Bhaktapur

Bhaktapur és una de les ciutats medievals més ben conservades de Nepal i juntament amb Patan són considerades Patrimoni Mundial de la Unesco.

Durbar Square

Bhaktapur ha estat pas obligat per l'antiga ruta comercial entra la Índia i el Tibet. Va ser una de les ciutats medievals més importants de la vall de Kathmandú entre el s.XIV i s.XVI, durant el regnat Malla, moment en què es va construir la plaça municipal, coneguda com la plaça Durbar, de fet totes les places majors de Nepal es coneixen amb el nom de Durbar Square. 

més temples de la Durbar Square

Actualment es conserven gran quantitat de temples, malgrat el terratrèmol de 1934, la ciutat va arribar a tenir 172 temples, 77 dipòsits d'aigua, 172 refugis per peregrins i 152 pous.

dona fumant a l'escalinata del temple de Nayatapola, plaça Taumadhi Tole

L'encant d'aquesta ciutat és que és com un museu a l'aire lliure i per això també fan pagar entrada per accedir-hi.  Hem estat un dia sencer passejant pels seus carrerons i ens hem pogut fer una idea del que havia sigut aquesta ciutat en el seu moment de màxima esplendor, hem trobat un munt de temples, majoritàriment hindús, i a cada un d'ells hi hem pogut veure els seus peregrins fent-hi les seves ofrenes habituals, la puja. A primera hora del matí, les dones carreguen amb una safata de bronze amb pètals, arròs, fruites... com a ofrena als déus dels temples locals.

Fins i tot hem pogut veure el primer casament d'una nena nepalí, nosaltres ho hem entès com un bateig, segons ens van explicar es fan tres celebracions al llarg de la seva vida, la primera als 5 anys.


 imatges de la celebració del primer "casament" hindú

Si bé Bhaktapur és coneguda pel seu ambient medieval, la seva artesania, els seus temples, la seva història, també ho és pels seus "iogurts", el julu dhau, és una barreja de llet de búfal i llet de vaca, i és boníssim, la proba és que ens n'hem fet un bon tip.

dones treballant al Pottery Square

A aquesta ciutat ens hi hem estat un parell de nits, ara ja som a Katmandú on hi estarem els pròxims dies, abans de la nostra entrada a la Índia.

2 comentaris:

  1. nanuususssss, molt xulo. quins records. Escolteu...al kathmandu hi ha un lloc de momos super bo....el momo,s place...en fan de xocolata i tot!!!!! nens...que xulloo. muakkkssss

    anina&montse

    ResponElimina
  2. Anònim3/12/11

    Genial!!, grans fotos!
    Jordi

    ResponElimina