El Tarangire, la Casa dels Elefants

Per fi, arriba el dia més esperat del nostre viatge, ens n'anem de safari!!!

Després de donar-li moltes voltes finalment vam decidir centrar el safari en tres parcs: el Tarangire (1 dia), el Serengeti (4 dies) i el cràter del Ngorongoro (1 dia). En total han estat 6 dies que ens han passat volant.

3.000 elefants el Tarangire és el parc de Tanzània amb la població d'elefants més gran

El primer dia en Sadi i l'Isaac, els qui seran el nostre guia i cuiner respectivament, ens venen a buscar a l’allotjament i a continuació recollim els nostres companys per aquests pròxims dies, en Vicente, un madrileny afincat a Brusel•les, i en Roberto, un californià que treballa a París. Se'ns dubte no ens podia haver tocat una millor companyia!

la petita sabana del Tarangire National Park


selfie elephant :p

La primera parada del nostre safari és el Tarangire National Park i des d’Arusha hi ha ben bé un parell o tres d’hores. La carretera és nova, i ens n’adonem de com estan prosperant els països africans, malgrat tot aquesta carretera que porta d'Arusha a Dodoma, la capital de Tanzània, ha estat finançada per l'Agència Internacional de Cooperació Japonesa. El trajecte se’ns fa amè i és que transcórrer per diferents poblets on els colors de les típiques mantes masai en són l’habitual abillament i és que comencem a ser a territori masai. 

Arribem al campament on farem nit, el Zion Campsite, i descarreguem tots els trastos que portem al jeep, tendes, menjar, motxilles... Aquest cop el nostre cuiner es queda a preparar-nos el sopar i muntar les tendes, les següents nits ens tocarà a nosaltres muntar-les! Un cop descàrrega feta, ara ja sí, ens n’anem de safari.

El Tarangire és conegut com "la Casa dels Elefants", destaca per ser un dels parcs amb una de les concentracions més grans del món d'elefants, i també pels seus baobabs, els famosos arbres africans i de la sabana, són enormes i acumulen una gran quantitat d'aigua al seu interior. En aquest parc la majoria estan destrossats perquè els elefants els foraden per treure'n l'aigua que acumulen durant la època seca. 






a les diferents fotos podem veure com una família d'elefants protegeix els més petits mentre dormen, i la gran quantitat d'elefants que s'acosten a la llera del riu per extreure l'aigua del subsòl, la última reserva d'aigua de l'estació seca, abans no arribin lesa pluges.

Comencem el nostre primer safari súper emocionats i comencem a veure animals per tot arreu, sobretot veiem elefants, de fet en veiem molts, i és per això que se'l coneix com la casa dels elefants. I també veiem les primeres zebres, les primeres girafes, els primers nyús, monos (dels ous blaus, que els tenen blaus perquè estan en època de zel), també veiem els primers baboons (una altre espècie de monos), els graciosos 'pumbes', coneguts així per la famosa peli de Disney El Rei Lleó. En Pumba és un facoquer, dit barroerament és una espècie de porquet salvatge que més endavant descobrirem que per menjar i beure s’ajup de genolls perquè així està més aprop del menjar, i de pas no es cansa. I és que això és la fauna, fauna en estat pur, i ens encanta! Al Tarangire es diu que val la pena venir en la època seca perquè els animals del parc no migren a altres zones com pot succeir en altres parcs, i és on es troba la concentració de fauna més gran del país després del Serengeti, així que venim en bona època. Pràcticament podem dir que hi ha animals durant tot l’any i és que aquí la migració no afecta tant com en altres parcs.

A continuació us deixem amb una petita selecció de fotos dels diferents paisatges i animals que hem vist durant el dia d'avui. No ha estat el millor dia per fer fotos, estava ennuvolat i no ha ajudat a l'hora de fer-les, cels cremats, falta de contrast, problemes amb el balanç de blancs. Així que us deixem una petita selecció del que s'ha pogut salvar! (sort que al final ha sortit el sol!) :p


















Després de voltar pràcticament tot el dia pel parc ens en tornem al campament. L’Isaac ens ha preparat un suculent sopar que compartim entre eufòria amb la resta del grup i és que estem contents i això tot just acaba de començar... i ben tips i havent planificat la següent etapa del safari ens n’anem a dormir. L’endemà ens espera el Serengeti, pas de les grans migracions i prolongació de la famosa Reserva del Masai Mara, però això serà una altra història...

Info útil per viatgers:
  • CAMPAMENT SAFARI. Hem fet nit al Zion Campsite situat a 6 km fora de l'entrada principal del Parc Nacional del Tarangire, ja inclòs dins el preu del Safari. El campament és bàsic però suficient, disposa de lavabos i dutxes d'aigua freda, d'un menjador amb un petit servei de bar i una zona on s'hi instal·len els cuiners dels diferents safaris.  
  • GAME DRIVE, el nostre primer dia de safari ha durat unes 6 hores a l'interior del Parc del Tarangire, de les 11h que arribàvem a l'entrada del parc fins a les 17h de la tarda que en sortíem per arribar al campament i poder dutxar-nos abans no es fes fosc. Hem dinat de pícnic a l'interior del Parc.
mapa del Tarangire i foto del riu
  • SAFARI. Arunga Expeditions és l'agència amb qui l'hem contractat, un preu raonable (potser no raonable, però són el que costen) per  persona i dia són uns 150-200$, però dependrà de la quantitat de parcs que es visitin i de la seva durada, i del tipus d'allotjament durant l'estada als parcs. En el nostre cas, per un safari de 6 dies/7 nits incloses hem pagat 940$ (700€/pax), als parcs ens hem allotjat amb tenda de campanya i el preu inclou l'hotel del dia d'arribada i el dia de sortida a Arusha, almenys en el nostre cas. No cal dir que inclou tots els àpats i aigua per tots els dies, però algun dia ja farem el post específic per contractar un safari. No ens ho pensaríem dues vegades a l'hora d'aconsellar aquesta agència, en Ben us tractarà molt bé! ;)

10 comentaris:

  1. Uuueee!! quines fotos parella! i aixo que nomes es una petita mostra del que deurieu fer al Serengeti, impresionant!!

    petons from Mérida :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones parella! Com va tot? ;)
      Esperem que aviat fem la selecció de fotos del Serengeti pel proper post, no sabem si les fotos li faran justícia, però el record que tenim del Serengeti és brutal! Ens va flipar! We're lovin'it!

      De totes formes haureu d'esperar una miqueta! :p
      Al cap de setmana intentarem publicar el post del Serengeti!!!

      Records a 'México Lindo',
      Txell i Xavi

      Elimina
  2. Ei, ja teníem ganes de llegir-vos !
    Ah, quina pena q la llum fos dolenta, sino tindries unes fotos brutals !!! aquí ens queixem perquè si eh !!!��

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones Marc i Montse,
      A veure quan trobem una estona pq ens expliqueu la vostra experiència de l'intercanvi de cases! :p
      Com deiem al primer post vam arribar a Nairobi pluvisquejant, i després a Arusha (Tanzània) el cel continuava gris, al igual que el primer dia al Tarangire, però la sort canviaria a mesura que ens dirigíem cap a l'est! :p
      I per les fotos, haguéssim preferit un cel blau... però això i la sort de veure, o no, els animals en el seu habitat natural no es pot escollir!
      De totes formes, gràcies a les pluges que aquest any s'havien avançat vam poder veure la migració, i els animals que migren (nyus i zebres) ja estàvem de tornada del Masai Mara cap al Serengeti!
      Això ja serà cosa del proper post!

      Molts records a tots tres,
      Txell i Xavi

      Elimina
  3. A qui estigui interessat en viure en primera persona i sense intermediaris la vida salvatge africana li recomano una aventura insuperable: llogar un 4x4 i endinsar-se sol als parcs d'Etosha (Namíbia), Chobe i Moremi (Botswana). Una experiència única i irrepetible. Aquesta és la info que vam recollir nosaltres el 2012: http://www.dimas.cat/wiki/index.php/Africa_2012

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones Dimas,
      Moltes gràcies pel comentari.
      La veritat que també hi tenim l'ull posat a Namíbia i Botswana, però no ha estat l'ocasió, ho deixarem per una propera vegada. Tenim companys que també hi han estat i tb ho han fet en 4x4 per lliure, però a Kenya i Tanzània no és el cas, casi és obligatori fer-ho en guia.
      El que ens fa tirar enrere és el teu pressupost, fent números ràpid: 22 dies - 7000€ per dos pax, el cost dels avions pràcticament ha estat el nostre pressupost dels 19 dies a Tanzània! I poder combinar una Safari i acabar a les platges de Zanzíbar és brutal! ;)
      Ja et diem que hi tenim l'ull posat, així que si sorgeix l'oportunitat i tenim qualsevol dubte ja contactarem!

      Una abraçada,
      Salut i viatges!
      Txell i Xavi

      Elimina
  4. Increïble veure els elefants tan a prop en el seu estat salvatge...! Segur que viure-ho in situ és molt més del que et pots imaginar!!! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones parella,
      A nosaltres ens va encantar veure tants animals en el seu hàbitat natural! Tots hem vist documentals d'animals per la tv, i penses que potser en uns pocs dies no podràs gaudir de la fauna, que serà molt difícil de veure, etc. Res més lluny de tot això, hem vist més del que esperàvem!
      100% recomanable! Una grata experiència!
      Una forta abraçada,
      Txell i Xavi

      Elimina
  5. Hola nois!

    Deunidó amb les fotos, són precioses! N'hi ha de fotons!
    Ens alegrem que hagueu vist tants animals en el seu estat natural. Estem al tanto dels següents que de ben segur que estan a l'altura!!

    Abraçades grans,

    Albert & Sonia

    ResponElimina
    Respostes
    1. Parella, moltíssimes gràcies!!!!
      També us hem de dir que en un lloc com aquest les fotos hi són i surten soles!! Ha estat un viatge/experiència brutal, superant tota mena d'expectatives, que recomanem a tothom. Un safari és d'aquelles coses que s'han de fer almenys un cop a la vida! A veure si ens anem posant el dia amb les entrades, quan ets a casa, amb el ritme diari ja costa més, però prometem fer-ho!

      Una abraçada viatgers i a seguir gaudint de Tailàndia!
      Us seguim! ;-)
      Txell i Xavi

      Elimina