Florència, el bressol del Renaixement

Florència és la ciutat cultural per excel·lència de la nostra ruta i el bressol del Renaixement. Continuem escrivint sobre la nostra escapada a la La Toscana un lloc ideal per aquesta setmana santa que s'acosta! ;-)


el Ponte Vecchio, la icònica imatge de Florència

Tot i que nosaltres hi vam passar encara no 24h,  a continuació us deixem quatre tips sobre què visitar, menjar i on dormir en un dia a Florència. Arribàvem a les 20h després d'un vol de Girona a Pisa i l'endemà a les 18h ja posàvem rumb a cap a la Toscana! Florència ens va encantar, és una d'aquelles ciutats que algun dia esperem poder repetir!



Un imprescindible d'una visita a Florència, almenys per nosaltres, seria la visita a la Galleria degli Uffizi per admirar obres d'art de Botticelli i de Leonardo da Vinci, entre d'altres, l'entrada val 11€ i cal ser-hi a primera hora del matí, de no ser així les cues que es formen per entrar són considerables, i des de la última planta es tenen unes vistes espectaculars al bonic Ponte Vecchio. Tampoc pot faltar una visita al Duomo, al qual es pot entrar gratuïtament si s'hi va en hores de missa. Nosaltres també hem entrat a la Galleria dell'Accademia per veure l'original David de Miquel Angelo, potser no faria falta tenint en compte que l'entrada també val 11€ i que a la Piazza della Signoria n'hi ha una rèplica, però ves que a nosaltres ens feia gràcia. Travessar el Ponte Vecchio i imaginar com seria aquest lloc ple de carnisseries abans que els Medici les substituïssin per joieries, passejar per la ciutat i deixar-se seduir per la màgia dels carrers estrets i placetes ja completarien una bona primera visita a la ciutat.  





Entre passejada i passejada val la pena parar a fer un cafè al Rivoire, el qual data del 1872 i el trobareu a la mateixa plaça del Palazzo Vecchio, a la Piazza della Signoria.

També podeu recarregar forces amb un bon gelat de mascarporne i xocolata de la gelateria Venchi la millor gelateria del món (us assegurem que inclús superen els gelats del Rapa Nui de Bariloche.... que ja costa), de lo milloret.

A Florència hem fet cas als consells de la Carla i hem menjat a la Tavernetta della Signora, on ens hem cruspit uns Spaguetti a la carbonara i un Bistecca alla Fiorentina.



Hem fet nit a l'Asterisco B&B, hi hem estat molt a gust, habitació doble per 65€/nit. No està situat al centre, però amb una petita caminada de 20 min pel costat del riu Arno o enfilats al bus nº23 s'arriba al Ponte alle Grazie, des del qual es tenen unes boníssimes vistes al famós Ponte Vecchio.

I fins aquí el nostre pas per Florència, el pròxim post serà fent camí per la Ruta Chianti, zona de tradició vinícola de la Toscana...


un dels poblets que descobrirem a la propera entrada... ;)

6 comentaris:

  1. Florència, molt maca.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant Josep!!!
      Doncs ja saps que et toca... comprar un parell de bitllets i portar-hi a la Lídia!!!
      ;)

      Elimina
  2. Quin goig la foto del bar de vins!!!! :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones Rosa, Gali i Guiu!
      La veritat que sí!
      I és que aquesta regió, és terra de vins, en els propers postos tastarem els diferents vins de d'aquesta regió i de més anomenada d'Itàlia, com el Brunello di Montalcino. que ha estat considerat el millor vi del món en alguna ocasió, o el Vino Nobile di Montepulciano i el vi Chianti.
      Bé, que us hem d'explicar a vosaltres que sous uns experts en vins!!
      Així que no sigueu molt crítics amb nosaltres!!! jeje

      Una abraçada!
      I salut i viatges!
      Txell i Xavi

      Elimina
  3. Respostes
    1. Bones guapos!!!
      Quina enveja!! ;)
      Ja deveu tenir la maleta a punt?
      Nosaltres ja vindríem amb vosaltres, gaudiu a tope de la Toscana!
      Esperem que els nostres consells us puguin servir d'alguna cosa...
      Molts records a tots i un petonàs a la Jules!!
      Txell i Xavi

      Elimina