Preparatius (III). L'equipatge

Ara toca un altre punt conflictiu, l'equipatge. Què portem? Ens hi cabrà tot? Quin pes portarem?

Com qualsevol viatge, la idea inicial és portar poc pes, entre 10 i 13 kg, una recomanació d'en Francesc Balagué va ser "no us capfiqueu amb el pes, porteu el que creieu que heu de portar ja que heu d'estar amb la motxil·la durant 1 any, heu d'agafar el que creieu que necessitareu, sigui molt o poc, però durant aquest any us heu de sentir còmodes". Entenem doncs, que a vegades és millor pecar de més que trobar a faltar cosetes. En el seu cas eren 17 kg. Nosaltres a dia d'avui encara no hem fet la prova de la motxil·la, però sí el que tenim pensat posar-hi.

A continuació us deixem el vídeo de preparació de la motxil·la del Francesc Balagué de Rutabaobab.

www.rutabaobab.com Learning around the world

Calçat: botes de mitja canya (indispensables per la Txell, que la pobra té els turmells com a xiclets), bambes, xancles trekking i les típiques brasileres, molt útils per a les dutxes.

Roba Hivern: Jaqueta/impermeable, jaqueta interior, polar, uns pantalons llargs hivern, un parell de samarretes tèrmiques, un parell de màniga llarga i un parell de mitjons gruixuts.

Roba Estiu: uns pantalons llargs que es puguin fer curts, un parell de pantalons curts, una faldilla i un vestit (o no), samarretes màniga curta i/o tirants (en principi creiem que lo ideal serien 7, per una setmaneta)

Roba bany i interior: banyadors, roba interior i mitjons, tovallola d'assecat ràpid (tipical decathlon) i pareo, el qual també et pot servir de tovallola.

Un altre tema relacionat amb l'equipatge és l'electrònica, portarem: una càmara reflex, una càmara compacta, un netbook, disc dur extraïble, iPod (carregat de música) i un lladre.
Altres cosetes indispensables, segons parlat amb diversos viatgers són: la farmaciola (comentat en l'apartat anterior), un tap universal, candaus, corda i pinces per estendre la roba, ganivet multiusos, frontal, xarxa mosquitera i les guies, un altre pes!!

Les guies aparentment ens donen seguretat, de totes maneres, moltes vegades acabes buscant les referències d'altres viatgers a través de la xarxa o en companys de viatge. Nosaltres ja teníem alguna que altre guia comprada, però creiem que serien últils guies e-books!!

Fins aquí la teòrica i les preparacions!!!
Ara toca posar-ho a la pràctica!!!

Moltes gràcies als consells viatgers de l'Eva i l'Aleix, en Marc i la Mireia, en Raül i l'Eva, i en Francesc Balagué. Ara ens toca a nosaltres, molts records!!! ;-)

6 comentaris:

  1. Hey nois! Ja us queda res per marxar!! Nosaltres Des de la nostra experiencia personal us diriem que pel tema de la maleta no portessiu massa pes, nosaltres anavem molt carregats, i de seguida ens en vam penedir! quan ens ho van robar tot, vam passar a portar uns 7kg cada un i vam sobreviure perfectament!! Penseu que quasi a tot arreu es pot comprar practicament de tot!
    Quina enveja! Us anirem seguint, encara que sera dur! ;) que tingueu bon inici de viatge!! Petons

    ResponElimina
  2. Yo intentare no superar los 10kg. de todas maneras él del video, segun mi experiencia, va sobre cargado :)

    PD:Tapon universal?

    ResponElimina
  3. Jo soc el del vídeo :) I sí, anava sobre carregat!!

    Però sabia que després de tres mesos em trobaria amb uns familiars i que podrien emportar-se roba d'hivern que després de la Patagonia ja no utilitzaria... amb això és bo comptar-hi i jugar-hi :)

    Després del viatge, jo agafaria només uns pantalons llargs, només un jersei de màniga llarga i només una samarreta de màniga llarga...

    Però tot això és molt personal; estar un any fora de casa per a mi és important sentir-me el més còmode possible i si vol dir portar 3 quilos més, jo els porto encantats!

    Una Abraçada!

    ResponElimina
  4. El tap universal moltes vegades no funciona, la millor tecnica es posar la roba dins una bossa de plastic i la deixes en remull amb sabo i aigua calenta, si n'hi ha, si no amb aigua freda, Va de conya!
    I la tela mosquitera tambe es força inutil, pq mai tens on penjar-la, en zona de mosquits fins i tot els hostals mes cutres tenen tela mosquitera!

    Petons!!

    ResponElimina
  5. Yo por si acaso no dejo la mosquitera ni de coña.

    ResponElimina
  6. trobo una bestiessa tot el que s'emporta el paio del vídeo...si et falta alguna cosa sempre la pots comprar durant el viatge,si canvies de país de fred a calor,sempre pots enviar la roba a casa que val 4 duros i comprar-ne d'altra...nosaltres marxem el 27 de desembre, rumb a turquía,iràn etcetc tot per terra, i el pes de la nostra maleta no supera els 8 kilos!!! l'esquena és l'esquena!!!! que disfruteu molt de l'experiència i de la vivència, salut!!

    ResponElimina