Terrasses d'arròs al Yuanyang

Ja som al Yunnan, província que fa frontera amb Vietnam, Laos, Myanmar i Tibet, i en la que encara hi viuen un gran número d'ètnies, moltes de les quals ja hem tingut oportunitat de veure en alguns dels països del sud est, però és aquí on tot brilla per la seva autenticitat, dones vestides tradicionalment, terrasses de camps d'arròs, homes treballant al camp amb búfals, i tot plegat en una zona gens explotada pel turisme, el Yuanyang.

gaudint de les millors sortides de sol a Duo Yi Shu

les impressionants terrasses d'arròs del Yuanyang

Arribar-hi no ha estat fàcil, tenint en compte que veníem de Yangshuo, primer hem agafat un bus fins a Guilin i d'allà amb tren direcció a Kunming. Arribàvem a Kunming ben d'hora al matí, i aquella mateixa nit vam poder agafar un bus nocturn cap al Yuanyang, així que vam aprofitar el dia per conèixer la ciutat, una ciutat moderna on ens ha semblat que el comunisme de la Xina ja és inexistent.

les cares del Yuanyang

Al bus hem conegut la Sapi i la Maya, dues israelites que també estan viatjant per un llarg període de temps, la Sapi tot just està començant el seu viatge de 7 mesos i la Maya ja està al segon any del seu viatge. Arribats al Yuanyang, teníem clar que no ens volíem allotjar a Xinjie i hem compartit una minivan per arribar fins a Duo Yi Shu, on la fama de gaudir de les millors sortides de sol de la zona no és envà.

la posta de sol al Yuanyuang

Després de voltar pel mercat de Sheng village, poblet a uns 4 km de Duo Yi Shu, on totes les dones van vestides a la manera tradicional dels Yi i els Hani, aquests últims coneguts com als Akha en els països veïns i de procedència tibetana, un tractor ens ha portat fins a Quánfúzhuäng, on hem començat a caminar per entre camps d'arròs durant la resta del dia. Hem gaudit d'un paisatge increïblement espectacular, se'ns dubte totes les voltes que hem hagut de fer amb transport per arribar fins aquí han valgut la pena, i és que hem enganxat un dia de sol que ens ha deixat gaudir d'un paisatge que segur que es quedarà gravat a la memòria per sempre més.

una obra d'enginyeria impressionant

Ens hem passat el dia caminant de poblet a poblet, gaudint d'un te a casa uns locals i vestits tradicionalment com ho fa la gent de la tribu dels Yi
  
a casa un local mentre ens vestiem de l'ètnia Yi  

Sense adonar-nos se'ns ha fet de nit, així que entre tots 4 i després de fer un tram amb autoestop, ens ha aparegut el miracle, i de camí hem vist un taxi el qual hem pogut compartir per tornar "a casa".

4 comentaris:

  1. Mira quin canvi de look més adient!! jejeje...crec que t'el podries portar cap aquí quan tornis... potser el posem de moda! ;-) anda que no us ho esteu passant d'alló més be bandidus!

    A seguir disfrutant!!
    Un petonàs

    ResponElimina
  2. que paisajes tan bonitoooooos!!!! lastima que nosotros solo tenemos unos 20 dias para china... pero volveremos ! jeje un besazo

    ResponElimina
  3. Woooow! Bonissimes les cares del Yuangyang. La seva pell arrugada i morena, especialment en les dones, em recorda les cares vistes a Perú i Bolivia. Tan lluny i tan a prop alhora...
    Segui gaudint viatgers!

    ResponElimina
  4. UAUA!!!!!! I és que Yuangyuang tenia la pinta aquesta brutal!!!! què xulo!!!! llàstima, jo a l'octubre no hi puc anar... vaig amb els pares i la complexitat per arribar ens ha fet renunciar i descartar la opció... quina llàstima... també la incertesa que al mes d'octubre estigués tant espectacular com ho heu vist vosaltres! Quin post més xulo!
    PETONET!

    ResponElimina