Un passeig pel Ganges

Teníem pendent fer el passeig en barca pel Ganges i no vam tardar en fer-lo, durant el trajecte vam encendre les típiques espelmes a la llum de la lluna i poder admirar la vida als ghats des de l'aigua.

en barca pel Ganges a la llum de la lluna

Ahir teníem el dia relaxat per deixar-nos portar per Varanasi, així que després d'esmorzar i dinar al Shree Restaurant, un clàssic en la nostra estada a Varanasi on no ens hem cansat de repetir, i posterior passeig pels carrerons de casc antic, vam parar a fer un te masala al Mona Lisa Cafè.

Sobre les 16 h el sol ja començava a baixar i vam decidir anar a buscar un dels típics barquers, “Do you need a boat sir?”, primer en vam rebutjar uns quants i al final vam trobar un barquer jovenet que ens va caure bé, en Rajul de 17 anys. El passeig va ser d'una hora en barca mentre es ponia el sol, i en Rajul ens va explicar la vida als ghats i com cremen els morts. Els que es poden cremar, els que no, que s'han tallar el cabell, completament rapat quan se'ls moren els pares i s'han de vestir de blanc durant la puja, la puja que han de realitzar durant deu dies, i és al desè que han de fer pa amb aigua del Ganges per després oferir-lo a la resta de la família i així poden tancar el procés de dol. També ens va explicar que mai s'acaba de cremar el cos sencer, una part del cos es lliga a una pedra i es llença al fons del riu, que els Sadhus, els nens i la gent malalta no poden ser incinerats i després d'embolcallar el fèretre amb un llençol blanc es llença, també amb una pedra, al fons del riu, i entre d'altres històries també ens va explicar que abans de la incineració agafen el difunt i li donen de beure aigua sagrada del Ganges fins a cinc vegades.


Amb aquest noiet vam passar una molt bona estona tot escoltant les històries que s'amaguen al Ganges, així que vam quedar amb ell per repetir el passeig a la nit i poder contemplar Varanasi a la llum de la lluna, amb l'espectacle que es fa a diari al ghat principal, Dasaswamedh Ghat, i amb les fogueres dels crematoris al fons, el Harishchandra Ghat i el Manikarnika Ghat.


No cal dir que ens va encantar el passeig i poder fer les nostres ofrenes al Ganges amb forma d'espelmes.
Avui a les 18h agafem un tren nocturn d'11 hores i ens dirigim cap a Khajuraho.

7 comentaris:

  1. Fer un passeig per aquest riu i contemplar Varanasi ha d'esser un somni. Disfruteu molt!!!

    ResponElimina
  2. Los trenes indios, que experiencia :))
    Seguir disfrutando, como ya estais haciendo, del mundo que os encontrais por el camino.
    Un abrazo

    ResponElimina
  3. Anònim11/12/11

    Apa, Txell com disfrutes eh??
    Txaqui, qui t'havia de dir que acabaries fent ofrenes al Ganges ;)

    Montse

    ResponElimina
  4. Anònim11/12/11

    hipi txaqui

    farners

    ResponElimina
  5. Quins records aquestes fotos!

    ResponElimina
  6. Anònim12/12/11

    El teu pare es molt pesat.
    Petons

    ResponElimina
  7. Anònim12/12/11

    M'encanta com esteu gaudint d'aquesta India. Realment sento enveja perque a mi m'hagues agradat gaudir-la aixi.

    Un peto per tots dos! A seguir disfrutant!!

    Mireia
    www.viatge365.blogspot.com

    ResponElimina