Londres, la ciutat de vermell

Londres forma part d'aquelles ciutats europees on s'ha d'anar, almenys un cop a la vida, i és que no ho teníem millor que ara per aprofitar i conèixer aquesta ciutat, ja que el bitllet de la Volta al Món surt i comença des de Londres.  De fet jo ja havia tingut la oportunitat de conèixer-la, així que aquesta excusa va ser bona per en Xavi.
 
També hem de dir que Londres és una ciutat cara on les hi hagi i això ha fet cordar-nos el cinturó, però us podem dir que hi ha tantíssimes coses a fer i a visitar que un no s'hi avorreix ni que ho vulgui.

"UNDERGROUND", el metro de Londres, una de les moltes icones d'aquesta ciutat
 
A Londres hi ha molts edificis històrics, museus, parcs, mercats, etc, punts de gran atracció turística, i la majoria d'elles es poden visitar gratuïtament. Només passejant pel centre ja es pot veure el London Eye, la famosa sínia de Londres,  de fet la més alta del món, almenys des del 1999 fins al 2006, abans els xinos no van fer la seva. El Big Ben, la icona de la ciutat de Londres, el Palau i l'Abadia de Westminster, també es poden veure tot passejant pel centre. Travessar el riu Tàmesi, pel concorregut Tower Bridge també és interessant, mentre un va contemplant altres edificis d'importància arquitectònica o històrica,  com la Torre de Londres.
 
 dia plujós davant al Big Ben

De museus n'hi ha uns quants i ens hem deixat perdre per gairebé tots ells, a més a més tots tenen l'accés gratuït i només hi ha les exposicions temporals, normalment són mensuals, on si cal pagar si es volen visitar. Durant aquests dies hem trepitjat el British Museum, el Tate Modern, el National Gallery, el Natural History Museum i el Victoria & Albert Museum. I això que sempre diem que no ens agrada visitar museus! :p

la Pedra de Rosetta entre la col·lecció egípcia del British Museum, és la més gran del món fora d'Egipte

El Tate es el museu d'art contemporani de Londres, situat a l'antiga central elèctrica de Bankside

El British Museum és famós per les seva col·lecció egípcia i la seva estrella, la Pedra de Rosetta clau per desxifrar l'escriptura egípcia. El Tate Modern ens ha decepcionat i creiem mil vegades millor el MoMA de Nova York, la resta de museus dins els estàndards habituals, el National Gallery amb pintures d'entre el 1250 i el 1900, amb obres destacades de Van Gogh, Rembrandt, Velasquez, Leonardo da Vinci, Cezanne, Monet, entre d'altres, i el Museu d'Història Natural amb els típics dinosaures al hall a l'estil del de Nova York o viceversa, i tot tipus d'animals, i amb l'escultura del naturalista anglès, Charles Darwin presidint el hall principal, ja que fou el primer en proposar una teoria coherent de l'evolució de les espècies. 

imatge al turístic Camden Market

 llums i més llums al centre de Londres, el Nadal ja ha arribat a Londres!
 
capvespre a Londres al canal de Camden Town
 
A Londres creiem que és divertit passejar pels carrers per poder gaudir de la faceta fashion de la ciutat, i no pas pels carrers més comercials o financers, on tothom va vestit de gala com si d'anar de casament es tractés, lo divertit de Londres és deixar-se caure pels mercats més estrambòtics i els carrers més de "moda", lo millor és durant el diumenge visitar el Brick Lane, la veritat que vam al·lucinar, on hi ha els mercadillos de segona mà, altrament dit vintage, on aquí lo friki passa a convertir-se en moda! Les combinacions estrambòtiques són les més usuals, així que aquí està tot permès i ningú et mirarà amb mals ulls per portar un gerani al cap com a complement i tocado, per exemple. Aquest carrer està ple de restaurants indis, però aquí pots trobar menjars de totes les parts del món, es una forma de passar un diumenge divertit a Londres!

Durant la nostra estada a Londres també ens hem deixat caure pels mercats més visitats, com el Borough Market, que és un mercat d'alimentació, i els típics Camden Town, avui dia passat de moda, el Covent Garden i el Portobello Road Market.

música en directe al Brick Lane
 
A Londres s'ha de passejar per almenys un dels seus parcs i és que en té uns quants, només cal dir que una tercera part de Londres és zona verda. Nosaltres ens hem deixat perdre pel Hyde Park, potser el més gran i està ben centric. Val a dir que hem estat molt de sort amb el clima, tenint en compte que el clima londinenc per excel·lència és la boira i la pluja. Hem vist el cel blau gairebé cada dia, això sí, ha fet fred i també ens ha plogut, així que l'excusa d'entrar als museus perquè eren gratuïts ens ha anat perfecte.

durant la nostra visita al campus de Greenwich University on vam ensopegar amb el rodatge d'una pel·lícula 
 
Una altra cosa que hem fet a Londres i que, segurament no tornaríem a fer, és veure el canvi de guàrdia al Buckingham Palace, en part perquè ja ho hem fet. Hi ha molts llocs a la ciutat on es pot veure un canvi de guàrdia, i aquí, precisament, és on va tothom i per això no hi tornaríem, perquè una de dues, o hi vas a primeríssima hora del matí per agafar un bon lloc o bé t'hauràs de conformar en veure-ho a la distància, però sabem que també forma part del show.

el massificat canvi de guàrida
 
la sortida del canvi de guàrdia al Buckingham Palace
 
De barris a Londres n'hi ha tantíssims que un no sap per on començar. Però, qui no ha sentit a parlar del barri de Notting Hill? Primer perquè aquest barri de cases victorianes ha estat l'escenari de la pel·lícula protagonitzada per Hugh Grant i Julia Roberts amb el mateix nom i perquè és en aquest barri on hi ha el famós Portobello Road Market, el mercat de Portobello, mercat d'antiguitats i roba vintage conegut arreu.

visita al mercat de Portobello a Notting Hill
 
O, i el barri d'Stratford? Amb el seu nou Olympic Park? Els jocs olímpics d'aquest 2012 han potenciat aquesta zona, plena de centres comercials i posant de moda, així, una zona de la ciutat que es tenia com una mica abandonada.

a la zona est de Londres ja no es respira l'ambient fashion de la City aquest ja són barris amb immigració i de classe treballadora   
 
A Londres hi hem estat 6 dies, i ens ha donat temps per molt i per molt poc tenint en compte que hi ha tant per fer. Segur que si hi haguéssim estat 5 dies més no ens hi haguéssim avorrit. Ara bé, la butxaca se n'hauria ressentit. Hem dormit al YHA London Central, molt net, ben ubicat i dels més econòmics, el qual recomanem perquè és molt difícil, a Londres, trobar un lloc decent amb una bona qualitat-preu, nosaltres hem pagat 10'40 £ per llit en habitacio compartida, uns 13 € persona.

les típiques cabines telefòniques vermelles de Londres i el Big Ben al fons

Ara sí, després de més d'un any Barcelona ens espera!!!!

I marxem de Londres amb una motxilla a l'esquena plena d'experiències, contents com mai d'haver fet d'aquest somni una realitat i perquè, segurament, en el fons també tenim ganes de retrobar-nos amb la nostra gent, però alhora estem tristos perquè ens agradaria no posar fi a la nostra aventura.

2 comentaris:

  1. Londres és una ciutat que enamora, i sempre és una delícia tornar. Gran final per la vostra gran ventura!!!!
    Manel & Cristina

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola parella! Sí! Ens ha encantat!
      Ara, de totes formes ha estat un xoc brutal! Després d'un any voltant arreu del món, sembla que haguem arribat al consumisme més desmesurat en tot el viatge... llums, colors, etc... Impactant per tots els sentits!

      Molts records,
      Txell i Xavi

      Elimina