Passejant al costat del riu Hudson

Vàrem vorejar el riu Hudson des del districte financer fins arribar a la zona de Chelsea, tot passant pel Meatpacking District.

Meatpacking District
El Meatpacking District és com un poble completament independent del centre, podríem dir que és la zona "cool" de Nova York amb diferència. Tot i que veient-ne els carrers ningú ho diria, semblen força deixadots, però les botigues, més alternatives, són les més cares que hem vist fins al moment.









Fotografia dels carrers de Meatpacking District, 29 de desembre de 2008.


Hotel "The Standard", Meatpacking District, NYC.

Chelsea
La part més occidental del barri de Chelsea s'ha convertit en el barri de l'art, a on els artistes, s'han ubicat en antics magatzems rehabilitats, i actualment plenes de galeries d’art als baixos dels edificis. Una zona molt tranquil•la si és té ganes de passejar i deixar-se seduir per aquesta gran metròpolis.

És un barri en procés de canvi, amb molts edificis nous, rehabilitats i en construcció, hi ha edificis dignes de ser fotografiats, d'arquitectes reconeguts, de dissenys curiosos i un munt d’aparcaments, d'aquells tant típics i que tant ens agraden.

I també el nou parc de la ciutat, The High Line Park, el qual nosaltres no vam poder pujar ja que va ser inagurat el juny de 2009. La línia elevada de ferrocaril que travessava Chealsea fins a Meatpacking District havia de ser enderrecada per donar pas a noves edificacions, però gràcies el moviment Friends of the High Line la línia ferrea es va salvar per convertir-se en una via verda!, a l'estil del Promnade Plantée de París. El projecte de rehabilitació es va adjudicar a l'equip d'arquitectes James Corner Field Operations & Diller Scofidio + Renfro

The IAC building by Frank Gehry, fotografia realitzada des de sota la High Line.

The IAC building, seu de la companyia InterActiveCorp ubicada al barri de Chelsea, Nova York, és un edifici dissenyat per Frank Gehry, que es va finalitzar el 2007. Per més informació clica aquí.


Chelsea també és reconegut pel seu mercat, tremendo!!!

Antigament era un escorxador, però actualment s'ha reconvertit en un mercat i habitatges. El mercat es troba a la planta baixa i a les plantes superiors hi ha els habitatges, l’accés a elles és a través dels típics ascensors, de portes horitzontals. Està ple de pastisseries, restaurants, vinnerais, etc. molt recomanable. 


 Interior al Chelsea Market, antic escorxador de Nova York


Ascensors d'accés als habitatges al Chelsea Market


Típic aparcament de vehicles a Manhattan


Greenwich Village
Greenwich village és considerada la part més romàntica de Manhattan. A principis de segle es va convertir en el barri més creatiu, amb l'arribada d'artistes i escriptors, i a la decada del 40 com a punt de trobada de la comunitat gai, i posterioment, a la decada del 50 amb l'arribada de la part més bohemia i artítistica de Manhattan. Actualment ja substituida pels barris de Chealsea i Meatpacking District.

Washington Mews, l'essència de l'antiga Nova York. Antics estables reconvertits en habitatges.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada