Machu Picchu


un lloc espectacular amb un dia espectacular!
Què més es pot dir del Machu Picchu que espectacular!

Aquesta meravella, considerada una de les 7 meravelles el món, l'hem vist un munt de vegades en documentals, fotos, revistes i un llarg etcètera que abans d'anar-hi et fan pensar que res et sorprendrà perquè ja saps el que t'hi espera.

nosaltres vam tenir la sort d'entrar a primera hora del matí i poder gaudir de la sortida del sol sobre el Machu Picchu i el Huayna Picchu, la típica muntanya darrera de la ciutadella amb forma de cara

Doncs no, impressiona tant que un no acaba de creure el que els seus ulls veuen en aquesta ciutat creada pels inques, coneguda com la ciutat perduda dels inques per la seva ubicació, enmig d'escarpades muntanyes i a les portes de la selva. Machu Picchu que en quítxua significa "muntanya vella".

 abrigats del fred a primeríssima hora del matí esperant la sortida del sol 

i escalfant-nos amb els primers rajos de sol!!! ;-)

No van ser els espanyols que van descobrir aquest relíquia, qualsevol podria pensar que així hagués pogut ser durant la conquesta, però no, va ser un americà, Hiram Bingham, qui va redescobrir el jaciment al 1911, però aleshores ell pensava haver trobat la ciutat perduda de Vilcabamba, que és just el que ell buscava. En realitat era el Machu Picchu. Un jaciment que aleshores estava pràcticament cobert de vegetació.

 el temple de les 3 finestres

 la piràmide de Intihuantana, amb la pedra Inthuantana al capdamunt

la millor defensa, les muntanyes

Hi ha molts mites sobre el què havia estat el Machu Picchu, hi ha qui diu que va ser un punt d'escapament durant la conquesta espanyola, també es diu que va ser construït quan l'Imperi inca estava en defalliment per tal de preservar-ne la seva cultura, o que va ser un centre ceremonial... sigui quina sigui la seva raó d'existir és una joia arquitectònica i d'enginyeria.

en Xavi amb una llamita, tot fent amics!!! ;-)

i saltant pels carrerons, al Mapi! un dia excitant!!

les grans pedres ensamblades en sec a la perfecció!

Visita obligada per tot aquell que arribi a Perú. La nostra visita al Mapi, tal com es refereixen col·loquialment els peruans al Machu Pichu, no només es va centrar en la visita a la ciutadella, a primera hora del matí vam fer un excursió muntanya amunt, per un llarg camí d'esgraons, fins arribar al Huayna Picchu, la típica muntanya de teló de fons que sempre es veu darrera les ruïnes, on també hi ha una petita ciutadella i des de la qual es tenen unes magnífiques vistes de la ciutadella principal.

 les vistes al Machu Picchu des del Huayna Picchu!

i una mica més de prop! ;-)

    
la pujada al Huayna Picchu, amunt amunt!!

La tornada al recinte la vàrem fer voltant el Huayna Picchu i així visitant les cavernes, un racó molt poc turístic  i, per ser sincers, un trencacames!!!!!

 la vertiginosa baixada cap a la gran caverna!

arribats a la gran caverna, el temple de la Lluna.

Hi ha moltes maneres d'arribar al Machu Picchu, amb tren, és la opció més cara i el bitllet més econòmic, si s'està de sort, costa uns 38$, caminant pel famós camí inca o per variants del típic sender inca. Nosaltres la pujada la vam fer amb tren des de Poroy a través de la Vall Sagrada, amb un paisatge preciós, i la tornada la vam fer caminant des d'Aguas Calientes, resseguint les vies del tren fins a la hidroelèctrica de Santa Teresa. D'allà vam anar a Santa Maria i d'allà ja directes a Cusco, i aquesta creiem que és la opció més econòmica. També hi ha un tren per només 12$ que va d'Aguas Calientes a la Hidro i a l'inversa, del que no t'informa ningú i que només es pot comprar a la boletería d'Aguas Calientes o a la mateixa Hidro.

les vies del tren de baixada d'Aguas Calientes a la Hidro de Santa Teresa, a peus del Machu Picchu

Com que creiem que hi ha molt poca informació al respecte de com arribar al Machu Picchu us deixem l'enllaç d'uns bons amics, en Marc i la Mireia, que durant la seva volta al món van fer un post molt útil de les diferents maneres d'arribar al jaciment arqueològic, i creiem que la opció nº6 és la millor i passa per unes valls impressionants.

8 comentaris:

  1. Quina sort amb el dia!!!! Es nota que us ha encantat!! Què guai parella!!! Merci per la referència ��
    Muaaaaa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei!!!! Ja hem vist q sortiu al diari!!! Q grans!!! ;-)
      Molts records i a seguir disfrutant de Bali!!!

      Txell i Xavi

      Elimina
  2. Wapisim!! mira, una rao mes per fer calerons aqui a Auckland ;P anar a veure el Machu Pichu! encara que es força gent caminant per alla entre els edificis per arribar al nivell del colapse dels carrers de Lijiang al vespre encara li queda oi??!! jjajaja

    petons i abraçades parella!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Parella a veure si és veritat i us animeu amb Sudamèrica!!!! Trobem a faltar les vostres aventures pel blog!!! Va!!! Home!!! Cap a Fiji falta gent!!!!

      Molts records, Txell i Xavi

      Elimina
  3. Uau! Teniu raó nois, tot i ser una imatge vista en mil documentals, visitar en persona el Machu Pichu (i que us faci un dia tan bo) deu ser espectacular. Quines fotos més bones (i també sumem les dels còndors, espectaculars...)

    Una salutació

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, si.... Un dia d'escàndol!!!!
      Molts records als dos!!!

      Txell i Xavi

      Elimina
  4. Anònim10/8/12

    Unes fotos impresionants i la cara de felicitat que feu ni té preu.
    Núria

    ResponElimina
    Respostes
    1. A veure quan us animeu i passeu per aquests racons de món!

      Txell i Xavi

      Elimina