KamaSutra

Avui hem visitat els famosos temples de Khajuraho, coneguts per les seves escultures eròtiques del kamasutra, i declarats Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

Temple de Vishvanath i el santuari Nandi

Hem recorregut temples i temples, admirat les famoses escultures sensualment esculpides per parelles o grups en posicions eròtiques, aquestes anomenades mithuna, també les apsares, ninfes celestials ballant en diverses postures.


Hi ha diferents grups de temples, el principal és el de l'oest, on s'ha de pagar entrada per poder visitar. També hi ha altres temples repartits per la zona en els quals no fa falta pagar entrada, i anar-hi suposa fer un passeig per la colorida ciutat antiga de Khajuraho.


Una mica d'història, aquests temples van ser construïts per la dinastia Chandela entre el 950 i 1050, en total van ser uns 85 temples i actualment se'n conserven 25. El posterior trasllat de la capitalitat dels Chandela de Khajuraho a Mahoba va fer que mica en mica s'anés abandonant fins que la selva es va apoderar d'ella. Així va poder salvar-se de les invasions dels àrabs, i va ser al 1838 quan uns portejadors van guiar a un oficial britànic fins a Khajuraho quan van redescobrir els temples.

Per cert què va fer el Madrid - Barça???

1 comentari:

  1. Aprofito que li hem futut 4 al Santos i que tens la samarreta del Barça (així m'agrada, fent país!) per dir... VISCA EL BarçA!!!

    Jo aquí a la feina tb la portu! jaja a veure si em fotran fora abans d'hora ;P

    Una forta abraçada

    ResponElimina