McLeod Ganj, el govern tibetà a l'exili

La nostra següent parada ha estat McLeod Ganj on resideix la seu del govern tibetà a l'exili. Actualment hi resideixen prop de 2.000 refugiats tibetans que han anat arribant des del Tibet tot creuant els himalàies, des de la ocupació del Tibet per part de la Xina al 1949.
 

Aquest petit poblet a peus de les muntanyes s'ha convertit en un punt de peregrinació per part de tibetans, i així poden conservar i estudiar la seva cultura i llengua. McLeod és la seu oficial del Dalai Lama, durant la nostra estada ell estava absent ja que la major part del temps està viatjant per donar a conèixer la situació que viu al poble tibetà.
 

Nosaltres ens hem allotjat a casa Manu, a Bagshu, un poblet a només un parell de quilòmetres de McLeod, i al qual s'hi arriba amb una agradable passejada, ja que ens ha semblat més tranquil. McLeod és el centre turístic, tan per estrangers com per indis i l'avenç d'aquest país fa que el trànsit s'hagi convertit en un caos, ens atreviríem a dir que gairebé irremediable. Ens ha semblat que el parc automobilístic s'ha doblat el darrer any, ja que la meitat d cotxes són nous. Després de la tranquilitat d'Amritsar ens ha semblat massificat.
 

 Malgrat tot,  McLeod és un dels destins preferits pels viatgers ja que disposa d'una gran oferta d'allotjaments, restaurants, massatges, cursos de ioga o reiki, cursos de cuina, etc. La majoria de viatgers després d'uns mesos de ruta per la Índia agraeixen la tranquil.litat del poble tibetà i la gastronomia que aquest destí ofereix, momos, sopes ja sigui thenthuk o tukpa, o la internacional pasta o pizza! :p
 
 

 Cal dir que la nostra estada ha estat curta, tan sols un parell de dies, els quals hem aprofitat per passejar pels seus carrers, visitar el Tsuglagkhang complex, la seu del govern tibetà, la biblioteca i el museu. Ens havien parlat molt bé de les caminades al voltant però al disposar de temps limitat, preferim fer camí direcció al Ladakh, per les seves complicades carreteres d'accés.
 
,
Així que continuem fent camí direcció al Caixmir, pròxima parada Srinagar, fent una petita escala a Jammu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada