Restaurants tibetans a Leh! i altres experiències...

Acabarem tancant tot el cercle cultural ladakhí-tibetà amb el menjar, i és que el menjar tibetà, podríem dir dels Himàlaies, que hem provat en aquest i anteriors viatges sempre ens ha encantat! ja sigui a les antigues províncies tibetanes de l'oest de Xina, al Nepal o ara al Ladakh.

I és que a nosaltres ens encanten els momos i les sopes amb una bona pasta!

la qualitat de les fotos d'aquest post no és la òptima, ja que la majoria de fotos són fetes amb el mòbil. Tibetan Kitchen, restaurant a Leh.

La cuina tibetana és una cuina principalment carnívora, degut a les dures condicions meteorològiques de la regió, però malgrat tot la majoria dels turistes en tenim un concepte de cuina vegetariana, i és també la que nosaltres hem provat amb més freqüència, tot i que els locals solen menjar sobretot carn de cabra, o xai, o iac, ja sigui en sopes o en momos.    

momos al Chopsticks Noodle Bar, com no, boníssims! ;)

Durant els diferents dies a Leh hem provat tot tipus de cuines i menjars, ja que en total hi haurem estat 11 dies, i com tota població turísitica hi ha restaurants de tot tipus: la local, ja sigui indu, tibetana o xinesa; la occidental, bàsicament reconeixible per les pizzes i la pasta, o les cafeteries, aquí anomenades German Bakeries, on pots trobar tot tipus de pastissos i pastes mentre prens un café, i a Leh tampoc hi podía faltar la cuina oriental, l'asiàtica, ja sigui coreana o tailandesa, aquesta última cada vegada més famosa, i per la nostra experiència especialment famosa a Londres i a Sydney.

Al que anàvem, doncs després d'uns dies pel Ladakh hem provat molts restaurants entre els quals recomanem els següents: 

Norlakh Restaurant, cuina tibetana boníssima, és un local situat en un primer pis del carrer principal, Main Bazaar Rd. Aquí hi hem menjat unes formidables sopes Thenthuk, sopa de verdures amb unes tallarines fetes casolanes, són unes tallarines amples, i com no els momos! 

al Norlakh restaurant, amb els companys israelites, en Gil i la May, tot menjant l'extraordinària sopa Thenthuk! (fotos mòbil)

Chopsticks, restaurant asiàtic, on pots menjar el típic  Pad Thai  tailandès, per cert boníssim! Un dels llocs més elegants en comparació a la majoria de locals o restaurants de Leh. Actualment el restaurant més ben valorat del rànquing al Tripadvisor, el número 1.

al Chopsticks Restaurant, el millor restaurant de Leh, per 4 o 5 euros!

Tibetan Kitchen, un restaurant acollidor, si ets un grup convé reservar ja que sol està ple, aquí podràs trobar tot tipus de menjar, però sobretot cal provar les especialitats tibetanes. El preu és per sobre la mitjana que et trobaràs a qualsevol altre restaurant però tot està boníssim i l'atmosfera és agradable. (És el collage de fotos de l'inici del post)

al Tibetan Kitchen (fotos del mòbil) 

Gesmo Restaurant, restaurant on pots trobar tot tipus de cuines, local o occidental, aquí hi hem anat un parell de vegades, i hem provat els momos, alguna sopa tibetana i les hamburgueses amb patates. Tot molt bo, però especialment l'hamburguesa amb patates quan tens desig de deixar una mica de banda els momos i les sopes! ;-) També disposen d'un bon assortit de pastissos!!!

Tenzin Dickey Tibetan, és un acollidor restaurant sense pretensions, per vegeterians i 100% tibetà, els seus propietaris són els que et preparen els plats a la cuina del darrera. A l'estil del Norlakh, bona cuina tibetana.

Bon Appetit, restaurant occidental, podràs trobar plats bastant eleborats i pizzes, freqüentat pels turistes occidentals, però algun que altre indi adinerat també s'hi deixa caure, És el més car que hem freqüentat, però és una ganga! El sopar et pot sortir a 5€ per cap... també és un dels més elegants de Leh. Està situat en una zona molt tranquil·la, si el temps ho permet, lo millor és poder sopar a fora amb unes bones vistes!! Podeu consultar el menú aquí.

 a la terrassa del Amigo Restaurant (fotos del mòbil)

Amigo Restaurant, restaurant coreà, en el que vam poder provar la típica cuina coreana on el nostre amic Ti Hoon, que havíem conegut a l'excursió del Pangong Tso, ens va fer d'amfitrió i va ajudar a la cuina a preparar el sopar típic coreà. Ens va preparar un  Bidim-Bod, la seva traducció seria "arròs barrejat", és un plat compost de molts indredients, et serveixen una sopa, un bol amb un mix de verdures, un pot d'arròs i un ou ferrat, tot això t'ho presenten per separat però la gràcia és barrejar-ho tot completament i afegir-hi el gochujang, una pasta de pebrot picant vermell que serveix per condimentar, i per beure, ho vam acompanyar amb un te d'arròs típic de Corea. La cuina coreana és una barreja entre la cuina japonesa i la xinesa.

 la presentació del Bidim-Bod, el plat típic coreà, al Amigo Restaurant (fotos del mòbil)

També ens han parlat bé dels restaurants Woonderland i el Lamayuru, però al primer només hi vam parar a fer un café, al igual que el Yama Coffe House per un bon café o un bon batut, sobretot quan baixes de la Shanti Stupa per recuperar forces., i connectar-te a internet gratuïtament.

Ja que hi som també aprofitarem per recomenar el Brother's Dhaba per poder menjar un bon Thali Punjabí, aquest a Amritsar.

Thali Punjabí al Brother's Dhaba d'Amritsar (fotos del mòbil)

I si us ha entrat gana, us recomanem un restaurant a Barcelona on podreu tastar alguns d'aquests plats, el Momos, tapes amb palillos, portat per en Jordi Brau que després de viatjar i treballar per tot Àsia durant 7 anys ha obert aquest restaurant al barri de Gràcia de Barcelona. Molt recomenable!

Un parell més de recomenacions purament tibetanes a Barcelona, és el "Racó del Sikkim" i el "Kailash". Els dos els tenim pendents de provar, però els tenim apuntats a la llista per fer-hi una visita quan puguem. El "Racó del Sikkim" és cuina sikkimesa i tibetana, i el restaurant "Kailash" va ser el primer restaurant tibetà que es va obrir a Barcelona, aquest és un restaurant senzill i auster, sense pretensions però amb els cuiners 100% tibetans. Quan els haguem provat ja us direm que ens han semblat!!!!

Osti tu, quina gana que ens ha entrat fent aquest post!!!

amb en Ti Hoon i el gosset de l'agència coreana, a un restaurant local proper al Lamayuru 

Normalment anem deixant les recomancions culinàries a cada post, però després d'11 dies pel Ladakh hem pogut provar-ne uns quants! Cal recordar que ja havíem fet algun que altre post culinari anteriorment, com el curs de cuina india o menjar nepalí! O quan vam ser nosaltres qui vam exportar la cuina calatalana a Buenos Aires!!

Bon profit!!!!

Ah! i per acabar deixem una fotografía de les senyals d'advertència de les carreteres índies! La veritat que les senyals i els missatges són extraordinaris, mereixerien un post específic... però ho deixem per a futurs viatgers! En aquest cas és un senyal metàl·lic, però normalment són escrits pintats a mà sobre un munt de pedres emporlanades.

- THE INCREDIBLE INDIA -

8 comentaris:

  1. Ei, quins records! Però no vau acabar farts dels momos? :-)
    Molt bona la senyal del whisky!!!

    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nosaltres mai!!!
      Ens encanten els momos i les seves sopes!!

      I com no la cuina Índia, ben picant i la cuina asiàtica.
      Una mica de tot!! :p

      Salut!!!! I fins aviat!!!

      Elimina
  2. Mmmmmmm......s´ens ha fet la boca aigua.
    Molt bo l´article i molt informatiu.
    Felicitats!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per les felicitacions!
      A nosaltres també se'ns feia la boca aigua quan l'escriviem!!!
      Esperem que us hagi agradat!!!

      Una abraçada!
      Txell i Xavi

      Elimina
  3. Imatges plenes de vida!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei Marc!!
      Com va tot? T'anem seguint, sobretot el teu extraordinari èxit a la Xina!!!
      Quina passada!!!

      Molts records!!!
      Xavi i Txell

      Elimina
  4. Hola XAVI i MERITXELL, us vaig descobrir quan Quaderns de bitàcola us va entrevistar. M’agrada com plasmeu els vostres viatges, no tothom ho sap fer bé, per la qual cosa us faig un regal, si el voleu...ja sabeu, passeu pel meu bloc viatger... http://racoviatgermarilo.blogspot.com.es/2013/11/de-nou-un-premi-versatile-2013-per-al.html

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Mariló!!! Acabem de passer pel teu bloc a recollir el regalet, ens ha encantat que hagis pensat amb nosaltres com a mereixedors d'aquest petit reconeixement!!

      Ens encanta viatjar, i amb aquest bloc intentem que sigui el nostre dietari, album, etc. Un record dels viatges, ja que som molt despistats i així intentem guardar els nostres records i que qui vulgui en pugui gaudir llegint-los i veient-los!!

      Així que moltes gràcies per compartir el nostre bloc!!
      Txell i Xavi

      Elimina