Els Catlins i els pingüins d'ulls grocs

El dia d'ahir va ser dedicat a fer la ruta pels Catlins, la carretera escènica Southern Scnenic Route (SH92).

No sabíem si podríem fer-la degut a la nevada, malgrat a Ivercargill ens havien dit que estava tancada, nosaltres no ens volíem quedar tant amples, sense provar-ho, i hi vam anar. Surtosament, la carretera ja l'havien netejat i estava practicable per conduir-hi i vam poder fer tota la ruta que teníem prevista.
Ens vam passar tot el dia sencer recorrent aquesta ruta escènica i és que val la pena anar-se parant als diferents punts. Nosaltres vam començar pel far de Waipapa Point, on una mica més i el vent ens envia a l'Antàrtida directes... llàstima que no ho va fer.

Al següent punt imprescindible on vam parar, va ser a Curio Bay, per bavejar davant el bosc d'arbres fossilitzats en plena mar.
De camí vam parar al Niagara Falls Cafè, cafè ubicat en una antiga escola, prèvia visita i totalment recomanada a les cascades del Niagara ;-).
Seguidament, i amb moltes ganes de veure lleons marins vam parar-nos a Surat Bay... però amb les mateixes ganes que teníem de veure'ls vam tornar a marxar.... ni rastre d'un.
I finalment vam arribar al punt clau dels Catlins, a Nugget Point amb el seu far... el lloc és totalment bucòlic. El camí per arribar-hi sembla un camí penjat enmig de l'oceà.
I des d'aquí no podíem marxar sense abans parar a Roaring Point, un punt d'observació a 10min de l'aparcament del Nugget Point. Des d'on es poden veure els pingüins d'ulls grocs, i tot i que nosaltres no ens pensàvem veure'n ni un, vam tenir sorpresa. Va ser molt xulo, hi has d'anar al matí a primera hora quan surten o al vespre quan arriben, per ser concrets 2h abans que aquest es pongui el sol. Nosaltres hi vam anar al vespre i en vam veure 7. Un d'ells dins el cau, un amagatall entre matolls del penya-segat, dos d'ells ja havien arribat a la platja i estaven tot tranquils i en vam veure quatre més que van anar arribant. Són molt tranquils i molt graciosos. A tots dos ens va encantar poder-los veure en el seu hàbitat natural. Si no ho haguéssim aconseguit, hauríem anat a alguna de les reserves que hi ha a la Península d'Otago per poder-los veure, ja que aquests pingüins d'ulls grocs només viuen a Nova Zelanda.
Aquests pingüins són molt tímids i ningú s'hi pot acostar. Bàsicament perquè no marxin de les platges on estan acostumats a viure ja que si se'ls destorba hi ha el risc que marxin d'aquella platja.

3 comentaris:

  1. Anònim22/9/10

    Que guai! quina enveja que feu!!! Acabeu de difrutar el viatge.

    Laura

    ResponElimina
  2. jajaja al final teniu una foto de les ovelles més d'aprop que jo :)

    Molt xules totes les fotos!!

    ResponElimina
  3. Anònim23/9/10

    em feu enveja però SANA, ohohoh!!!!!!!!!!!!

    SARA

    ResponElimina