Varanasi

Varanasi és la ciutat sagrada de la Índia per excel·lència, atrau multitud de peregrins a diari, i és que els hindús creuen que les aigües del Ganges, Ganga com l'anomenen ells, són sagrades. És per això que constantment hi ha gent remullant-se, rentant roba, però més enllà de tot això, almenys un cop a la vida, han de venir a purificar-se dels seus pecats. No cal dir però, que no se'ns acudiria posar-hi un peu...

vistes dels ghats des de l'Alka Hotel

peregrins en barca pel Ganges

Varanasi també es coneix per les incineracions que es celebren en un dels seus ghats principals, el Manikarnika Ghat. Aquest és el principal ghat crematori, on es celebren les incineracions, les qual no en tenen res d'íntimes perquè és un espectacle per a tothom. Pels hindus és un honor venir a morir al Ganges i en realitat és tota una història veure-ho. Passegen els morts sobre unes fustes pels carrers del casc antic fins arribar al ghat. Allí està ple de parades de llenya i n'hi ha de molts tipus i preus. Per calcular el preu de la incineració dependrà del tipus i quantitat (a pes) de llenya que necessitin per cremar el difunt en qüestió.

Però a part de tot això pel qual és coneguda la ciutat sagrada, per nosaltres Varanasi és especial, Varanasi és deixar passar el temps passejant pels seus ghats, entremig de vaques, cabres, gossos, porcs... on et vas trobant amb un munt de gent, gent que vol tirar-se fotos amb tu, gent que només vol establir conversa amb tu i és que els indis són molt xafarders, gent que et vol practicar massatges ayurvèdics, sempre amb un somriure i dient que és totalment gratuït , representa que només t'ensenyen de què va, però és evident que passats 2 minuts sona la típica frase “ 10 rupees Sir”. De lluny sempre sents un “Hello, My friend! How are you? Where are you from? You speak spanish?”, o vas veient com un barquero baixa unes escales corrents per preguntar-te “Do you need a boat Sir?”. Venedors ambulants de fruits secs, i canalla que et ven les típiques espelmes, envoltades de flors, perquè quan vagis a fer un passeig pel Ganges, puguis fer-hi ofrena. El passeig amb barca el tenim pendent, ja us l'explicarem.

practicant-li un massatge ayurvèdic a en Xavi

I ja per acabar cal fer menció a uns personatges molt especials, els Sadhus. Ells han rebutjat a seguir amb qualsevol sistema social per dedicar-se exclusivament a la meditació i poder arribar a la il·luminació, nirvana. La majoria d'ells viuen de la caritat. Realment són personatges dignes de veure.




Ens hem enrotllat com persianes però és que després de 3 dies a Varanasi podem dir que ens apassiona la Índia caòtica de la que tothom ens parlava abans de venir. La Índia és així, passejar i deixar-se dur pel moment, parlar amb la gent, conèixer les seves tradicions i sobretot admirar-les.

1 comentari:

  1. Anònim9/12/11

    Hola nois, com puc veure, esteu molt contents. A mi m'agrada molt les vostres explikacions que ens feu arribar, i sentir pels vostres comentaris que us ho passeu molt bé. Anims i salut!!!!!!!!!!!!! SARA

    ResponElimina