Perú, la nostra primera etapa sudamericana!

Perú ens ha semblat un país immensament cultural, on la cultura inca es fa present a molts dels assentaments turístics que un visita, i no només si fem referència al majestuós Machu Pichu, la cultura incaica està a la ordre del dia i és que Perú és un país en el qual encara s'hi mantenen moltes de les tradicions que els inques hi van deixar, com ara tradicions relacionades amb el Pachatata o Pachamama, el pare terra o la mare terra, els seus protectors.

la mítica imatge del Machu Picchu

A Perú hi hem estat 23 dies, arribant a Lima, procedents d'un vol interminable que vam agafar a Nova Zelanda i sortint pel llac Titiaca cap a Bolívia. Al llarg d'aquests 23 dies hem vist com les dones encara vesteixen tradicionalment a moltes localitats, i sempre fent ús del seu distintiu per excel.lència, el barret. També hem vist, com a mesura que ens apartàvem de Lima, la gent encara parla quítxua o aimara. 

De Lima arribàvem a Paracas per conèixer de prop la fauna de les Islas Ballestas i de camí a Arequipa, on hem gaudit d'una bona cuina, hem fet parada al oasis de Huacachina per deixar anar una mica d'adrenalina fent sandboarding i anant amb buggie pel seu desert. Des d'Arequipa hem fet una sortida al Canyó de Colca on el vol del còndor ens va deixar fascinats. Arrivàbem a Cusco amb un objectiu molt clar, conèixer el tant esperat Machu Pichu i, per primer cop a la vida, les expectatives creades al respecte no han causat sentiments contraris, una de les coses més boniques que hem vist mai. Des de Cusco vam aprofitar per conèixer els voltants a través de la Vall Sagrada i la nostra última parada en aquest país de platges, muntanyes i desert, ha estat al llac Titicaca per desembarcar a Uros i Taquile i fer turisme vivencial a la illa d'Amantaní.

Perú és història, Perú és d'aquells llocs on almenys s'ha d'anar un cop a la vida.
 

5 comentaris:

  1. Anònim23/8/12

    L'estiu vinent vull fer Perú-Argentina :) molt útil el resum! Gràciesssss i a seguir disfrutant!
    Miriam

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones Miriam!!
      Si tens qualsevol dubte no dubtis preguntar... intentarem ajudar-te en el que puguem!!!

      Molts records!
      Txell i Xavi

      Elimina
    2. Anònim29/8/12

      Moltes gràcies!! :)

      Elimina
  2. Tetus25/8/12

    Nens el vídeo del Machu és brutal a estones fins hi tot jo tenia vertígen. I Txell això dels animals no és lo teu, una mica més i set menja la llama aquesta!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones Tetus!!! Com va tot?? quina gràcia que l'altre dia poguéssim fer un skype i conèixer l'Eudald!! Llàstima que en Xavi estava a l'orfanat i no el va poder conèixer!!!

      Fins aviat!!
      Molts records!!

      Txell i Xavi

      Elimina