Safari pel desert rajastaní

És molt comú entre els turistes contractar un tour d'un o més dies de safari amb camell pel desert del Thar. El desert del Thar no és típicament un desert de dunes comparable amb el del Sahara, el paisatge és més propi de la sabana africana, molt àrid i amb petits matorrals... i al llarg del tour ens hem pogut creuar amb uns quants antílops.

les dunes al final del safari per contemplar la posta de sol

Nosaltres hem estat un dia de safari, molta gent fa nit al desert, però una mica acollonits pel fred hem preferit fer nit a la civilització.

coneixen els camells al principi del dia...

Els primers 50 km els hem fet amb jeep i al final de tot ens esperava un camell per cadascú. Al llarg del dia hem passat per un parell de pobles, els quals viuen de l'agricultura, la major part cultivada en l'època de monzons. L'experiència ha estat gratificant ja que ens hem parat a dinar sota un arbre, nosaltres, un pare i filla canadencs, uns coreans afincats a Bombay per feina i quatre noies franceses que després de 3 mesos cooperant s'estaran viatjant pel país durant un mes i mig. Aquí hem dinat gràcies als nostres guies que ens han cuinat un thali indi, no gaire exquisit, però el que ha merescut la pena no ha estat el menjar en sí sinó el moment. Tot molt rudimentàri, la neteja de la plateria s'ha fet amb la mateixa sorra del terra. Després de dinar hem estat ben bé un parell d'hores fent la migdiada, per evitar les hores puntes de calor, i tot seguit hem agafat camí amb el camell per arribar a les tant esperades dunes i poder gaudir d'una bonica posta de sol.

arribant a les dunes, les zones ermes i desèrtiques típiques del Thar 
Després de sopar a la vora del foc, unes patates amb dhal, arròs i chapati, amb la mateixa companyia que a l'hora de dinar, el jeep ens ha conduit fins a Jaisalmer.

2 comentaris:

  1. Bona entrada d'any.

    ResponElimina
  2. Anònim4/1/12

    Deu ser preciós el Desert, els camells, les dunes, a la vora del foc.... . BON ANY 2012!!!!!!!!!!SARA

    ResponElimina