La ciutat imperial de Hué

Hué és l'antiga capital imperial i considerada el centre cultural i intelectual de Vietnam. La conformen la bonica Ciutadella en ruïnes, declarada Patrimoni Mundial, i una gran quantitat de tombes i pàgodes que hi ha pels voltants.

La nostra estada a Hué s'ha centrat amb la visita a la Ciutadella, la que va ser la ciutat imperial, construïda l'any 1804 i amb algunes construccions en ruïnes degut als bombardejos que va patir per part dels francesos i americans. La Ciutadella és una ciuat dins d'una altra ciutat, on vivia l'emperador i des d'on es governava la ciutat imperial. Visitar-la val força la pena. Hi ha construccions més fetes caldo que altres, actualment en procés de restauració, un lloc ple de jardins secrets, llacs i salons d'arquitectura xinesa. Nosaltres destaquem la Ciutat Prohibida Púrpura, la residència privada de l'emperador, pel seu bon estat de conservació i per la història que s'hi amaga al darrera, ja que només hi tenia accés el propi emperador i els eunucs, homes castrats, els únics servents que no suposaven cap amenaça per a les seves concubines, les seves amants.


A Hué hi ha un munt de restaurants als carrers, i és el millor lloc del país on es pot probar una de les seves especialitats culinàries, el Banh Khoai, pastís d'arròs, que ben poc s'assembla a un pastís, és com una truita amb una massa semblant a la d'una creppe, hi ha qui hi posa un ou de guatlla, soja, pastanaga, gambes seques, un tros de carn de porc, però sempre acaba tinguent un punt massa d'oli, tot i així no és dolent.
 
Coincidència per nosaltres, hem arribat en aquesta ciutat el dia 14 de febrer i tot i que nosaltres, com a bons catalans, celebrem el dia dels enamorats el dia de Sant Jordi, hem disfrutat veient als vietnamites celebrant aquesta diada. Ens hem fet un bon fart de veure parelles entre vehicles de dues rodes, acompanyats d'un bonic ram de flors o una capsa de bombons. Fins i tot, al voltant del riu Song Huong, conegut com al riu del Perfum, hi hem vist una llarga fila de paradetes, totes elles dedicades a vendre objectes típics per aquesta diada, hotels engalanats amb cors i d'altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada