Shilpgram Festival 2011

Shilpgram és un petit poble d'artesans ubicat a pocs quilòmetres al nord d'Udaipur. Cada any per aquesta època de Nadal s'hi celebra el Festival Shilpgram, i aquest any han celebrat la seva 25ª edició.

 
parella d'artesans, ferrers, l'home treballa el ferro mentre la dona amb un bufador escalfa l'acer

Al festival s'hi troba una demostració d'artites i artesans de diferents zones de la Índia, com el Rajastan, Gujarat, Goa, Maharashtra, etc., i estan repartits pel recinte amb les diferents tipologies de construccions tradicionals segons la regió que representa, juntament amb els seus artesans i artistes. Vaja, que ben bé ens ha recordat una fira de nadal a la catalana, amb botiguetes de joies, de dolços, de menjar., etc.... amb un munt d'artesania, però en aquest cas índia. També cal destacar que hi ha molta diversitat d'arbrat i aquest està identificat amb uns cartellets els quals indiquen quin arbre és, com si anessis passejant per un jardí botànic
diferents artistes del Festival de Shipgram

Hem estat tot el dia passejant per aquesta fira i ens ha sorprès la seva netedat, ple de papereres i és que amb 22 dies que ja portem a la Índia és la primera vegada que trobem papereres al carrer. A la nit la fira s'il·lumina amb llums artesanals, de paper, i tots els arbres il·luminats, ens ha encantat.

diferents cases construccions típiques de la índia i la seva gent

També hem vist com muntaven les rudimentàries atraccions de la Índia, entre elles una nòria que ens ha fet especial gràcia. També hem disfrutat al cim d'un gronxador recordant vells temps a la placeta de Can Ferragut.

imatges de diferents balls tradicionals

Però a banda de tot això és durant aquest festival que cada dia a la nit fan demostracions d'artistes i balls tradicionals de les diferents zones de la Índia, del Rajastan i altres, i això és el que més ens ha agradat de tot. Veure ballarines, cantants “a lo flamenco”, músiques tradicionals, intentant imitar els nostres castellers, balls a l'estil Bollywood, personatges tallant cocos a cop de destral a sobre el cap d'un altre, a l'estil Robin Hood, i sobretot veure el públic indi entregat al 100% amb les demostracions i balls tradicionals!!!

1 comentari:

  1. Anònim25/12/11

    MOLT BON NADAL .... es que no pareu de voltar !!!!
    quina enveja

    IMMA i MIQUEL (voltarivoltar)

    ResponElimina