El tour del Salar d'Uyuni

La nostra sortida de Bolívia l'hem fet pel cada vegada més conegut tour del Salar d'Uyuni, sobretot per les seves originals fotos, tot i que el pas pel salar només es realitza durant el primer dia i la resta de paisatges són igualment espectaculars!!!
 
nosaltres al costat de l'arbre de pedra el 2n dia del tour
 
Hi ha diferents opcions de tour pel salar, d'un fins a quatre dies, en el nostre cas de 3 dies, amb inici a Uyuni i destí final a San Pedro d'Atacama a Xile.

nosaltres!!
 
"Así es la vida"!!

banderes al mig del salar

Aquesta vegada hem gaudit d'un excel•lent paisatge acompanyats per una millor gent, dues noies americanes i un pare i un fill txecs. Les noies made in US, la Trang i la Jenn Chan, d'orígen vietnamita i xinès respectivament, i la família Vaclav, de la qual el pare estava estudiant iniciar la seva Volta al Món als seus 62 anys!!! Olé tu, olé tu!!! I com qualsevol persona que vol iniciar una aventura d'aquestes característiques estava ple de dubtes i va aprofitar per preguntar-nos tot el que se li va acudir! :-p

la típica imatge de les piles de sal a l'inici del salar 

 la representació catalana està a per tot arreu, fins i tot al bell mig del salar

els cactus gegants, de fins a 10 metres, de la illa del pescado!! 

en Vena Pisa i la Txell saltant
 
El primer dia arrenquem visitant el fotogènic cementiri de trens que hi ha als afores d'Uyuni i tot seguit posem rumb al salar per visitar l'extracció de sal, els ojitos i un antic hotel de sal. Parem al bell mig del salar per dinar i fer la típica sessió de fotos. Tornem al jeep per dirigir-nos a l'allotjament de la primera nit, un hotel de sal, ja als afores del salar. Després de sopar i d'haver presenciat el primer moonrise de la nostra vida, el qual ens ha semblat més que espectacular, fem una llarga sobretaula i unes quantes ofrenes a la pachamama!!

 tot admirant el salar!
 
moonrise espectacular!!
 
... i la sortida del sol
 
bicunyes
 
a la segona nit, hi ha inclosa una ampolla de vi al sopar!!

L'endemà és una travessa per un paisatge àrid entre volcans de quasi 6.000 metres i vàries llacunes en la qual observem diferent tipus de fauna durant el dia, llames, bicunyes, un fox, flamenca rosats, gaviotes, ... Fer la foto a l'arbre de pedra i arribar a la Reserva Natural Fernando Avaroa on farem nit, al costat la Laguna Colorada.

des del mirardor del volcà Ollagüe de 5.870 metres, semi actiu on es pot observar una petita fumarola a la part esquerre 

part del grup al mirador dels volcans, US girls i Vaclav fill

 flamencs rosats

una de les cinc llacunes que visites durant el segon dia

en Xavi al costat de l'arbre de pedra

al final del segon dia arribem a la Laguna Colorada

L'últim dia es surt a primeríssima hora per visitar "el Sol de mañana", una zona geotermal activa, plena de guèisers i bullents piscines de fang. I posem rumb al sud cap a la frontera xilena, però abans farem una parada a unes piscines geotermals naturals, on hem pogut fer un bany espectacular!! a les 8.30 am del matí. La veritat és que feia molta mandra, però ha estat una experiència genial!

 vols dir?? quina mandra...

vols dir?? quina mandra... ooohhhh!!!!!! això és un bany!!! increïble!!!

Us deixem una mica de info útil que sempre va bé per a futurs viatgers. Cobtractem el tour a l'agència Andes Salt Expedition per 650 Bs, 3D/2N, el preu inclou tots els àpats i begudes, inclòs una ampolla de vi en l'últim sopar, i les dos nits, la primera en habitació privada en un hotel de sal i la segona en dormitori col•lectiu, i finalment el transfer de Bolívia a SPA a Xile. El tour no inclou les entrades a la Illa Incahuasi, accés opcional, per 30 Bs/pax, i l'entrada obligatòria a la Reserva Natural Fernando Avaroa de 150 Bs/pax.

... per la vall de Dalí de camí a la frontera xilena ...

2 comentaris:

  1. Anònim18/9/12

    Quina canya!!!! Espectacular!!!! m'encanta, seguiu disfrutant mooolt. Records dsd catalunya ;)

    Núria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Núria!!
      Fins aviat!!

      Txell i Xavi

      Elimina