    Un petonàs guapus!
    pd. La Mola us està esperant eh ;P

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones parella!!!

      Últimament estem molt liats, i tenim una miqueta abandonat el post... :(
      No patiu, ben aviat us penjarem les Exumes!!!

      No ens ho perdonariem mai no fer un post de les Exumes!!!
      Va ser espectacular!!

      Petons parella, i ens veiem aviat?
      Hem de pujar a la Mola? Quan?

      Abrasus!!! jeje
      Txell i Xavi

      Elimina
  5. Increibles les fotografies! Puc preguntar quina càmera teniu? preciós tot!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola viajeros!

      Normalment portem la càmera reflex, una Canon EOS 500D amb una sola lent, un 18-270mm de TAMRON, però que ja hem de començar a retirar perquè no acaba d’enfocar, i quan veus els resultats a casa t’emprenyes! Aquesta és la nostra pròxima inversió!

      També portem una càmera compacta, la Canon IXUS 130, com a utilitari i que pots portar a qualsevol butxaca. Però que últimament estem substituint pels mòbils, ja que les càmeres fan unes fotos prou acceptables i no has de portar tants gadgets! (Nexus i Iphone)

      Ah!! I aquest últim viatge un amic, el Juanjo, ens ha deixat la càmera aquàtica GoPro!!! Molt xula, una joguina pels amants dels esports d’aventura!

      Esperem haver-te ajudat!!!

      Una forta abraçada!
      Txell i Xavi

      Elimina