Uns dies a la Capital Federal

La nostra primera setmana a la Capital Federal d'Argentina. Algú pensarà que és excessiu, però creieu que una ciutat de més de 12 milions d'habitants donaria per més i tot. És una ciutat molt europea,  amb una retirada a Madrid, ens ha agradat molt. Tot i així, al arribar-hi anàvem amb precaució, ja que és una de les ciutats amb més mala fama d'Amèrica del Sud, en quant a seguretat, però nosaltres ens hi hem sentit molt a gust i segur que els nostres amfitrions hi tenen molt a veure. És la capital dels tangos, del bon menjar i del bon vi, del futbol, i amb una gran activitat cultural, i amb molts joves que arriben de tot Sud Amèrica per estudiar a les seves universitats. 
 
tot passejant pels carrers de La Boca
 
Hi ha molts barris per visitar, nosaltres ens hem centrat en els més concorreguts, Palermo Viejo o Palermo Soho, La Boca, San Telmo, La Recoleta, el Microcentro, Puerto Madero y Belgrano. La primera nit la vam passar a Palermo, al mateix Palermo Viejo, podríem dir que és el barri més chic de la ciutat, amb molta gent jove, ple de bars i restaurants de moda i botigues d'últim disseny. Un barri ideal per estar al centre de la ciutat i ben comunicat amb metro amb la resta de la ciutat.

Els següents dos dies ens vàrem mudar a San Telmo, el barri del Tango per excel.lència i el més bohemi de tots, amb gran quantitat de botigues d'antiguitats i de més elements kitsch, i gran nombre de botigues i bars de barri, on pots veure com fan una timba, i esmorzar en un cafè amb encant, tot assaborint un cafè i unes factures. Ens vam arribar al barri de la Boca, amb la seva típica entrada al Caminito, les cases de colors amb les façanes de xapa i moltíssims graffitis a les parets, Diego Maradona a cada cantonada i com no la cancha del Boca, allà també hem anat.
 
 als voltants del Caminito amb les cases de tots colors
 
la Txell als carrers de la Boca amb l'astre argentí, Diego Armando Maradona 
 
També hem passejat per Puerto Madero, la reconversió dels antics magatzems i de l'obsolet port de la ciutat, i així obrint la ciutat al riu, malgrat disposar de sortida marítima, la ciutat de Buenos Aires sempre havia donat l'esquena al riu. El nou barri que s'ha començat a edificar amb pisos d'alt stànding, els quals configuren el nou skyline de Buenos Aires, i on es diu que hi ha els restaurants més cars de la ciutat, no sabem si els més bons.
 

el pont de la dona a Puerto Madero de l'arquitecte Santiago Calatrava 
 
Al Centro o Microcentro seria la part financera de la ciutat, on hi ha la Casa Rosada, la casa del gobern, la calle Florida, un carrer peatonal ple de botigues sense cap tipus d'encant, etc. A aquest barri també hi ha una interesant activitat cultural, ja que s'hi concentren gran part dels teatres de la ciutat, al voltant de l'obelisc, i el Teatro Colón un dels més coneguts mundialment. 

a la pizzeria Guerrin, a tocar de l'obelisc, una de les més famoses de la ciutat, pizza muzza amb fainá... ;-p

a l'interior d'un antic teatre, la impressionant llibreria Ateneo 
 
El barri de la Recoleta és un altre lloc on cal anar si s'està de visita per Buenos Aires, aquí hem visitat el famós cementiri de la Recoleta, el lloc més visitat de la ciutat, un cementiri bastant impressionant, on hi ha enterrats personatges tan il.lustres com Evita, Eva Perón, amb uns mausoleus dignes de veure, sobretot per la seva història, molt recomenable fer una de les visites guiades al cementiri gratuïtes.
 
imatge del cementiri de la Recoleta
 
I, ja per últim, ens hem traslladat a Belgrano, un barri bé de la capital, on hem passat uns dies de relax, més que de turisme, ja que Belgrano en sí no té massa res a part de ser aquí on es troba la cancha del River i perquè hi ha un petitíssim barri Xino, això sí molts cinemes, botigues, i està ben comunicat amb la resta de la ciutat, ja sigui en bus o subte, com anomenen el metro els argentins. Us deixem un enllaç per moure't per la ciutat de Buenos Aires i saber quin bus agafar o quina és la millor combinació, aquí.
 
pels carrers al voltant de La Boca: Maradona, grafitis i la bombonera!  
 
Us deixem una recomanació, un restaurant molt recomanable, bo i bé de preu, el típic restaurant de treballadors, i que només serveix dinars, La Ventanita de Belgrano. El seu propietari és un ex jugador de futbol, així que el restaurant està decorat en temàtica futbolística!
 
 el compositor de tangos argentí més universal, Carlos Gardel, "nomás francés"
 
Després de donar-hi moltes voltes, comprem els passatges pel ferry que ens portarà a Uruguai on hi passarem els següents 8 dies per conèxier aquest petit país Sud Americà!

A la tornada, ens hem despedit de Buenos Aires tot menjant una paella i anant al Teatre, però això us ho explicarem en un altre post... a la tornada d'Uruguai!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada