Arequipa, la ciutat blanca

Arequipa és coneguda com la ciutat blanca, hi ha diferents teories, una perquè per les seves edificacions s'han utilitzat pedres volcàniques blanques, tal com es pot observar passejant pel centre, o una altre teoria és que els pobles andins l'anomenaven la ciutat blanca perquè quan baixaven de les muntanyes i arribaven a Arequipa, es trobaven amb una població de pell blanca ja que la ciutat va ser fundada pels espanyols el segle XVI.

un dels carrerons de l'interior de la ciutadella de Santa Catalina

Arequipa, tot i que és una ciutat molt turística, entre d'altres coses per la seva proximitat al Colca, ens ha encantat. És molt diferent a Lima. La seva ubicació tampoc té desperdici, està assentada als peus del volcà Misti, que amb 5.822 m d'alçada es deixa veure des de gairebé qualsevol racó!

la ciutat blanca amb el volcà Misti de fons

els guanyadors del concurs de balls tradicionals de la ball del colca pels carrers arequipenys

Hem estat 3 dies passejant per aquesta localitat peruana i a banda de passejar pels seus carrers i asseure's a la plaça d'armes, destaquem dues visites: el Monestir de Santa Catalina i el mercat local. Aquest últim perquè creiem que és un bon lloc on menjar típics plats locals a un bon preu i perquè se'ns dubte hi ha molta vidilla, tanta, que és digne de veure, ja que en la nostra estada a Lima no vam poder anar al mercat principal a provar el famós ceviche, així que ha estat al mercat de San Camilo a Arequipa, entre multituds de parades, secció de sucs, panaderies, formatges, carns, cevicheries, menjars, olives, papas, fruita, i un interminable etcètera.

les famoses papas, el ceviche i les jugueries del mercat de San Camilo, i en Xavi sortint de la pelu...

El Monestir de Santa Catalina és un món a part i el considerem de visita obligada. Aquest convent és totalment un poble paral.lel a Arequipa, amb la seva ciutadella formada per placetes, carrerons, tots ells amb noms de localitats espanyoles i d'una gran bellesa. Es diu que hi van viure més de 400 dones i que unes 180 eren monjes. El Monestir va ser fundat al 1579, gràcies a l'aportació dels béns de Doña María de Guzmán, viuda de Diego Hernández de Mendoza, rica i sense fills, va decidir recluir-se al monestir, aleshores en construcció, i va esdevenir-ne la primera ocupant i el màxim càrrec durant els següents 6 anys. El convent va ser obert al públic l'any 1970 tot i que encara hi ha una petita part a on hi viuen monges de clausura.


naltrus pels carrers de la ciutadella del monestir de Santa Catalina

més imatges del cuidat monestir de Santa Catalina

Aquí en Xavi ha aprofitat per passar per la peluqueria, per tercera vegada en aquest viatge, a Vietnam, Xina i ara a Perú!! I també hem aprofitat per comprar-nos el llibre, "La ciudad y los perros" (1962), una de les noveles més famoses de Mario Vargas Llosa, recent galardonat amb el Premi novel de Literatura 2010 i arequipeny de naixement.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada