New York, dades d'interès

Us deixem unes poques dades d'interès del nostre viatge a Nova York, com ara, el vol, l'allotjament, el transport i el menjar.

L'any anterior ja havíem fet el seguiment dels bitllets d’avió per poder-hi anar a celebrar el cap d’any i al acostar-nos a la data, els preus s’enfilaven per moments. Així va passar un any més amb el propòsit de trobar una “ganga” i anar-hi. Finalment, el 24 de gener del 2008 vam comprar el bitllet per marxar al cap d’11 mesos, vam volar amb American Airlines i ens va costar 450€ per persona.

La següent tasca abans d’anar-hi va ser buscar un allotjament “bueno, bonito y barato”, un còctel força impossible en aquesta ciutat americana. Els hotels són caríssims i més en vacances de Nadal, considerada temporada alta. La pàgina TripAdvisor ens va ajudar en el tema. Ens vam allotjar al Library Hotel, hotel cèntric al costat de la Central Station i a 5 minuts de Times Square, concretament a Madison Avenue. Hotel més aviat petit però correctíssim, res a veure amb els típics macro hotels més freqüentats a Nova York. El preu de l’habitació inclou esmorzar (molt poc comú als hotels americans) i també inclou un snack per berenar, el qual consta de: fruita, formatges, diferents tipus de pà i vi. Aquesta oportunitat no la vam deixar perdre cap dia, així aprofitàvem per atipar-nos i poder fer un sopar més a la lleugera.


Bàsicament ens hem mogut a peu i amb metro, i considerem que el metro de la ciutat és súper útil i gens complicat d’utilitzar, només s'ha de tenir en compte si agafes un metro que fa totes les parades o va directe, en el cas de Catalunya seria com els rodalies però amb metro. I com a totes les ciutats es poden aconseguir abonaments a un bon preu. Igualment, tampoc és gens complicat orientar-se per la illa de Manhattan, si que és cert que, a excepte les avingudes, la resta són tot carrers numèrics.

Per menjar, a Nova York està ple de Delis i són tota una institució, són supermercats que ofereixen menjar les 24h i permeten menjar a un bon preu. Alguns també disposen de taules, la qual cosa et permet menjar allà mateix, sinó t’ho posen en un recipient tipus tupperware i a menjar a qualsevol racó de la gran ciutat. Com no, també pots trobar qualsevol tipus de menjar, asiàtic, europeu, etc.

Nosaltres vam provar els delis, pizzeries, mexicans, etc. i recomanem el Restaurant d'en Serge, al nº 165 de Madison Ave, on vam poder sopar un parell de dies ja que ens quedava molt a prop del nostre hotel, un restaurant francès, molt bona qualitat preu i una sopa de ceva boníssima, que amb el fred que feia a Nova York entrava molt bé!

També recomanem sortir a la nit pel barri de Williamsburg, anant a sopar pel carrer Bedford Ave a  la pizzeria Fornino i després sortir per algun pub de la zona com el Radegast Hall & Biergarten al 113 N 3rd Street, Williamsburg, Brooklyn NY. Igualment recomanable la pizzeria John's pizza al barri dels teatres de Nova York, just davant del Majestic Teatre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada