Perito Moreno, la vuitena meravella del món!

Imposa! És espectacular! Hem al.lucinat! És impressionant! És enorme i majestuós!!! És elegant! Aquestes són les paraules que ens vénen al cap quan pensem amb el Perito, com dirien alguns és imperial! :-p

vam passar-hi tot un dia!!

 vista del front del glaciar
 
El Perito Moreno s'estén sobre el Lago Argentino i només això ja el fa especial, veure una glacera a peus de l'aigua és extraordinari, sentir els espetecs quan el gel peta i cau a l'aigua et deixa sense alè, perquè fot un soroll tremendament fort, i així es van acumulant un munt de blocs de gel a l'aigua, tot plegat molt fotogènic. El Perito es troba dins el Parc Nacional de los Glaciares i de cap manera és el més gran, n'hi ha moltes de glaceres en aquesta zona, i creiem que la més gran és la d'Uppsala, però si que el Perito és el de més fàcil accés.

 això si, quan s'amaga el sol fot fred!
 
 hi ha gel per uns quants gin tònics!! :-p

una paret de glaç!
 
A través d'unes passarel.les es poden recórrer fins a 4 quilòmetres de recorregut, des d'on es poden observar els 5 quilòmetres de llarg que fa la seva part frontal, des de diferents perspectives, les quals totes, absolutament totes, són espectaculars. Fa 150 metres d'alçada, 60 es troben sota l'aigua. Es troba en un lloc privilegiat dins la Península de Magallanes, està envoltat de boscos, de muntanyes nevades, a peus d'un llac, i per aquest motiu, entre d'altres, va ser considerada la vuitena meravella del món.

la mirada i el "lago Argentino"
 
Diu que avança uns dos metres al dia, és per això que cada certs anys, després d'acumular gel i gel i formar-se un túnel amb una volta, en contacte amb la península, es col.lapsen les aigües i la seva pròpia pressió en provoca una explosió, una ruptura digne de veure, i això ha passat aquest any! Afortunats els que ho hagin pogut veure!!!

davant el glaciar
 
una ala del glaciar... 

naltrus...

Però no us penseu, per arribar-hi vam haver de fer una marató de busos, no era el nostre objectiu arribar a Calafate, no sense abans haver passat uns dies a la zona de Bariloche, però els nostres plans es feien miques quan ens van dir que la ruta 40, des d'Esquel a Calafate estava tancada, almenys al trànsit amb autobusos de línia, fins el dia 15 d'octubre... Massa dies! Massa volta!! Canviem els plans. Només eren 28 hores i arribaríem a Calafate! Decidit, ens n'anàvem a conèixer el Perito Moreno!!

gel blau!!
 
un mar de gel!!
 
ens veiem en la següent etapa: el Chaltén 

8 comentaris:

  1. Vau estar-hi un dia i segur que hagueesssiiuu repetit!!!! espectacularrrrrrr!!!! Muaks parella!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Impresiona!!! la veritat que si!
      Molts records!!

      Elimina
  2. Anònim30/10/12

    Impresionant!!!!!! Sou a la illa de Pascua??? es el meu somni poder-hi anar....ja explicareu què tal!!!! petunets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si,si!! a la illa de Pasqua... Un altre somni fet realitat!!
      A la recta final!!

      Txell i Xavi

      Elimina
  3. Uf nois, quines últimes dues entrades al blog. Impressionants!!!!
    El Perito Moreno és realment al.lucinant i tots els animals que heu pogut veure... és fantàstic!
    Us seguim amb molta atenció!!!

    Manel & Cris

    ResponElimina
    Respostes
    1. Manel i Cris,
      La Patagònia és espectacular!!
      Ens ha encantat!!

      Molts records,
      Txell i Xavi

      Elimina