Monument Valley i Antelope a la Reserva dels Indis Navajos

Monument Valley és espectacular. Qui no recorda, al veure’n una foto, la peli de Thelma & Louise?
Hem sortit de Grand Canyon força d’hora al matí, ja que per arribar-hi hem de fer un tros més de ruta, no previst inicialment. Ens desviem unes 2-3h del camí. Però és el que té això de viatjar i voler conèixer…. Possiblement no tornarem mai més aquí, per tant, és millor fer més hores que no pas lamentar-se'n quan estiguem a 15h d’aquí.

Monument Valley es troba poc després del poble indígena de Kayenta. Alguns records de Mèxic ens ha portat algun racó d’aquesta població.
És una gran depressió situada entre la frontera d’Utah i Arizona. Teníem ganes de poder fer la foto que tantes vegades hem vist de l’"Oeste" i, no ens arrepentim d’haver fet aquests kms de més.
Una mica més enllà hi ha situat el Mexican Hat i Moab… però aquí si que hem hagut de dir no. El passe pels parcs, del que us hem parlat en el post del Grand Canyon, no serveix per accedir al Monument Valley. Doncs aquest és dels navajos i per tant són ells qui posen les normes, igualment passa amb l’Antelope. Però si que l’entrada a un ja serveix per accedir a l’altra. Hem dinat a Kayenta i hem sortit direcció a Page per fer parada i visita a l’Antelope.
Qui em va parir! Aquests “indius” la saben més llarga...
Resulta que a la guia posa que no es pot visitar per lliure, has de contractar una excursió amb els navajos i té un preu aproximat de 12$ per persona. Ens dirigim a l’entrada del suposat parc i a la guixeta ens diuen que hem de pagar 6$ i ens diuen que fins al cap de 2h ens havíem d’esperar perquè els grups ja havien sortit. Com? 2h? Nosaltres no podíem esperar 2h, doncs anàvem amb el temps justíssim. Ja ens havíem retardat més del compte a Kayenta. Total, després de predicar i tota la pesca, vam aconseguir que ens donés les indicacions per anar a 1km d’allà on érem, es veu que allà hi havia gent esperant per anar a fer aquest tour. Arribem allà i el sr. “indiu” em diu que són 50$ tots 2. En aquell moment em treuen sang i no me’n troben. Ara ja no entenc res. Hem pagat 6$ que a hora d’ara encara no sé perquè els he pagat i me’n fan pagar 50 més??? En fi, ja que som aquí, paguem-los, callem i visitem l'Antelope. Són uns aprofitats.
Val a dir, però, que la visita és totalment recomanada. Et porten amb els pick up fins a l’Antelope Canyon i, de fet, si no tens un tot terreny no tens nassos d’arribar-hi, és tot desert, a la primera de turno se’t queda el cotxe clavat “fijo”.

Tota l’estona de la visita t’acompanya un natiu que en comptes d’explicar-te a què es deu aquesta cova enmig de la pedra, que com sempre és cosa de l’aigua, doncs es va limitar a donar-nos indicacions de com tirar les fotos, perquè segons de quin angle tires la foto, la forma et recorda a un animal o altre.

Ja en sortint, de camí a Bryce passem per Page. A Page hi ha el llac Powel, alguna foto des de la presa més gran dels Estats Units hem tirat. El llac powel es troba dins el Grand Canyon... però aquí l'aigua tapa la major part del canyó.

Durant el camí hem vist un canvi de paisatge brutal... és avui que hem passat de trobar-nos en terreny desert a paisatges verds i més de muntanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada