De "creuer" pels fiords de la Patagònia

I ja de tornada, fins ara semblava que anàvem marxant, però ara ja sembla que estem de tornada, camí a Santiago de Xile.

Hem estat 3 dies a bord d'un vaixell mig de mercaderies mig de passatgers, no ha estat el creuer que tothom imagina fer un cop a la vida però ens ha sentat de meravella. Hem estat navegant pels fiords xilens durant 3 dies i si bé el temps no ens ha estat del tot favorable, bé, la boira és habitual en aquesta zona de la Patagònia, ens hem pogut relaxar tot llegint, jugant a escacs, degustant vi xilè i coneixent nova gent.
 
a través dels fiords patagònics

De fet no és que tinguéssim massa opcions per poder seguir cap al nord de Xile des de Puerto Natales, ja que no hi ha carreteres, la primera opció era tornar a Argentina i anar fent ruta, per la famosa Ruta 40, que s'obre al transport d'autobusos a partir del 15 d'octubre, la següent opció era volar i per últim hi havia el Navimag.
 
abans de "salpar" de Puerto Natales  
 
i els comandaments del Navimag
 
l'eslora del Navimag
 

Al final ens vam decidir pel passeig en vaixell mercant pels fiords xilens després d'uns dies estressants de caminades, glaciars, animals i roques per la Patagònia més austral. Contractem el preu més assequible de 300US$/persona per fer el trajecte de Puerto Natales a Puerto Montt, però tenint en compte els preus desorbitats del transport argentí, de seguida ens n'adonàrem que aquesta era la opció que més ens convenia, almenys pensant en la nostra economia.

hòstia, hòstia.... altaveus del Navimag a les 6 am: "en breve" el pas més estret, l'angost pas de White amb tant sols 80 metres d'amplada
 
a coberta, de camí a la lectura, més val tard mai... Millenium III (Stieg Larsson)

En el Navimag hi ha diverses opcions per dormir, des de camarots dobles amb finestra, a lliteres al passadís sense finestra i bany compartit. Nosaltres vam decidir-nos per la opció més econòmica, la de dormir al passadís, per 300US$, però ens van fer un upgrade i ens van donar un camarot per naltros dos sols i amb finestra!!!! :-), ja que vam intentar que ens reembolsessin el 10% dels tiquets amb el descompte de l'entrada al Parc de Torres del Paine.  
 
la lluna dels fiords
 
Puerto Natales, abans de "salpar"...

Aquest carguero té la fama d'estar ple de transportistes viatjant i amb un pèl massa d'alcohol a la sang, els quals es dirigeixen al nord de Xile. A més a més, la major part del transport de mercaderies és d'animals, de manera que queda ple de contàiners amb animals, però en el nostre cas només viatjaven un parell de camions amb bestiar. No obstant això, suposem que pel fet de viatjar en temporada baixa, ens hem trobat un vaixell molt tranquil, amb un barco gairebé buit, que amb una capacitat que té per unes 298 persones, només n'hi viatjàvem 35, i ens vam sentir molt a gust, amb un ambient molt i molt tranquil. A bord hi hem fet 4 nits i teníem tots els àpats inclosos i la veritat és que no estaven gens malament. A més a més, cada dia a la tarda ens passaven una peli i a la nit, després de sopar, un documental sobre la Patagònia.

a través dels fiords creuant-nos amb un altre Navimag

partideta d'escacs??
 
 sessió de sol i lectura
 
Per aquells que tingueu intencions de fer el Navimag, tingueu en compte que amb l'entrada de les Torres del Paine et dónen un mapa, en el que s'indica que si compres el Navimag i presentes aquest mapa et faran un 10% de descompte. Així que si compreu anticipadament l'entrada per internet, per tal que us facin aquest descompte, abans de fer la compra indiqueu enviant un mail que tindreu el mapa de les Torres, per tant, demaneu que se us apliqui el 10% de descompte per qualsevol tipologia de cabina. I també fan un 15% de descompte amb el carnet d'estudiant, però no aplica en cabina tipus C! ;p


de matinada... arribada a Puerto Montt

P.D.: El nostre error en aquest viatge ha estat no haver-nos tret el Carnet d'Estudiant Internacional (ISIC) durant la nostra estada a Bangkok, a Khao San Road, on pots aconseguir qualsevol falsificació per un mòdic preu de 5€. No ens el vam fer, i en l'etapa sudamericana l'haguéssim amortitzat, i de llarg, en entrades a parcs, transports, etc.

4 comentaris:

  1. Respostes
    1. Uns dies de relax i tranquil·litat impagables!!!

      Elimina
  2. Mafia Bangkokiana??? Encara que sou prou etics i nomes us haguéssiu tret el d,estudiant...perquè segur que algún loccuuu del món es compra el de Pilot d,Iberia i flipem tots en colors...jejeje.

    Nosaltres no vam fer el creure...pero ens el vam estar plantajent bastant...no e spot fer tot!
    Apa...muakksss

    ResponElimina
    Respostes
    1. I vosaltres? No us vau treure el de Dive Master?? jeje
      Aixxx... fins aviat!!

      Molts petons per les dues!!!
      Txell i Xavi

      Elimina