Pamukkale

Per visitar Pamukkale cal arribar fins a Denizli i d'allà agafar un dolmus fins a la població de Pamukkale, tot i que ja hi ha moltes companyies que arriben directament a Pamukkale. Nosaltres hi vam arribar directes des de Fethiye.

Havíem sentit i llegit versions de tota mena al respecte dels travertinos (terrasses de calci) de Pamukkale, i no sabem si potser perquè anàvem força mentalitzats que es tractaria d'una turistada, però ens va agradar. Si que és cert que una de les millors hores de visita és cap al capvespre i poder disfrutar de la posta de sol, i així ho vam fer.
Pamukkale són un munt de piscines i travertinos de calci que es troben sobre la mateixa població. Aquestes piscines es van crear pel refredament de l'aigua en aquesta zona i va provocar que el calci s'hi anés dipositant en forma de cascada. Just a sobre del conegut com a Travertino de Pamukkale, hi ha les restes romanes de la ciutat de Hierápolis, on els romans, aprofitant el poder curatiu de l'aigua, van construir-hi una ciutat. A la Hierápolis es conserva l'antic bany, que per accedir-hi cal pagar un extra i es diu que allà s'hi banyava la Cleopatra.
Actualment, moltes de les antigues piscines estan fora de l'avast del públic, es poden visitar però no és possible banyar-s'hi, i és que des de que la zona s'ha declarat Patrimoni de la Humanitat, els turcs s'han fotut les piles per preservar la zona i no deixar-ho malmetre pel caos turístic. Tot i així, hi ha unes 4 piscines, de construcció posterior, a les quals sí que és possible banyar-s'hi i gaudir de la sensació extranya que es té quan es trepitja el fons calcari de la piscina...
     
En quan a la Hierápolis, com ja hem dit, es va construir pensant en el poder curatiu de les aigües però va ser a causa de grans terratrèmols a la zona que va ser abandonada a l'any 1334.
Com a espectacular destaquem el Teatre Romà, l'Àgora, la Via Frontino, els Banys Romans i la Necròpolis.
"el teatre romà, amb una capacitat de 12.000 espectadors."
 
"la Via Frontino"
Una recomanació per visitar la zona és que aneu proveïts d'aigua perquè la calor que fa és sufocant.
Ah! i banyador :-)!!!
No cal dir que el millor és poder veure la posta de sol... us deixem unes quantes fotos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada