Un país per descobrir!!

Conèixer Cambodja és conèixer la cruel i llastimosa recent història a què ha estat sotmesa la seva població sota el règim de Pol Pot, una desgràcia d'home que desmereixia tenir el dret de morir plàcidament. Cambodja, inesperadament, ens ha semblat molt més pobre del que ens pensàvem. Per sort, el país està creixent a marxes forçades, només cal passejar pels carrers de la seva capital, Phnom Penh, per adonar-se'n i és que està en plena construcció. La pena és la forta corrupció que hi ha, que no permet la igualtat per tothom.


Aquest país ens ha tocat la fibra, i de valent, una situació incòmode per nosaltres ha estat veure com els nens passejaven per la platja, si, com nosaltres, però no per la mateixa fi, nosaltres per gaudir de la posta de sol del moment i ells per mirar de guanyar quatre peles tot omplint sacs amb les llaunes que trobaven. És cert que hi ha altres països tant o més pobres que Cambodja però no amb la mateixa història.

A Cambodja hi hem estat ben poc, una setmana, i ens hem quedat amb ganes de més. Hem estat a Phom Penh, on hem conegut qui va ser i què va fer Pol Pot, hem descansat breument a les seves platges de sorra blanca a Sikhanouville i la última parada a Siem Reap ens ha fet caure rendits a l'arquitectura Jemer amb els temples d'Angkor.

Estem del tot segurs que Cambodja mereix una visita molt més enllà d'aquests tres punts d'interès turístic, però aquesta vegada la nostra ruta ens manava pressa. Tot i així estem encantats amb tot el que hi hem vist.

I si voleu mirar les fotos també les tenim penjades!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada