La travessa del Condoriri per la Cordillera Real

El Condoriri Trek és un dels millors trekkings que hem fet al llarg d'aquest viatge, després de la Volta als Annapurnes, i és que Amèrica del Sud ens està regalant uns paisatges increïbles per poder-los gaudir tot caminant.

admirant el paisatge des de la Laguna Chiarkhota, el pic més nevat, al centre, el Condoriri o Cabeza de Cóndor  
 
El Condoriri Trek és un trekking de 3 dies, 42 km, que transcorre entre els 4.448 m i els 5.136 m, amb la possibiltat de realitzar varis cims per enmig de la Cordillera Real. El paisatge és typical adino, amb cims nevats, llacs a per tot arreu, turons àrids, alpaques i llames com a companyes de ruta... i un clima estable durant el dia però gèl.lid a mida que s'acabava el dia.
 
El primer dia comencem del poblet de Tunis, des d'on contractem els burros que portaran les motxilles i el campament 10 km més amunt fins a la Laguna Chiarkhota, a 4.640 m, on hi farem nit.

els burros que portaran les nostres pertinences durant 3 dies

i la nostra casa les dos nits del trek, en el campament de la Laguna Chiarkhota
 
Aquí tenim la opció de fer el Pico Àustria de 5.350 m, el que farà en Xavi, i per fi treurem a lluir la nostra estelada, que al llarg de 9 mesos encara no havíem tingut oportunitat de desplegar. Un dels guies, en Patricio, acompanya als que fan cim mentres en Mario munta el campament i prepara el sopar i uns mates.

al cim del Pico Àustria, 5.350 m, amb la Ramona i en Javi, holandesa i asturià respectivament! 
 
a l'interior de la nostra tenda apunt per ensacar-nos...
 
El segon dia després d'un bon esmorzar que ens van preparar en Mario i en Patricio, els nostres guies, començavem a fer camí per entre les Valls del Condoriri. Ens esperaven 20 km de travessa fins a María Lloco, a 4.740 m, a peus del glaciar del Huayna Potosí, i on ens trobaríem el nostre campament. Aquest dia és molt bonic perquè passem d'una vall a una altra tot passant un coll de 5.000 m, sempre entre llacs, alpaques i llames, una estampa andina excepcional.

una vegada salvat el coll de 5.000 m la caminada del segon dia transcorre per la vall
 
nosaltres davant la Laguna Tuni

 les llames i alpaques que ens han acompanyat durant la travessa
 
des del campament del 2n dia, María Lloco, en primer terme el pic amb el mateix nom i el nevat Huayna Potosí

els companys del trekking, d'esquerre a dreta, en Javi, la Txell, la Selva, la Ramona i la Fiona, un asturià, una argentina, una holandesa i una nova zelandesa!

El tercer dia ja és el més fluix i és que només ens espera arribar al cim del Pico Wallpachuro, a 5.136 m, i baixar fins a les mines de Milluni, a 4.700 m, que és on trobarem el nostre transport per tornar a la Paz, en total 12km.

l'última pujada de la travessa, de camí al Pico Wallpachuro, a 5.136 m
 
el grup al complet i els dos guies, en Mario i en Patricio, menys en Javi, el fotògraf
 
la part final, amb les mines Milluni al fons de la vall, i els bonics llacs vermellosos, llàstima que són degut a la contaminació per mercuri de les mines... :-(

Un trekking molt recomanable, tant per gaudir de les vistes privilegiades en ple paisatge andí com per aclimatació si es vol fer el Huayna Potosí. Tres dies de caminada entre 4.500 m i més de 5.000 m d'alçada.
 
les vistes a la Cordillera Real baixant del Pico Àustria
 
Molt recomanable contractar en Mario i en Patricio que treballen per diferents agències, així que si us voleu estalviar passar per agència podeu contactar directament amb ells ja que organitzen les caminades, tendes, burros, menjar, transport, etc. Us deixem el telèfon d'en Patricio +591 (7) 194-2271. Com que nosaltres no disposàvem d'aquesta informació ho vam contractar a l'agència Travel Tracks, la mateixa que havíem contractat pel Huayna, de la qual n'estavem contents, i ens van arreglar el preu, 800 Bs/pax els tres dies tot inclòs.
 
 
els nostres guies durant la travessa, molt bons cuiners i sempre rient!!! en Patricio en ruta i en Mario cuinant.

molt contents d'haver realitzat aquest tour!!! i preparats per... això serà el següent post!!! ;-)
_________________
 
 
Perfil del Condoriri trek al Huayna Potosí, en magenda en el croquis inferior:
 
1r dia, 10 km del poble de Tunis a la Laguna Chiarkota.
Sortida de la població de Tunis a 4.448 m i pujada suau fins la Laguna Chiarkhota a 4.640 m. Opcionalment es pot pujar al Pico Àustria 5.350 m.
 
2n dia, 20 km de L. Chiarkota a Maria Lloco.
Sortida de la Laguna Chiarkhota a 4.640 m i pujada fins un coll a 5.000 m, el dia transcorre al llarg d'un parell de valls fins arribar a María lloco a 4.740 m. Excepte la primera pujada, el dia és bastant planer.

3r dia, 12 km, de María Lloco a Mines de Milluni.
Sortida del campament de María lloco a 4.740 m, al principi es puja fins el Pico Walpachuro a 5.136 m, més aviat un coll, per canviar de vall i baixar fins a les mines de Milluni a 4.600 m, o al camp base del Huayna Potosí a 4.620 m.

hi ha possibilitat de realitzar el trekking complert de la Cordillera Real amb uns 14 dies

4 comentaris:

  1. Uf! Quins trekkings, quins paisatges, quines aventures...
    Ens esteu oferint unes entrades al blog fantàstiques!
    Gràcies per compartir-les.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, sí!!! aquesta travessa ens va encantar... andinismo 100%!
      Hem fet un cop d'ull al vostre blog i veiem que sou uns grans fotògrafs!!

      Molts records!
      Txell i Xavi

      Elimina
  2. Anònim30/8/12

    Excel.lent! M'ha encantat la info de poder fer trek cordillera real en 15dies!!! Molt interessant!
    Muaaaaaka
    Mireia

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat que si!!!
      Nosaltres ja estem apunt, quan vulguis!!!

      Molts petons guapa!!!
      Txell i Xavi

      Elimina