Per fi, Ossos Panda

De petits, quan un s'imagina la Xina pensa en la Gran Muralla i els Ossos Panda, i amb aquests últims especialment, per tant, no pensàvem marxar de Xina sense veure'ls. Així que, Chengdú ha estat la nostra parada per veure aquests animalons, la principal atracció de la ciutat, i hem pogut veure'ls en un dels centres, d'aquestes característiques, més gran que hi ha al país, al Centre d'Investigació i Reproducció d'Ossos Panda.

les primeres passes dels petits amb l'atenta mirada de la mare

Ens hem enamorat d'aquests animals mandrosos i golafres, ja que és una de les principals activitats que realitzen al dia, doncs han de menjar uns 40 quilos de bambú al dia per estar sans. No ens hem cansat d'admirar-los, tranquils i juganers, sobretot els més petits que els  amanyagaries, semblen de peluix i les taques blanques i negres els fan graciosos. Aquest centre és immens i no disposa de tanques de separació amb els animals, la qual cosa et permet observar-los a pocs metres de distància, malgrat la seva grandària, no semblen gens perillosos sinó tot al contrari, uns bonatxons que jalen tot el dia.

i com no, menjant!!!!


Chengdú també és parada obligatòria per tots aquells que volen anar al Tíbet, doncs és dels llocs més econòmics i fàcils per aconseguir els permisos i poder entrar en aquesta regió, malauradament, encara Xina.

i aquí, la família al complet menjant!!!

Malgrat la nostra parada aquí  només tenia com a principal objectiu visitar el Centre d'Investigació i Reproducció d'Ossos Panda, hem tingut temps suficient per recórrer Chengdú, i ens hem trobat amb una ciutat moderna i gran, la que ens ha agradat i força. Hem caminat per la plaça on hi ha la imatge de Mao ben present amb forma d'escultura, una plaça ben custodiada amb policia per a tots costats.


Hem entrat al Temple de Wénshü, un monestir de la dinastia Tang on hem vist debots budistes resar, grans i petits. I hem finalitzat la nostra visita en aquesta ciutat al parc del poble, aquest és ben característic perquè està ple de teteries, un bon lloc per destinar el rato tot observant la vida dels locals mentre juguen a cartes, ballen, fan gimnàs o juguen a tenis... qualsevol motiu és bo per improvisar i passar l'estona. Aquests parcs creiem que són dels millors llocs per poder conèixer de més a prop la cultura d'aquest país.

2 comentaris:

  1. Anònim31/5/12

    Osti que macos!! Quina vida tant bona que tenen, menjar i dormir, sense problemes!!!!!!!!!!

    Salut parella!!!! Records de la Berti i la Su!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei crac!!! quina gràcia despertar-nos i trobar el vostre missatge, ara mateix a Singapur, capital del shopping... quan no sapigueu on anar de vacances i tingueu pela llarga aquí podeu venir a fer unes pràctiques per passar la targeta!!! jajaja... m'acabo d'aixecar i se m'en va la flapa...
      Doncs si, quina bona vida, els ossos, fan molta gràcia!
      Per cert, naltrus tampoc ens podem queixar!!! :-)
      Ja ens ho trobarem a la tornada, "que la cosa está muuu mal!!!)
      Records a tota la família Pelegrí-Costa!!!
      Us enyorem!!! ;-)

      Salut company!!!
      Txell i Xavi

      Elimina