De buda a buda, Sukhothai

Sortíem de Krabi direcció al nord de Tailàndia. Arribats a Bangkok, on teniem previst fer-hi parada tècnica, vam decidir empalmar amb un altre bus i parar-nos a Sukhothai, en total 14 hores i 6 hores respectivament, per poder visitar la seva ciutat antiga.

un dels budes del temple Wat Mahathat

Com a punt històric us direm que Sukhothai, als inicis de l'imperi Tailandès, va ser la primera capital siamesa, prèvia a l'era d'Ayutthaya, on teníem previst anar un cop tornats a Bangkok, però creiem que hem fet bé, ja que Ayutthaya té força semblança amb els temples d'Angkor Wat. A Sukhothai es troba l'orígen de l'art típicament tailandès, que es caracteritza per la seva escultura, concretament amb la representació de buda, el seu rostre ovalat, el somriure, el nas allargat i els ulls mig tancats, un cànon que des de llavors ha marcat l'art tailandès. 

vistes del Wat Mahathat

flors de lotus als jardins al voltant dels temples
  
La ciutat actual de Sukhothai està  a 12 km de la ciutat antiga, i és aquí on ens hem allotjat, a l'interior de les muralles de la ciutat, per ser molt més bonica i tranquil·la. Ens hem allotjat a l'Old City Guest House, una ganga, 150 bht l'habitació (3'75 €), de moment és l'allotjament més econòmic que hem trobat a tot Tailàndia.

   
... i més budes, Hat Saphan Hin i Ta Pha Daeng Shrine

La ciutat antiga de Sukhothai consta de cinc zones a visitar, a tres d'elles cal pagar una entrada per accedir-hi. La ciutat antiga a l'interior de les muralles, la principal, i la resta a l'exterior situades als diferents punts cardinals, on a la nord i l'oest també cal pagar entrada, però hi vàrem accedir per entrades alternatives i sense pagar un duro :-). A la zona principal, la majoria de temples estan envoltats per estancs amb les típiques flors de lotus, tot plegat, entre flors de lotus, budes i temples, es respira un ambient bastant espiritual. La zona interior de les muralles l'hem visitat tot passejant, mentre que la resta de zones les hem visitat, per variar, enfilats a una scooter, ja que estan força dispersades entre elles.

al cim d'un turó, el majestuós buda de 13 metres al Wat Saphan Hin....

i les vistes des de dalt al Wat Saphan Hin.

temple de Wat Chetuphon a la zona sud

cara a cara amb la història

Aquesta ciutat anitga, com moltes altres, han patit el seu abandonament i no ha estat fins anys després, als anys seixanta, que se n'ha fet la seva recuperació, i concretament al 1.991 va ser declarada Patrimoni de la Humanitat.

 


Sens dubte aquesta visita ens ha valgut realment la pena.

4 comentaris:

  1. Quan hi vam ser nosaltres, estaven rodant una peli tipica thailandesa, cossos fibrats, personatges amb dagues,.. un lloc xulisim,... el problema: que per error vaig cancel.lar totes les fotos de Sukhothai:)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones parella, doncs nosaltres per poc!! Portava la targeta de memòria de les fotos a la butxaca al night bazaar de Chiang Mai i em va caure mentre sopàvem... al cap d'una hora ens en vàrem adonar i vam decidir provar sort als últims llocs on havíem anat! Per sort el cambrer de la pizzeria on vam sopar la va trobar i la guardava, una memòria de 16 GB!!
      Per sort, són molt bona gent!!
      Apa, molts records!! Fins la tornada guapus!!!!!
      Txell i Xavi

      Elimina
  2. Anònim24/1/12

    Parella, impressionants fotos i empressionant lloc, que jo n'havia sentit a parlar, però que ni de conya m'imaginava tant xulo!!! sou los putos cracks... per cert, comptem amb vosaltres com a ponents virtuals del 2Congrés Volta al món. On sereu el proper 21 d'abril??? jajajjaa

    Mireia
    www.viatge365.blogspot.com

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ueis!!!!! Que guai... Encantats de poder presenciar virtualment el II Congrés!!! On serem?? Ni puta idea... jajajaja.... esperem no ser a la Xina sinó ho tindrem cardat!
      Anem parlant i ja ens dius què hem de fer!

      Quina ilu!!!! ;-))

      Molts petons des de Luang Nam Tha!!!
      Txell i Xavi

      PD: Gràcies per lo de les fotos!!!

      Elimina