El cràter del Ngorongoro: l'Edèn africà!

I l'últim dia del safari l'hem passat a l’impressionant cràter del Ngorongoro, declarat Patrimoni de la Humanitat. Avui ens hem llevat molt d’hora, és l'últim dia del safari i ens deixaran a Arusha, com que dins el cràter només està permès estar-hi de 6h a 18h, ens hem activat d'hora per aprofitar el dia al màxim.


Dins el cràter hi ha una concentració i diversitat d'animals inimaginable, la concentració de fauna salvatge més gran de tot el país. Amb una extensió de poc més de 200 km² hi viuen més de 25.000 mamífers, entre els quals destaca el rino (el rinoceront negre), el nostre objectiu en el dia d’avui! :-) Per poder completar els Big Five!!!


El cràter té un diàmetre aproximat de 20 km i la seva extensió total no arriba als 300 km², la qual cosa amb prou feines constitueix un 3% de l'Àrea de Conservació de Ngorongoro amb 8.288 km².


Sembla mentida com tantes bèsties juntes viuen dins un cràter. Un lloc increïble, màgic, custodiat per les parets del volcà, aquí hi ha lloc per tots, i aquí és on es troba la concentració més gran de lleons i depredadors de tota Àfrica. Les vistes des de dalt són impressionants, però aquesta màgia es fa realitat un cop es travessa la boirina que cada dia es forma dins el cràter, i és que els dies costen d'aixecar-se. Ens ha semblat tenir molt més a l'abast els animals, molt més propers. Hem tornat a veure zebres i nyús, elefants i lleones, petites cries, el rei lleó, búfals, pumbes...la hipo pool i la seva àrea de picnic

N'hi diuen el jardí de l'Edèn, potser no n'està gaire lluny! Dins el cràter la vegetació continua essent la pròpia de la sabana però allà al mig hi ha un llac ple d'hipopòtams, la Hipo Pool, aquí ens hem relaxat, asseguts a un prat i gaudint de la pau d'aquest lloc abans de fer el camí de tornada cap a Arusha, i quan ja pensàvem que el Rino se'ns resistia, ha aparegut!

Hem estat una bona estona mirant-lo a veure si es decidia a acostar-se, després de mirar-lo uns 20 minuts i intentar fotografiar-lo sense trepidar massa. Finalment ens hem rendit i hem continuat el nostre camí. De tot el safari aquest ha estat el moment que més em necessitat el teleobjectiu de la càmara i també els prismàtics!

YEAHH!!! Aquí el tenim! El prota! foto del Rinoceront amb el 300mm de la càmara!!!!

aquí una foto amb 16 mm de la càmara, us hem marcat la foto del 300mm en un quadrat de la foto!

Cert és que el teníem a una distància en la que naltros mateixos hauríem estat incapaços de reconèixer, però una vegada més en Sadi ens ha ajudat a trobar-lo. Increïble! En tot el parc només n’hi ha una dotzena, fet pel qual és tan difícil topar-se amb ells! Estem molt contents, a l'últim minut hem vist els Big Five! ;-)

De tornada ens parem al campament, al Simba campsite. Hi havíem deixat l’Isaac, el cuiner, que s’ha ocupat de deixar-ho tot recollit perquè no tinguéssim temps a perdre.

el Simba Campsite a primera del matí ben enboirat! Aquí dalt una jaqueta no fa cap nosa!

Tornem amb un somriure d'orella a orella, contents i satisfets amb tot el que hem vist. En un safari és totalment imprevisible saber quants animals veuràs, si veuràs tot el que vols, la sort, podríem dir, és dels factors més importants i aquesta vegada l'hem tingut absolutament al nostre favor!

A mode de resum, el nostre dia a dia de safari ha consistit bàsicament en llevar-nos entre 6h i 7h per esmorzar, desmuntar la tenda i posar-nos en marxa pel game drive, o sigui donar voltes pel parc per poder veure els animals. A moltes agències ens havien dit que els game drive no durarien més de 2h, no tenim cap queixa d'en Sadi, el nostre guia i conductor, fins i tot hem arribat a estar 10h en ruta, increïble! Hem dinat gairebé cada dia el pícnic que l'Isaac, el nostre cuiner, ens ha preparat a base de sandvitx, pollastre, suc de mango, plàtan i galetes, menys els dies que hem començat el game drive a les 6h que per esmorzar hem tingut cafè amb llet i 4 galetes i després del game drive hem tornat al campament per fer un brunch, un esmorzar-dinar consistent entre 11h i 12h.

Al vespre, quan arribàvem als campaments, ens ha tocat muntar les tendes i després, aprofitant que l'Isaac ens preparava el sopar, sempre que hem pogut ens hem dutxat. És clar que sempre amb aigua freda i al Ngorongoro, que està a més 2000 metres, ho hem notat. De tota manera, per contra del que esperàvem, hem trobat els campsites correctes, al nord del Serengeti no hi havia llum, però ens hem sentit molt a gust a tot arreu, a part, al anar en temporada baixa ens hem trobat gairebé sols o totalment sols a la majoria de campaments i a excepció del Ngorongoro no ens hem trobat enmig d'una gran acumulació de cotxes per veure un pobre animaló!

foto final del safari per Tanzània!

Com ja hem anat citant al final de cada post, al parc del Tarangire hem dormit al Zion Campsite, al Serengeti hem dormit a Seronera (al centre) al Pimbi Campsite i a Lobo (al nord) al Lobo Campsite i al Ngorongoro hem dormit a dalt el cràter, al Simba Campsite. Tots ells campaments públics. 

Info útil per viatgers:
  • SIMBA CAMPSITE (NGORONGORO). Hem fet nit al Simba Campsite situat a dalt del cràter. El campament és bàsic com tota la resta, disposa de lavabos i dutxes d'aigua freda, un edifici de menjador i un altre on s'hi instal·len els cuiners dels diferents safaris. Aquest és el campsite més gran que hem estat en tots els dies ja que és l'unic que hi ha a la zona de l'Ngorongoro i aquest és un dels parcs més visitats per la seva proximitat a Arusha. (localització Google)
  • GAME DRIVE, el nostre darrer dia de safari ha durat unes 6 hores a l'interior del Parc del Ngorongoro, hi hem entrat sobre les 7h i n'hem sortit cap a la 13h. Hem dinat de pícnic a l'interior del Parc, concretament a la Hipo Pool.
Mapa del Ngorongoro i vistes del mirador
  • SAFARI. Arunga Expeditions és l'agència amb qui l'hem contractat, un preu raonable (potser no raonable, però són el que costen) per  persona i dia són uns 150-200$, però dependrà de la quantitat de parcs que es visitin i de la seva durada, i del tipus d'allotjament durant l'estada als parcs. En el nostre cas, per un safari de 6 dies/7 nits incloses hem pagat 940$ (700€/pax), als parcs ens hem allotjat amb tenda de campanya i el preu inclou l'hotel del dia d'arribada i el dia de sortida a Arusha, almenys en el nostre cas. No cal dir que inclou tots els àpats i aigua per tots els dies, però algun dia ja farem el post específic per contractar un safari. No ens ho pensaríem dues vegades a l'hora d'aconsellar aquesta agència, en Ben us tractarà molt bé! ;)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada