La Paz

Abans d'arribar a La Paz, encara ens quedaria per viure una de les situacions més surrealistes on les hi hagi, nosaltres travessant el pas de Tiquine al llac Titicaca amb una barca i les nostres motxilles i el bus creuant el pas damunt una balsa. Els ecologistes no han deixat fer un pont que comuniqui les dues bandes del pas, o això ens diuen... coses que no s'entenen.
 
la plaça Murillo al centre de La Paz amb l'edifici del govern
 
La Paz és una ciutat sense massa encant, almenys al nostre parer, però des d'aquí es poden fer un munt d'activiats: la típica baixada amb bici per la tant coneguda carretera de la mort, caminades pels Andes, ascensions a pics tant alts que et deixen sense respiració, excursions a la selva... així que podríem dir que és com el centre de comunicacions, i aquesta és la raó  per la qual hem passat unes quantes nits en una ciutat que ens ha deixat del tot indiferents.
 
venedora de carn als carrers de La Paz ...
 
... i venedores de barrets per les "cholitas"
 
Des de la Paz hem anat al Huayna Potosí, hem fet una caminada de 3 dies enmig de paisatges purament andins, el Condoriri trek, ens hem enfilat a un avió militar direcció a Rurrenabaque per conèixer les Pampes, també hem descansat i hem conegut a gent increïble, la Ramona, la Fiona, la Selva i en Javi, en Ramiro i en Sabino, en Patricio i en Mario, però entre ells destaquen la famíia Decormis, en Cristian i l'Andrés, pare i fill, que ens van acompanyar a la nostra primera expedició al Huayna Potosí i amb qui hem passat un diumenge de relax acompanyats de la seva família. Gracias por su hospitalidad amigos y esperamos su visita en nuestra tierra, la catalana!!!
 
la pobresa dels carrers de La Paz i els seus neteja botes que es cobreixen la cara per no ser reconeguts
 
 menjador a prop del Mercat Central, darrera la plaça San Francisco, menú migdia a 8 Bs i nit a 5 Bs, entre 0,91€ i 0,57€
 
Així doncs és com ens hem despedit de la Paz, amb un dinar familiar i de La Paz ja fem rumb a Potosí, passant per alt Sucre. Inicialment Sucre era un destí inclòs en la nostra ruta, però hem seguit els consells d'altres viatgers i hem canviat Sucre per Potosí, però aquesta història ja forma part d'un altre post.
 
fent un café llet a l'estrany Mercat Central de La Paz, amb els seus mini estants i passarel·les que pugen i baixen
 
Per a futurs viatgers deixem un parell de recomancions a la ciutat de la Paz, el Cafe-Restaurant Banais, al carrer Sagarnaga, al mateix costat de l'església San Francisco, per tenir un bon internet i disfrutar d'un bon cafè acompanyat d'un tros de pastís, també hi ha menú gringo a 25 Bs, entrant, primer, segon, postres i beguda, no està gens malament, tot i que al voltant del mercat central pots trobar menús per 4-5 Bs, que són els que més hem utilitzat però de tant en tant un bon menjar també bé de gust. Ah! per cert, una altra recomanació és la Pizzeria Martini, al carrer Illampu, al costat de l'hotel Estrella Andina, masses fetes al moment i al forn de llenya, pizza individual a 17 Bs, mitjana 30 Bs i la gran, inmensa, a uns 60 Bs!!! Espectacular!!! La vam gaudir a la tornada del Condoriri Trek i vam tenir q repetir els següents dies... 
 
amb el grup del trekking del Condoriri a la Pizzeria Martini, en Javi i la Selva i la Ramona
 
cafè i pastís al Banais, i repetint pizza i birra a la Pizzeria Martini

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada