El caos en estat pur!

La nostra tornada a Delhi ha estat per via aèria de Leh (Ladakh) a New Delhi amb la companyia Go Airlines (India), ha estat 1 hora i 20 minuts de vol, la qual cosa ens ha estalviat fer la carretera  més perillosa del món, la de Leh a Manali.
la nostra recompensa els últims dies a Delhi

 
Les minivan que funcionen a mode de transport públic de Leh a Manali, surten cada dia a les 2 de la matinada de Leh hi arriben, si tot va bé, a Manali a les 22h de la nit del mateix dia, això significa que el conductor condueix durant 20 hores seguides. Malgrat ser una carretera escènica espectacular, després de diverses històries explicades per viatgers que ja havien fet  aquest trajecte, però en sentit contrari, creiem que hem passat per carreteres de muntanya similars per arribar a Leh, per visitar la Vall del Nubra o per anar al Pangong Tso, així que ens hem estalviat 20 hores més de sacsejades a través dels Himàlaies, i una altra nit llarga amb bus nocturn de Manali a Delhi.

travessant els Himàlaies des de l'avió, de Leh a Delhi 

nosaltres dalt l'avió

El nostre retorn a Delhi, com podeu veure a la primera foto del post, ens ha servit, malgrat el caos, per trobar el nostre petit oasis a la cafeteria Starbucks, i és que poder estirar el pressupost de motxiller en unes vacances dóna gust! Així que hem disfrutat durant un parell de dies de l'aire acondicionat i dels esmorzars d'aquesta cadena que tant ens agrada. :p (ah! i els lavabos més nets de tota la Índia!)

La tornada a la ciutat també ens ha servit per acabar de comprar algun souvenir, la majoria d'ells ja els portàvem del Caixmir i el Ladakh, així que bàsicament hem aprofitat per carregar les motxilles de productes Himalaya i Biotique, a més de carregar d'encens ...
l'exterior de la New Delhi Station

Al estar allotjats a Pahar Ganj, per anar al centre amb el metro cal creuar l'estatció de tren de New Delhi,  i com ens agrada travessar aquesta caòtica estació, és l'essència de la Índia! i també hem aprofitat per passejar-nos pels carrers de Chandni Chowk i veure els indis venent de tot, a qualsevol lloc. Aquesta vegada hem entrat al Red Fort, antic palau de l'emperador mogol que havia dominat gran part d'Àsia durant l'Imperi Mogol, i l'edifici més famós que en van deixar va ser el conegut Taj Mahal!!!
 l'exterior del fort, també conegut com a fort vermell per la pedra de color vermellós

detall d'un dels diferents edificis de l'interior del complex
Després de molts dies menjant tibetà hem volgut retrobar-nos amb els naans, les paranthes, els Thalis, etc, i aquesta vegada hem aprofitat per anar a sopar al conegut restaurant indi Moti Mahal, els creadors dels plats Dal MakhaniButter Chicken, però tot i tenir un servei molt servicial, esperes molt més pel preu que pagues al ser a la Índia, vam menjar bé i molt ben acompanyats de música en directe, però tot i així no repetiríem. Actualment disposen de franquícies a tot el món i el seu chef és Monish Gujral. El Moti Mahal és d'aquells llocs que ja té el nom donat, però hem menjat molt millor a altres llocs de menys anomenada.

En canvi, ens ha sorprès el Restaurant Malhotra del barri motxiller Pahar Ganj, molt a prop dels cinemes Imperial, el qual ens el van recomenar des de l' Hotel S.B INN. Ambós els recomanem plenament, tant l'allotjament com el restaurant están dins dels estàndards motxillers a la Índia. En els dos casos les respectives webs fan l'efecte contrari, la web de l'hotel és bastant cutre, i la realitat és millor del que s'hi veu, en canvi el restaurant en la web aparenta molt més del que realment és, però nosaltres hi hem menjat molt bé, sobretot el Tandoori chicken, uns cheese naans i unes pakores vegetals!

De totes formes a la Índia un pot trobar hotels per tots els gustos i butxaques!!! :p

 impressionant aquesta llibreria als voltants de la Connaught Place
Així que, després d'unes quantes passejades amb ciclorikshaw, passejades al voltant de la Connaught Place i pels mercadillos, posem punt i final a la nostra segona etapa a la Índia, aquesta vegada més marcada per la zona fronterera dels Himalàies, a cavall del Pakistan, Xina, Tibet i la Índia.
Esperem que ens aneu seguint en pròxims viatges!!
També us podeu fer seguidors de la nostra página de Facebook i de les fotos d'Instagram!

6 comentaris:

  1. jaja la primera foto es buenisima!!! :-))) No vemos la hora de perdernos por el caos de Dehli :-) Ojalá no me pise el pie ninguna vaca... voy acojonadita! jaja

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei!!! No os preocupéis con vuestra experiencia lo tenéis mas que superada la India!

      Seguro que lo pasáis en grande!
      Venga que ya tenemos ganas de seguiros por vuestra nueva aventura!

      Un fuerte abrazo,
      Xavi i Txell

      Elimina
  2. Quants contrastos i sensacions que ens heu explicat, nois! Us agraim tots els posts que heu compartit i que ens fan venir moltes ganes de visitar la India.
    Una abraçada!

    Manel i Cristina

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones Manel i Cristina,

      A veure si us veiem ben aviat per la Índia aviat!! :p jeje
      Només que hagueu passat una bona estona ja ens donem per satisfets i si serveix per inspirar-vos en nous viatges millor que millor!!

      Molts records!
      We keep in touch!

      Txell i Xvi

      Elimina
  3.  Thanks for this post. It is very informative. visit our blog Mom Blog Names

    ResponElimina
  4. I can only hope they go out of business. What they did to me is a crime. They will do it to you. I had a flight there with Caribbean and because of the pandemic things had to Caribbean airlines flight change policybut they honored me and all there costumers. Please be warned

    ResponElimina