Un poble tibetà


Lîtáng és una població a més de 4.000 m d'alçada situada al bell mig dels himalàies, s'hi respira un ambient clarament tibetà que no havíem sentit fins al moment. És aquí on hem vist una molt forta pressió policial i militar, ja que tot passejant, ha estat un continu passar de cotxes policials, amunt i avall, i en tot moment ens hem sentit observats, malgrat els locals, tibetans, continuaven amb la seva "quotidianitat". Aquí, al igual que la resta del trajecte, ja es pot observar a la pell de la gent l'exigència del clima a aquestes altituds, i els vestits tradicionals de la població, les dones amb trenes al igual que als homes i unes jaquetes de pell de iac, on les mànigues els van tres pams grosses i els típics barrets a l'estil cowboy americà.

 lakhor, típic molinet d'oracions que van rodant mentre fan la kora

Però el que més ens ha agradat és apendre quatre paraules en tibetà i poder saludar a la gent amb un "ta-shi de-lek", hola a la tibetana! I així poder percebre encara més la complicitat i amabilitat d'aquest poble fortament oprimit, del qual el seu cap d'estat i govern està a l'exili, el Dalai Lama.


Però res ens ha privat de poder visitar el monestir Chöde Gompa i ser-hi convidats a entrar mentre pregaven en prescència de la foto del Dalai Lama. Després ens hem unit a un grup de dones grans i un monjo vell acompanyat per un novici tot fent la kora per l'exterior del monestir, on hem gaudit d'unes vistes de la vall espectaculars!!!

sols a l'exterior del monestir Chöde Gompa

un petit descans mentre fan la kora al voltant del monestir, i és que les alçades, a més de 4.000 m, no perdonen

aquestes dones fan pinta de tibetanes o xines? FREE TIBET

les vistes de Litang i la seva vall des de la part alta del monestir Chöde Gompa

El fort ambient tibetà i budista de Litang el corrobora la seva història, població natal del setè i desè dalai lames. Ens hauria encantat poder entrar al Tibet però les traves per poder-hi accedir lliurement, per part del govern xinès, ens han fet tirar enrera. No obstant, ho vam intentar des de Chengdu, un dels llocs més fàcils per aconseguir els permisos i on es pot trobar una millor oferta de tours organitzats, per a qui li interessi deixem l'enllaç del hostel Lazybones, ben conegut per tenir una molt bona oferta al respecte.

Encara no abandonem l'oest de Xina però volem aprofitar per deixar aquesta pàgina web www.chinatrekking.com, en la qual es pot trobar molta informació d'activitats i trekkings per fer a la impressionant zona occidental de Xina i Tibet.

4 comentaris:

  1. Laura Serradesanferm25/5/12

    Que xulo!!!

    DIsfruteu molt! Us trobarem a faltar ara que vénen festes

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones Laura!!!
      Ja tens raó, ja teniu les enramades a tocar i les passades... buff
      Passa el temps volant!! Ens encantaria ser-hi, penseu amb naltrus i serà com si hi fóssim, per algú que conec li anirà bé pel turmell!! jeje :-)
      Records a tots als Katruk's, visca la terra i visca les Enramades!!!

      Txell i Xavi

      Elimina
  2. Uau, quines vistes des del temple. Quina sensació de pau que es devia respirar a més de 4.000 metres d'alçada.
    Un post magnífic.
    Manel

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones parella!!
      Aquí dalt la gent és d'una altra pasta, al fer la kora bufàvem més del compte, però les vistes del lloc, la gent i alguna cosa que no sabem explicar valien molt la pena!!
      Una sensació de pau i tranquilitat, impressionant!!! Aquell dia ens va fer un cel blau espectacular!!! i poder acompanyar aquelles dones i el monjo, ens va fascinar...

      Salut i viatges!!!
      Txell i Xavi

      Elimina