Remuntant el riu Nam Ou

Vàrem decidir tornar al nord del país tot fent camí a la frontera vietnamita i una opció era fer-ho amb barca remuntant un tram del riu Mekong i el riu Nam Ou.
 
el riu Nam Ou i les seves escarpades muntanyes

La pesca al riu és un dels oficis més predominants a la zona, amb xarxa, ja sigui amb canoa o a peu, o amb arpó com fa molta canalla que hem anat trobant, també recullen les algues del fons i després les deixen assecar com làmines per menjar-les seques i cruixents, a les quals hi solen posar làmines de tomàquets i llavors.

pescadors remuntant el riu Nam Ou

els més petits submergits intentant pescar amb arpons i els més grans amb xarxa

Vam fer parada intermitja a Nong Khiaw on hem descobert les sopes de carbassa amb llet de coco tremendes. Aquí hem dormit en un bungalow de bambú i hem destinat el dia a passejar pels voltants i descobrir les coves de Tham Pha Thok, amb uns guies molt especials, i hem acabat dinant al modest restaurant "Namlin Lao Restaurant", a prop de l'escola, el porta una parella molt maca que acaben de tenir una nena que es diu Namlin de només tres mesos, per cert el seu pare se la menjava a petons. Aquí vam conèixer una parella que també estaà fent la volta al món, l'Ismael i la Marta, us deixem el seu blog, tasting the world.

 la presentació dels que van ser els nostres guies a les coves, i al final es van guanyar una propina

 a l'interior de les coves intentant coordinar un gran salt!!!!

una vegada finalitzada la visita a les coves els nostres guies ja van perdre les formes... ;-)

El paisatge és molt bonic, però el tram més espectacular de tots ha estat de Nong Khiaw fins a Muang Ngoi Neua, un lloc remot i on només s'hi pot arribar amb barca, i només disposen d'electricitat durant quatre hores al dia, de 18h a 22h, gràcies als generadors que hi ha instal·lats, això el converteix en un dels llocs on ens hem pogut sentir més incomunicats. Aquí hi hem estat dues nits, un dia l'hem passat caminant fins als poblets de Ban Na i Huay Bo.

al capvespre al riu Nam Ou des Muang Ngoi Neua amb les escarpades muntanyes càrstiques de teló de fons

 la Txell al carrer principal i únic de Muang Ngoi Neua, paral·lel al transcurs del riu

 imatge de les cases i carrers de Huay Bo

2 comentaris:

  1. Anònim9/2/12

    Hola pareja, somos Isma y Marta. Ya hemos fichado vuestro blog, asi que de ahora en adelante interemos seguir vuestro viaje... y seguro que con un poco de suerte nos volvemos a encontrar!
    Saludos y buena suerte!

    ResponElimina
  2. Buenas pareja!!
    Nosotros también os iremos siguiendo, y seguro que nos volvemos a encontrar, así que habrá que ir a cenar, no?!!!! ;-))
    Mucha suerte en el camino y hasta pronto!
    Un abrazo des de Hué!!!
    Txell i Xavi

    ResponElimina