The West Coast i els seus glaciars

Ens despertem prou d’hora per poder veure des de dins la camper com s’aixequen unes bones clarianes. Pitant ens n’anem fins al Cape Foulwind, molt pròxim a Westport que és on hem dormit. Fem una caminada de 30min fins al far, però que en total el recorregut és de 4 km per tota la costa si es vol arribar fins a al platja de Tauranga.
Amb el cotxe ens arribem a la platja de Tauranga on podem veure una colònia de d’ossos marins. Es diu que les cries neixen entre finals de novembre i principis de desembre i que les mares cuiden de les seves cries fins passat el mes següent, abans de marxar en busca de menjar.

Ens posem en ruta per la costa oest, la qual ens sembla espectacular. El mar és brutal, de pacífic no en té absolutament res… mola això de veure’l emprenyat i veure com les onades piquen fort a les roques.
De camí ens parem a Punaikaki, un poble que es troba dins el Paparoa National Park i que és famós per les seves Pancake Rocks.  Aquestes pedres són el resultat d’una formació de diverses capes i erosionades pel mar ha creat aquest fantàstic relleu.
Xops com mai ens tanquem a la furgo i ja fem camí fins arribar a Franz Josef Glacier. La intenció no era arribar tant lluny, sinó parar-nos a Greymounth, a uns 188km. Però com que plovia i no podíem fer massa res hem decidit tirar per avall i avançar temps.

Arribem a Franz Josef i ens diuen que tenim una llet que espanta perquè demà es preveu el millor dia amb 2 setmanes, és a dir, genial per sobrevolar el glaciar amb helicòpter i/o caminar-lo. Tirem la casa per la finestra i contractem un Heli-Hike, es tracta d’un vol amb helicòpter per aquestes muntanyes i una caminada pel glaciar de 2h. Així és que per acabar el dia i aprofitant que aquí ja s’obren clarianes, anem caminant fins a la morrena de la glacera, 1h i 30min (Franz Josef Glacier Valley Walk, 5’4 km).
Franz Josef Glacier
Avui ens despertem amb un dia ESPECTACULAR. Que xulo... un cel blau i les muntanyes ben nevades és el nostre bon dia quan passem les cortines de la caravana.
A les 11h hem agafat l’helicòpter, ens han equipat i hem vist el Mont Cook, anomenat Aoraki amb maori, el Mont Tasman i hem aterrat sobre la glacera del Franz Josef, on hem estat caminant durant 2h i ha estat una de les millors experiències fins al moment.
Aprofitant el bon dia que ens estava fent, a la tarda hem anat fins al Fox Glacier on hem fet 2 caminades. La primera ha estat fins a la morrena, 45min (la Fox Glacier Valley Walk d’1.2 km).
Tot seguit hem fet una altra caminada de 40min (la River Walk d’1.8 km) i l’hem empalmat amb una d’1h i 30min (la Chalet Lookout Walk d’3.6km), i ja al final havíem de travessar un riu però per culpa de les pluges no hem pogut acabar perquè travessar-lo era inaccessible.

És espectacular com al costat d’una glacera pots trobar un bosc que a simple vista sembla una selva.
Els boscos neozelandesos són boscos formats per grans falgueres, molsa degut a la humitat causada per les pluges, realment són impressionants.

3 comentaris:

  1. Anònim15/9/10

    Ens hem quedat sense paraules.... sols en tenim una: DISFRUTEU-HO A TOPEEEE!!!!!

    Iolanda Olano

    ResponElimina
  2. Ooohhh! que guapo! ja pensava que no veurieu un cel blau com el de la foto :D es guapissim!
    debeu tenir uns bons bessons oi? pq no vegis quines caminates que foteu, esteu en forma :P

    Fins el proper post

    ResponElimina
  3. Alícia17/9/10

    La mare que us va matricular.... quina enveja!

    ResponElimina