Massada, la ciutadella del mar Mort

La fortalesa de Massada enfilada dalt d'un turó és el lloc on es va construir la fortalesa del llegendari rei Herodes, lloc descrit en la Bíblia, i una de les sinagogues més antigues del món. I el millor de tot, les vistes, amb un paisatge muntanyós del desert de la Bíblia i el Mar Mort.

em agafat una foto aèria de Mr. Google per tal que pogueu admirar la bellesa i singularitat d'aquest lloc

Massada, en ple desert de Judea, és una fortalesa natural d'una gran bellesa que domina el Mar Mort. Símbol de l'antic regne d'Israel i de la seva brutal destrucció, va ser l'últim reducte de la resistència dels patriotes jueus a l'exèrcit romà l'any 73. El palau-fortalesa d'estil romà va ser construït per Herodes el Gran, rei de Judea, que va regnar entre els anys 37 i 4 aC. Els campaments militars, les fortificacions i la rampa d'assalt que envolten el monument constitueixen els vestigis més complets de setge de l'època romana conservats fins als nostres dies. Masada és declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco des del 2001.

 les cabines del telefèric tot pujant a peu per l' Snake Path

la family (a falta de nosaltres!) :p

La part més impactant del setge a la fortalesa de Masada va ser que al entrar els romans van descobrir que la població s'havia suicidat col·lectivament per evitar la seva captura i que els fessin esclaus. Quan els romans van entrar tots estaven morts, menys dues dones i cinc nens que van sobreviure amagats. Amb aquesta història al darrere, Massada posseeix una important càrrega simbòlica per al nacionalisme jueucom un dels darrers episodis d'afirmació i resistència nacional abans de la definitiva diàspora, malgrat que possiblement hi ha molt de llegenda.  

 per un costat...

...i per l'altre

I les vistes cap al desert de Judea

i com diria aquell "equilicua!!"

Es pot accedir a la fortalesa de Masada de dues vies, mitjançant el funicular, més còmode però més car, i que en menys de cinc minuts et deixa a dalt del turó, o bé estirant una mica les cames per l'anomenat Camí de la Serp, no cal dir quin opció vam escollir! Per nosaltres estava clar, teniem ganes d'estirar les cames i el paisatge mereixia la pena. Anàvem amb família, els pares i el meu germà van pujar amb funicular, i nosaltres a peu, nosaltres ens vam espavilar i els vam atrapar de seguida, amb uns escassos 40 minuts ens vam plantar a daltde tot de la fortalesa.

 una altra espectacular perspectiva

tot pujant per l'Snake Path!

S'esculli el camí que s'esculli, la visita a Massada és molt reomanable i té unes vistes al mar Mort impressionants. Una recomanació: tot pujant ja vam començar a notar la calor del desert de Judea, així que porteu aigua, ulleres de sol i una gorra per protegir-vos del sol, d'aquesta última nosaltres ens en vam oblidar.

Apali, ens despedim i fins el proper post!!!! 

I com a foto final deixem la foto de tot el grup que vam poder gaudir dos dies i mig entre Jerusalme i el Mar Mort!

els turistes de Massada!!!

2 comentaris:

  1. El pare Serradó amb la jaqueta sota el braç per si feia fresqueta, oi?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cal dir que al matí sortíem de Jerusalem amb fred i els carrers nevats, i amb poc més de 40 quilòmetres et plantes al Mar Mort!
      Un canvi de temperatura brutal, de necessita jaqueta a banyar-te al Mar Mort!

      Elimina