Bodhanath, l'estupa més gran de Nepal

Bodhanath, és l'estupa més popular de Nepal i de les més grans, construïda al segle V, i des de la invasió de la Xina al Tibet el 1959, molts refugiats tibetans viuen al voltant de l'estupa i han construit moltes gompes (monestirs). 

 l'estupa de Bodhanath

Històricament l'estupa de Bodhanath va ser una parada important a la ruta comercial entre Lhasa i Kathamandú i molts comerciants hi solien resar, pregar, per a tenir un bon viatge, abans de travessar els alts ports de muntanya dels Himalàies.

Actualment a Bodhanath hi viuen molts budistes tibetans i una de les coses que més ens va agradar va ser la quantitat de peregrins i monjos budistes que hi ha, durant tot el dia, realitzant les pregàries, sempre girant al seu voltant en el sentit de les agulles del rellotge. També es pot accedir al pedestal i és des d'allà on vam poder veure els fidels estirant-se al terra tot pregant de cara a l'estupa.


monjos budistes fent la ritual volta a l'estupa


L'estupa de Bodhanath és dels pocs llocs del món on el budisme tibetà és tant accessible i no té cap mena de restricció i fa d'aquest lloc un lloc molt especial.


més imatges de l'estupa, impressionant

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada