Els forts del Rajastan

Rajastan significa “terra de reis”, una terra de marajàs, castells i palaus. Aquesta regió antigament estava dominada pels rajputes, pobles d'heroics i valents guerrers, als quals no els importava entrar en guerres amb desavantatge i quan ja no tenien esperances realitzaven el jauhar, es suïcidaven col·lectivament.

Jodhpur
Després de la visita a la ciutat rosa, Jaipur, no teníem massa esperances amb Jodhpur, però al final la ciutat ens ha captivat.

vistes de la ciutat de Jodhpur des del fort

A Jodhpur, coneguda com la ciutat blava, hem visitat el seu fort, el palau Jaswant Thada i el mercat al voltant de la torre del rellotge. També vam aprofitar la tarda de Nadal per arribar-nos al centre comercial i anar al cinema, la nostra intenció era anar a veure una pel·lícula de Bollywood, però al final no va ser possible.

el caos del capvespre a la torre del rellotge

I vam aprofitar per celebrar els 31 anys d'en Xavi el dia de St. Esteve, a falta de pastís ens vam regalar un pancake (crêpe) de xocolata blanca i negre que estava boníssim.

segur que aquest serà un aniversari inoblidable... improvisat pastís però boníssim

La Mehrangarh situada sobre un rocós turó damunt el casc antic és l'impressionant fort de Jodhpur, ens han fascinat les seves muralles i la seva història, aquesta ciutat va ser fundada pels rajputes del clan dels rathores, i antigament es coneixia com a Merwar, país de la mort, degut a la seva fama de guerrers.

els viatgers amb la ciutat blava de teló de fons 

fort de la Mehrangarh

Des del fort es pot contemplar la coloració de la ciutat de Jodhpur i descobrir la raó per la qual és coneguda com la ciutat blava.



Jaisalmer
Jaisalmer disposa del fort per excel·lència del Rajastan, aixecat sobre les planícies de l'àrid desert del Thar i també coneguda com la ciutat daurada, ja que la pedra utilitzada és de color mel.

la Txell esmorzant amb bones vistes al fort de Jaisalmer
Antigament Jaisalmer havia estat un punt important de la ruta de seda, entre el vell continent i àsia, però una vegada van començar a desaparèixer les caravanes de camells i gràcies a l'avenç del transport marítim, la ciutat va anar perdent importància. Avui dia, Jaisalmer, bàsicament, està dedicat completament al turisme i als militars, degut a la seva situació estratègica respecte les tensions frontereres amb Pakistan.
imatge extreta del Google Earth, Jaisalmer des de l'aire
De totes maneres és un fort on encara es viu a l'interior del mateix i on es pot sentir transportat en el temps passejant pels seus carrerons. També cal destacar els temples Jainís a l'interior del fort i diversos Havelis que es poden visitar i des dels quals es poden tenir unes magnífiques vistes al fort.
vistes al fort des de l'interior d'un Haveli

figures esculpides a l'interior del temple Jainí

1 comentari: