Última etapa Thai, Chiang Mai

Doncs si, ens despedim de Tailàndia amb una estada de cinc dies al nord del país, concretament a Chiang Mai. Chiang Mai en sí ens ha decepcionat força, sabíem que anàvem a una gran ciutat, amb el que això implica, aeroport, universitats, però és una ciutat que miris on miris no deixes de veure turistes i això potser és el que no ens ha agradat i, de fet, estem escrivint aquest post des del nord de Laos, on et pots passar gairebé un dia sencer sense veure ni un falang (com ens diuen ells, als guiris). Segons la Lonely Planet és una joia cultural, amb els carrers plens de monjos i mestresses de casa..., si que hem vist monjos, però no ens ha acabat de convèncer l'ambient que es respira a la ciutat, hi ha un carrer, justament al costat del Night Bazaar, que ens ha semblat directament un prostíbul, i un tipus de turista gens agraciat, quaretons, cinquentons i senyors d'avançada edat, diriem que jubilats.

els elefants menjant al Phutawan Elephant Camp una vegada finalitzada la ruta 

A Chiang Mai, un dia vam aprofitar per visitar la pròpia ciutat, el segon dia vam emprendre un tour turístic per poder anar amb elefant, típica activitat turísitca, i en teníem moltes ganes, el tercer dia vam agafar una motocicleta per explorar els voltants i al quart dia vam fer una visita a l'hospital.

Com no podia ser d'altra manera, a Chiang Mai hem fet la turistada. Ens hem apuntat a un tour per anar amb elefant, baixar amb un rai de bambú pel riu, bamboo rafting,  i fer una caminata per la selva fins a una cascada, tot visitant un parell de poblets "tribals", tot per la regió de Mae Wang. Al principi no les teníem totes però al final ens ha encantat el tour, sobretot l'experiència de muntar amb elefant. També ens ha agradat anar amb rai, tot i que el paio que la portava hi entenia tant com naltros, i a part de ser un ranci, era una mica patós i ens ha fotut als dos de genolls a l'aigua.


imatge del Bamboo Rafting, un rai de bambú!!

foto moguda dalt dels elefants, tot anant d'un costat a l'altre de la cistella

els més petits de la casa

i la Txell donant menjar als elefants!

població Karen a l'inici del mini trek pels boscos de la vall de Mae Wang, al sud de Chiang Mai

Vam agafar una moto per visitar els voltants de Chiang Mai, i ens vam arribar fins al temple Wat Phra That Doi Suthep, un dels temples més sagrats del nord del país, i des del qual hem tingut unes bones vistes a la ciutat de Chiang Mai.

diferents imatges al temple Wat Phra That Doi Suthep

Després de veure elefants no ens hem pogut resistir d'anar a veure tigres al Tiger Kingdom. Naltros, però, hem preferit anar-hi amb moto, per variar, però no ens hem fet les típiques fotos. L'entrada és gratuita. però el que et fan pagar per fer-te una foto amb els tigres, el qual varia en funció del seu tamany i, sincerament, l'hem trobat desorbitat, així que ens hem conformat en veure'ls d'uns metres de distància.

la veritat que aquests felins ens han fascinat

i més fotos, va costar veure'ls la cara ja que estaven dormint tota l'estona, per la calor o perquè els tenien mig sedats...


Per aquests dies a Chiang Mai ens hem agafat una guesthouse la mar de tranquil·la i ben ubicada davant la Tha Pae gate, a l'entrada de la ciutat emmurallada, molt cèntrica que ens permet anar a diari a sopar al Night Bazaar, i quin mercat, està ple de restaurants per tots els gustos, de menjar típic thai, hindú, pizzes, etc., i aquí és on ens hem cruspit la pizza tamany extralarge més bona des de que hem marxat de casa i ens ha fet recordar les pizzes del restaurant La pizza de Sant Julià de Vilatorta.

al Pizza Street del Night Bazaar, una parella jove thai que feien unes pizzes espectaculars!!

De rebot vam poder veure el temple blanc, el Wat Rong Khun a les afores de Chiang Rai, tot marxant en mini van cap a Chiang Khong la frontera amb Laos, i vam parar a estirar les cames, tot una sorpresa per nosaltres!!!

aquests thais són la òstia, el millor les pintures a l'interior del temple, futurista, amb imatges de batman, matrix, superman, etc. llàstima que no et deixen fotografiar l'interior. Inimaginable a la parròquia d'Arbúcies... o qualsevol altre.  

6 comentaris:

  1. Parella!!

    que és això de que un dia veu estar de visita a l'hospital...esperem que sigues de turista i no per algun maldecap de salud!

    Au xatus... a seguir triunfant pel mòn!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei parella!!

      Doncs sí, vam fer visita a l'hostipal, al Ram Hospital de Chiang Mai i molt bé i ràpid, i l'assegurança va anar de conya...
      Bé, també era una cosa sense massa importància, jo (Xavi) que sovint haig de córrer per anar al wc, i volia saber si era alguna cosa més... que potser portés de la Índia i abans d'entrar a Laos em volia assegurar que tot estava bé!

      Així que vam allargar un dia més l'estada a Chiang Mai, la veritat que l'hospital com els de casa.

      Res, m'ho van confirmar... amb les indicacions que no mengés tant menjar asiàtic i picant, i mengés més falang :-(! Una mica de medicament i a córrer!!

      Ara a Luang Prabang i la mar de bé!!
      Enamorats de la canalla de Laos!

      Txell i Xavi

      Elimina
  2. Eiiii!! Tot be? Hospital?
    I per cert jo tambe somiu amb les pizzes de Sant Julià!!! A la tornada un sopar tots 4????

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones osonencs!!

      Doncs, com podeu veure a la resposta anterior, la visita va ser més rutinària que res més, bàsicament per anar tranquils!

      Per cert, lo del sopar a la tornada ja hi podeu comptar!! Uff... que ja comencem a fer salibera... ;-)

      De moment a seguir gaudint del viatge!!!

      Una abraçada ben forta!!

      Txell i Xavi

      Elimina
  3. Apa nens, que bé us ho passsssssssssssssssseu. Petons !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El teu gendre ha fet una visita a l'hospital i tu ni mu!!
      Deu ni do!!

      ;-))

      Petonets!!

      Txell

      Elimina