Aigua, aigua i aigua! i més aigua!

Ja hi som, som davant una de les set meravelles del món i hem quedat estupefactes! Són més impressionants del que ens imaginàvem!
 
el nostre primer contacte amb les cascades d'Iguaçú! Bocabadats!
 
Les Cascades d'Iguaçú, declarades Patrimoni de la Humanitat, compartint frontera entre Brasil i Argentina, també han estat declarades una de les set meravelles naturals del món, són de les cascades més espectaculars del món juntament amb les cascades Victòria a l'Àfrica. En total són més de 275 salts repartits en 2.700 metres d'amplada, el 80% de les quals es troben a Argentina. Un punt impressionant i ben refrescant de la visita ha estat arribar-nos fins a la Gorja del Diable, Garganta del Diablo, que amb 80 metres d'alçada, cascada en forma de U i 150 metres d'amplada, és la més alta i caudalosa, i Déu sap el que hi ha a baix de tot!
impressiona el cabalós d'aquest riu!!
 
vista parcial de l'espectacular salt de la Gorja del Diable amb la seva enorme boira 
 
i més salts de la Gorja del Diable
 
Les cascades es poden visitar des de la part argentina i brasilera, les dues bandes són impressionants de visitar, des d'Argentina sents més el fet de trobar-te dins les Cascades, per contra des de Brasil les veus de lluny, però pots observar una panoràmica que segons diuen és igualment brutal.
 
les vistes des de les passarel·les inferiors són impressionants
 
El Parque Nacional Iguazú hi ha senders que recorren tot el parc i fins i tot pots anar amb barca fins als peus de les cascasdes, però això no entrava en el pressupost d'aquest viatge, així que ens hem dedicat a recórrer tots i cadascun dels senders que hi ha al llarg del parc, l'inferior, l'intermig i el superior. Només hem deixat de fer una cosa i ha estat perquè era inaccessible, just dins al parc hi ha una illeta, la illa de San Martin, on hi ha un sender que et porta a vorejar-la però el cabal de l'aigua de les cascades ha fet tancar-ne l'accés que es realitza amb barca.
 
 una papallona d'entre els milers de milions que hi ha al parc
 
També ens ha agradat trobar-nos gran quantitat de fauna a l'interior del parc ja que es troba al bell mig de la selva humida subtropical que acull més de 2.000 espècies de plantes vasculars i la fauna característica de la regió: tapirs, óssos formiguers gegants, micos aulladores, ocelots, jaguars i caimans. Però nosaltres hem pogut observar gran quantitat de papallones, mai n'haviem vist tantes, els curiosos coatis, les aus, garses i aguilots, dragons, tortugues, peixos inmensos, etc.
 
un coatí, mal acostumats a que els turistes els donin menjar
 
un dragó que feia més de mig metre
 
papallona i dos gotes d'aigua
 
Durant la nostra estada a Iguaçú també vam aprofitar per arribar-nos al centre Güirá Oga, centre de rescat, rehabilitació i cria d'animals selvàtics, especialment d'aus, i així vàrem poder veure de prop els tucans, els quals teníem moltes ganes de veure, i aquesta era la nostra última oportunitat en aquest viatge.
 
 una parella d'elegants tucans
 
uns colors espectaculars, i es que són presumits, es passen més de vuit hores al dia arreglant-se el plumatge!
 
El tucans són uns ocells espectaculars, semblen de dibuixos animats, són realment molt bonics i d'uns colors molt vistosos, sembla mentida que puguin existir uns animals tan vistosos!
 
tot provant la cervesa Brahma
 
A Iguaçú hem aprofitat per dinar al Tangos-Bar on per 50$ pesos tens una pizza napolitana familiar i una cervesa de litre Brahma, la resta de menjars ens els hem cuinat al hostel!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada