La gran muralla Xina

Per fi ha arribat el gran dia, quasi al final de la nostra estada al gegant asiàtic, hem visitat la muralla Xina, concretament a Mutianyu, a 75 quilòmetres de Beijing. Com ja comentàvem en el post anterior dels pandes, les dues icones xines per excel·lència són els ossos i la muralla Xina.

la majestuosa gran, Gran Muralla Xina

aquí podeu veure lo empinada que és la muralla!!! :-)

Aquí us deixem imatges de la petitíssima part que vam poder veure de la immensa muralla Xina, construïda al llarg de diverses dinasties, i en la qual s'han anat modulant les seves fronteres al llarg dels segles. Es calcula que té 8.851,8 quilòmetres, contemplant les seves ramificacions, una de les obres d'enginyeria més grans realitzades mai per l'home, en la qual es van esmerçar milions de persones i hi van morir més de 10.000 treballadors, per la qual cosa es considera dels cementiris més grans arreu del món.  Tot aquest esforç, però, no va acabar assolint mai la seva finalitat defensiva, a causa de la seva grandiositat.

la sinuositat de la gran muralla!  

 ...perduts a la inmensitat de la gran muralla...

detalls de les pujades a la Gran Muralla, fan suar la gota a ple sol!!! 

Hi ha multitud de punts per arribar-se a veure la muralla, naltros vam optar per una en què fos fàcil arribar-hi per lliure i no excessivament massificada, així que per evitar-ne les massificacions vam haver de matinar, vam arribar-hi a primera hora. Hi ha altres punts, alguns es diuen que són els més bonics per visitar però estan un pèl allunyats i arribar-hi per lliure requereix més temps i és més còmode contractar un tour, nosaltres vam preferir evitar-ho i vam escollir un lloc en el que no tinguéssim de passar per un dels tours organitzats i no sabem com seran els altres punts, però aquest ens va semblar senzillament ESPECTACULAR!

i una altre foto per acabar el post! més fotos al resum de Xina, espectacular!!!

9 comentaris:

  1. Espectacular... Impressionant!!!
    Petons parella,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si Josep!! Amb dos paraules im-presionant!!!
      Txell i Xavi

      Elimina
  2. M'encanta!!! un petonàs!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A nosaltres que t'agradi!!! Molts petons pels dos!!!

      Elimina
  3. Anònim5/6/12

    Quina passada!!!!!! quines ganes d'anar-hi!!! soc seguidora vostre dsd la conexió del II congrés de la volta la món i m'encanta seguir-vos!!! Una canya!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A nosaltres ens va encantar participar al II Congres de la Volta al Món!! i més encara que tinguem nous seguidors!!! Fantàstic!!

      Elimina
  4. Uau! Molt bona entrada. La muralla és impressionant.
    Sempre hem pensat que deu ser molt difícil visitar-la pel teu compte i no trobar-te molta gent. Alguns amics ens han comentat que fent-ho amb algun tour, t'acaben portant a llocs molt típics i saturats de turistes. Però veiem que vosaltres heu pogut trepitjar-la sense tanta gent.
    Una entrada molt bona!
    Manel & Cristina

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei parella!! Creiem que la clau és com diu en Guardiola "ens hem de llevar ben d'hora, ben d'hora..." i així no et trobes tots els tours... jeje
      Txell i Xavi

      Elimina
  5. Hola Xavi i Txell, us seguía només per instagram i desconeixia el vostre bloc, que a partir d'ara ja us segueixo per totes les xarxes per no perdre'm res. Ara em costarà alguns dies llegir totes les vostres aventures!
    Aquest estiu vam estar a Xina i coincideixo amb vosaltres en que la muralla (també vam estar a Mutianyu) és espectacular! Com tot a Xina té una magnitud increíble.
    Per cert, m'ha sorprès veure que sou d'Arbúcies, jo sóc d'Hostalric tot i que fa 3 anys que visc a Madrid i tinc família pel vostre poble! A veure si ens trobem algun any per la festa major o les enramades! :)

    ResponElimina