Srinagar, un tastet del Caixmir

El nostre pas per Srinagar i el Caixmir (Kashmir) ha estat breu però molt motivador. Srinagar era per nosaltres del tot desconegut i ens va encantar, amb el Dal Lake com a punt d'atracció principal ens va recordar el llac Inle de Myanmar.

postal del Dal Lake, amb les Shikares al primer terme i les muntanyes al fons

L'islamisme ja és ben present en aquest punt de la Índia, i és que no podem oblidar que estem a tocar del Pakistan. Només teníem previst passar-hi un dia, però arribar fins aquí ha estat molt pesat i entre això i la grata sorpresa del lloc, al final, vam dedicar-n'hi dos, i cal dir que en mereixeria un grapat més.

l'exterior de la mesquita més antiga del Caixmir, la Khanqah Shah-i-Hamadan 

la mesquita és feta de fusta i decorada amb paper maixé

Un dia el vam dedicar a recórrer l'Old City, que tot i que bé, es veu que ets a la Índia, la quantitat de mesquites, totes elles de fusta pròpies del Kashmir, els hijabs de les dones i inclús els burques fan la sensació de ser-ne ben lluny.

els carrers de la vella Srinagar amb la reconstrucció de la mesquita Pir Dastgir Sahib al fons, cremada recentment

I el següent dia vam visitar tres dels Mughal Gardens, amb grans canals d'aigua i diversitat de flors, un lloc de picnic genial pels locals. I no podíem marxar de Srinagar sense enfilar-nos a una Shikara, les barques típiques, i passejar durant la posta de sol al voltant de les cases flotants i dels mercats ambulants que es troben al voltant del Dal Lake.

treballadors netejant d'algues el Dal Lake, imatge que ens recorda l'Inle Lake de Myanmar 

estampa del Dal Lake a Srinagar, amb les cases flotants i les shikares

El desplegament militar del lloc és brutal, però no ens hem sentit en cap moment insegurs. Al contrari, el creixement del turisme, sobretot nacional, és ben notori i això també ajuda a netejar una mica la complexa imatge que es té del Kashmir, que potser sí fa uns anys enrera era una zona perillosa, però avui dia, malgrat les tensions entre Índia i Pakistan, no ens ho ha pas semblat.

el creixent turisme nacional indi al Caixmir, buscant la fresca i fugint de la època de monsons del sud de la Índia 

Creiem que el Kashmir té molt, moltíssim a oferir, així que esperem que les disputes d'aquest territori no l'espatllin i es pugui descobrir amb gran tranquil.litat tota la riquesa que aquesta zona amaga.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada