Sabaide LAOS!

Arribats a Chiang Khong només ens quedava fer els tràmits fronterers per sortir de Tailàndia i travessar el Mekong per poder trepitjar el nostre següent destí, Laos.

Teníem clar el que volíem, volíem anar al nord ràpidament per poder visitar les diferents ètnies i explorar els llogarrets tribals que encara s'hi amaguen, naltros ens vam quedar a Luang Nam Tha, dins el parc protegit de Nam Tha i ens ha encantat. Ens hem quedat tres dies en aquest poble i tot que volíem fer un trekking, res no ens va acabar de convèncer i vàrem arribar a la conclusió que el millor era llogar una moto, i així ho hem fet,  un roadtrip de tres dies pels voltants, que ens ha permès conèixer de ben a prop diferents poblets tribals que encara hi viuen.

dues dones de l'ètnia Lantan

El Nord de Laos és pura autenticitat,  arribar a Laos ha estat com fer un pas de gegant uns quants anys enrera, està ple de poblets de diferents ètnies, les quals encara vesteixen tradicionalment segons de la ètnia que siguin i viuen com en èpoques ancestrals.


Ens hem enamorat del paisatge, de la gent, dels nens, però sobretot dels nens, tot i que els més menuts són espantadissos i a la que ens veien arrecaven a córrer o es posaven a plorar.  Hem estat hores sense veure cap més falang, com nosaltres, i això ens ha agradat, ja que és una zona no gaire massificada. En aquests poblets les cases són molt sencilles i estan fetes de bambú o de fusta amb el sostre de palla, i estan aixecades sobre pilots, per prevenir-se de les pluges, i també és on hi ha el bestiar.



 alguna imatge de la canalla que hem trobat durant aquests dies

Hem vist poblats Hmong, Akha, Tai Lue,  Lantan, Khamu, Sida, Tai Dam, etc., la majoria procedent del Yunnan, la Xina.

No pas als pobles més grans, on la carretera ja està asfaltada , però als poblets més petits, el riu és molt important i un lloc on a tota hora hi ha moviment, tant s'hi poden veure nens jugant amb un rai fet de bambú, com gent dutxant-se o fent la bugada.



I hem assistit a un festival Lantan a la població de Nam Dee, on hem vist les famílies bevent lao lao (whisky lao) sense parar, els hem sentit cantar, vist ballar...  un bon record per retenir a la nostra memòria.


     
imatges del festival de Nam Dee, tots ballant i cantant, la veritat que s'ho passaven la mar de bé!!

6 comentaris:

  1. Tetus1/2/12

    Sencillament genial i els nens els podeu portar cap aquí, quina monada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fa dies que teniem pendent de contestar els missatges!! ens hem tornat una mica "vagos"...

      Per cert, per nens, acabem de penjar un video molt xulo de una escola!!!

      Molts records als tres!!!!

      Txell i Xavi

      Elimina
  2. Que enriquidor poder conviure i aprendre d'aquestes cultures ancestrals.

    ResponElimina
  3. Anònim15/2/12

    Què xulo!!! nosaltres això no ho vam saber trobar!!! està clar que amb Laos no vam acertar!!! per altra banda, també hi vam anar per any nou i estava tot massificat. Ens vam atabalar i no vam tenir paciència per pujar al nord ni res de res. En fi, què xulo parella!!! m'encanta el vostre viatge!!! Txell es nota que havies mirat molts blogs i estudiat molt ;)

    Mireia
    www.viatge365.blogspot.com

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei parella!!! M+M!!!

      Quina il.lusio tenir noticies vostres... Com va tot per bcn? com va el II Congres de la Volta al Mon?? jeje... aviat!!!

      El viatge, sobre la marxa, i sempre sembla que hauries d'haver anat en direccio contraria a la que has triat o que deixes un lloc on hi ha moltes coses encara per descobrir, pero hem de continuar el viatge que aquest mon es molt GRAN!!!

      Molts records guapuuuuus!!!!

      Txell i Xavi

      Elimina
  4. Marta i Joan29/2/12

    Hola nois!!!

    Som els catalans de Turquia!! (potser abans millor fer el recordatori de qui som, perque amb el munt de gent que debeu estar coneixent us deu ser dificil recordar a tothom!)

    Deu ni do quina bona feina esteu fent fins al moment!!! tot i que és veritat que encara no he tingut oportunitat per veure amb detall cada post, el que he vist fins ara..... m'encanta!!!! quina enveja, nois!!!!

    Doncs res, aixo nomes es una salutacio i records per aquest tros de viatge que teniu entre mans!!!

    1 abraçada! :)

    Joan i Marta

    ResponElimina